JOULUKUUSIVIIRINAUHA KEITTIÖN KATOSSA + OHJE

Oon ihan hulluna kauniisiin papereihin. Tykkään ostaa ihania ja kauniita lahjapapereita melko usein. Onneksi se ei oo kauhean vakava pahe, muutaman euron paperiarkit ja -rullat. Tähän joulukuusiviirinauhaan löysin paperini Papershopista. Osa papereista oli kaksipuoleisia, mikä sopii tähän työhön todella hyvin, koska kuuset avataan kolmiulotteisiksi.

Ihan kaikista nopein askarteluhomma se ei ole, mutta en sanoisi aivan työläisimmäksikään. Mukava se oli ainakin tehdä ja lopputulos keittiön katossa on ihana!Tarvikkeet: erilaisia lahjapapereita (mieluiten arkeissa, etteivät rullaannu), hyvät sakset ja mahdollisesti paperleikkuristanssin, ompelukoneen ja kärsivällisyyttä ja jouluisen tunnelman.Leikkele kuusia ja palluroita ihan reilusti. Tosin tässä omassa nauhassani niitä on todella paljon ja nauhaa valmistui hyvin reilusti. Mulla oli neljä isoa paperiarkkia joista leikkelin tarvittavat kuuset ja pallot. Ihan niin paljoa ei välttämättä tarvitse, mutta toisaalta, ei näytä ainakaan laihalta se viirinauha siellä katossa.

Ota karkkia välissä, että jaksat.

Ompele kolme kuusta päällekkäin ja niiden yläpuolelle yksi pallura tavallaan niin kuin "tähdeksi" kuusen latvaan ja tee näin kaikkien kuusten kohdalla. Näistä sitten valmistuu kolmiulotteiset komeat kuuset.Kun kuuset ovat valmiit, ala ommella hurautella nauha kokoon. Itse tein niin, että kymmenen palluraa väliin ja sitten kuusi ja sama uudelleen niin kauan kunnes kaikki materiaali oli käytetty. Tämä vaihe on pelkkää hurruuttelua ja kymmeneen laskemista eli hyvinkin terapeuttista, hehe.

Kiinnitin nauhan komeasti ihan kuulkaa maalarinteipillä vaan, koska jaloissa pyörivä yksivuotias (ei kuvissa) (koska on lähempänä niitä mun jalkoja) (kuumeinen nelivuotias taas nautti rauhassa kaakaon ja jouluisia herkkuja) ei antanut mulle oikein mallailuaikaa erilaisille kiinnitysmahdollisuuksille. Yleensä suosin sinitarraa, mutta koska sitä ei löytynyt, päätin ottaa maalarinteipin käyttöön. Toimii aivan hyvin. Erilaisia washiteippejäkin mietin, mutta ne olisivat kyllä pompanneet seinistä ja katosta liikaa. Ehkä vois vähän kaunistaa teipinpaloja vaikka niin, että leikkaisi niiden päät näteiksi.

Minusta tämä on ehkä ihanin joulukoriste meillä tällä hetkellä. Niin hempeä, mutta jouluinen, mutta silti myös sellainen, ettei sitä tarvitse välttämättä heti pyhien jälkeen ottaa pois. Keittiössä on ihanan lempeä tunnelma.Oikein ihanaa ja rentoa loppuviikkoa kaikille. Itse ajattelin ainakin ottaa niin rennosti kuin vaan pystyn, joulu tulee kuitenkin. <3

Edellinen
Edellinen

KOOSTE JOULUKALENTERIKUVISTA // 24

Seuraava
Seuraava

JÄÄTELÖT KUUSESSA