KANTAPÄÄN AIKA // LOKASUKKAHOMMIA

Tervehdys tuulahdus sunnuntai-iltaan.

Usein kuullaan puhuttavan, varsinkin niiden puolelta, jotka eivät sukkia neulo (tai ole neuloneet sitten yläasteaikojen), että voisin neuloa mutta en sukkia ainakaan kun se kantapää on niin vaikea! No, minäpä paljastan teille yhden asian: kantapään neulominen ei ole ollenkaan vaikeaa! Varsinkaan nykypäivänä, kun intternetti tarjoaa monenlaisia ohjevideoita sen tekemiseen ja kirjallisiakin ohjeita vaikka kuinka. Tänään iloksi ilmoitankin, että lokasukissa on kantapään vuoro.

Edelliset silmukat neulottiin joustinta persikan ja vaaleanliilan värisillä langoilla. Seuraavaksi omissa sukissani vaihtuu väriksi mintunvihreä lanka kantapäätä varten. Saat siis itse valita millaisen kantapään neulot. Itse tykkään vaihdella kantapäästaileja. Nyt valitsin sileän kantapään, mutta toisinaan on mukava neuloa tiimalasikantapää ja varsinkin kovaan kulutukseen neulon usein vahvistetun kantapään.

Tällä kertaa sileän kantapään syy oli myös se, että halusin vähän hullutella. Bonuksena otin nimittäin ensimmäiseen sukkaan mukaan myös reilun pituisia langanpätkiä kolmesta muustakin väristä, sillä halusin kantapäästä pilkullisen. Voin kuulkaas kertoa, että ei kannata. Ainakaan kaikkia kolmea väriä siihen samanaikaisesti niin, että joka toinen kerros neuloo joka neljännen silmukan ihan vaan jollain värillä. Ajatushan oli kaunis ja kiva ja käytännöllinenkin, että kantapäästä tulee vahvistamattomana neulottunakin kuitenkin vähän täpäkämpi täplikkäänä, mutta on olemassa helpompiakin vaihtoehtoja. Ei ollut nimittäin ihan helppo neuloa tuolla tavalla.

Eli se mitä suosittelen kaikille pilkullisia kantapäitä havitteleville, että neulokaa ensin yksivärinen kantalappu ja ennen kuin jatkatte sukkaa pidemmälle (eli kavennuksiin), niin jäljentäkää silmukoita ihan neulalla ja langalla. Tai vaikka vasta sukan ollessa ihan valmis. Lopputulos on söpö eli sinänsä kyllä suosittelen ja jos ei vaikkapa ole koskaan silmukoinut, niin uuden taidon testaaminenkin on aina hieno juttu.

Kun kantapää on neulottu, on aika kaventaa silmukoita sen verran, että sukasta tulee sopiva juuri sun jalkaan. Mintunvihreä lanka jää kantapään jälkeen hetkeksi pois ja neulotaan ihan vaan vaakaraitoja seuraavat 16 kerrosta. Ensin neljä liilalla, sitten neljä persikalla, seuraavaksi neljä mintulla ja lopuksi neljä liilalla. Näiden kuudentoista kerroksen aikana tehdään mahdolliset kavennukset. Itse kavensin niin, että sukkaan jäi viisikymmentä silmukkaa, sillä silmukkamäärällä sukka tuntuu mun jalkaan sopivan tiukalta. Loput kuviot ovat jaollisia viidellä, joten sen mukaan kavennuksetkin.

Mukavaa kantapääneulontaa teille ihanat kanssaneulojani! Nyt saa kysellä, vastaan kysymyksiinne kyllä. Moikkulimoi!

Edellinen
Edellinen

VIIMEINEN OHJEPÄTKÄ // KAUNIIT, LEMPEÄT KIRJONEULESUKAT OVAT VALMIIT

Seuraava
Seuraava

PERJANTAIN VILLASUKKAHETKI TÄÄLLÄ TERVE!