TAIKAJUGURTTIA JA YLIMÄÄRÄISET VÄLIPALAT NAAPURIIN

Kaupallinen yhteistyö: Valio

Olen vähän laiminlyönyt itseäni toisinaan. Syön nimittäin välillä ihan miten sattuu. Oon pöhköllä tavalla iloissani siitä, että tehdessäni päivisin töitä kotona, voin skipata ruokailuita. Siinähän ei oo mitään järjen hiventäkään! Saatatte silti tietää sen hetken, kun joku homma vie niin mukanaan, että eka on että äst ihan sama, en jaksa syyä aamupalaa, josta päivä jatkuu, että ohhoh sehän on lounasaika, otanpa tuosta vähän suklaata, ku on kerta jääny pöydälle oikein odottamaan tätä hetkeä ja sitten onkin jo iltapäivä ja vatsa kurnii. Tai vaihtoehtoisesti päivä menee niin, että sekä aamiainen, että lounas on syöty oikeaoppisesti ja on taas se iltapäivä ja vatsa kurnii. Silloin on välipalan aika. Ja se on se hetki, jolloin laiminlyöntejä tapahtuu harvemmin.

Mulla tulee välipalasta muuten aina mieleen jostain syystä oman koulutaipaleeni eka luokka ja toisen luokan iltapäiväkerho. Silloin varmaan oli meneillään joku kampanja, jossa muistuteltiin välipalan tärkeydestä ja se muistuu mieleen. Miellänkin välipalan ensimmäiseksi aina ruisleipävoileiväksi, lanttusiivuiksi ja jugurtiksi. Samoilla mennään tälleen 30 vuotta myöhemminkin, mutta kyllä mä omille lapsilleni ja itsellenikin olen kuitenkin päivittänyt välipalaa tähän päivään sopivaksi. Hauskaa on se, että multa tasaisin ajoin toivotaan kasariruokakirjaa (josta joskus itse aloin puhua stooreissani, kun olin ottanut kuvan kalapuikoista!), jossa kertoisin just näitä lapsuuden herkkumuistoja ja niistä sitten kivoja kuvia tässä päivässä. Ihan hullu ajatus, koska en ole kummempi kokki, mutta saan mää ainakin välipalasta ihan hauskan näköistä ja sellaista, että toivottavasti nämä makumuistot jäävät omille lapsilleni mieleen ja he muistelevat niitä ilolla sitten aikuisina.

Tämän päivän välipalavinkkini pääaines on Valio Luonnonjogurtti+™ mango & persikka ja Valio Luonnonjogurtti+™ päärynä & banaani. Mulla on ollut pidemmän aikaa hankaluuksia löytää mieluisaa jugurttia. Haluan, että jugurtissa on valmiiksi makua eli maustamattomat on mulle nounou, mutta liian sokeristakaan en tahtoisi syödä, mutta silti maukasta ja jossa on joku oikea maku. Näissä Valio Luonnonjogurtti+™mango & persikassa ja päärynä & banaanissa on ainoastaan luonnonjogurttia, hedelmäsoseita ja aromeja. Tykkäsin mausta ihan tosi paljon. Lapsista yksi oli, että jee, älyhyvää, toinen oli, että muistatko äiti minähän en pidä jugurteista ollenkaan, mutta voin kyllä tehdä sun annoksen ja kolmas tykkäsi silleen tavallisesti, eli ookoosti. Ne jujut tarjoiluehdotukseen, jollaisina minä en kasarilla jugurttiani syönyt, ovat nämä kaksi asiaa: 1) anna jugurtinsyöjän itse valita päälle mieluisia hedelmiä ja marjoja, vaikka kyseessä olisin valmiiksi makeutettu jugurtti. Luonnonjogurtti+™ mango & persikka maistuu ihanalle myös banaanisiivuilla ja tuoreilla mansikoilla höystettynä. Tärkeää: leikkaa hedelmät paloiksi hauskasti! 2) Jugurtin päälle voi aina lisätä TAIKAA eli kansankielellä strösseleitä. Ei siksi, että se kompensoisi puuttuvan sokerin, vaan siksi, että kukapa lapsi (tai aikuinen) nyt ei mieluummin söisi TAIKAJUGURTTIA kuin tavallista! Siihen päälle vielä jos laulaa Taikaplaneetta-lastenohjelman tunnaria taikajugurtti sanoilla (niin, että korvaa taikaplaneetan taikajugurtiksi), niin koko perheen perinne, joka taatusti muistetaan vielä aikuisenakin, on taattu!Se, mikä välipaloissa on myös mahtavaa, on se, että niissä välipalahetkissä saa tauon. Vaikka olisi paahtanut töitä aamusta asti syömättä (tai mieluummin niin, että jotain murua olis saatu myös rinnan alle jo aikaisemmin päivällä), niin onhan se nyt mukavaa leikellä ohuita banaanisiivuja (tykkään leikata ne kuorineen, koska kapea kuorikaistale lähtee hauskasti siivusta irti, kokeile vaikka), päärynäsydämiä ja persikkatähtiä. Voi napsia ne ylijääneet reunapalat ensin ja koristella jugurtin söpöksi ja syödä makoisan ja kauniin välipalan ja jatkaa sitten hommia.

Instagramistani löydät hauskan videon, kun tehtiin näissä kuvissa olevia annoksia. Niitä oli pari ekstraakin ja veimme yhden alakertaan naapuriin, välipalaksipa tietysti!

Edellinen
Edellinen

VALLILALAISEN TALON SISÄPIHALLA NÄHTY SUPER MARIO JA KREISI KATULIITUNAINEN

Seuraava
Seuraava

PIKKU-RUUN MUITAIHANIALAISNEULE