NELIVUOTIAAN SATTUMALTA SYNTYNEET RYHMÄ HAU -SYNTTÄRIT

Meillä juhlittiin eilen nelivuotissynttäreitä. Tuntuu uskomattomalta, että kuopukseni täyttää neljä vuotta jo! Oikein yhdessä päiviteltiin vieraiden kanssa, että miten siitä voi olla jo niin monta vuotta. Aika klassikkoaihe synttäreillä tuo ikä, mutta kyllä se toisinaan pistää ihmettelemään. Tuntuu kuitenkin niin monella tapaa läheiseltä ajalta se, kun odotin vauvaa kahden lapsen äitinä ja se, kuinka onnellinen olinkaan, kun hän syntyi, maailman kolmas ihanin minun vauvani.

Vuosi sitten mulla jäi synttärit järjestämättä, ei vaan kertakaikkiaan riittänyt voimia juhlajärjestelyihin. Tänä vuonna tuntui melkolailla samalta, mutta onneksi äitini tuli kylään ja auttoi. Samaan syssyyn sain myytyä myös lastenhuoneen kerrossängyn ja se noudettiin sunnuntaiaamuna, eli siinä oli vähän järjesteltävää muillakin osa-alueilla, kuin vaan synttäreissä. Oli aivan ihanaa lauantaina, kun tulimme monen tunnin Heureka-reissultamme (siitä lisää myöhemmin tällä viikolla!!) ja äiti teki keittiössä ruokaa ja tiskaili ja minä samaan aikaan purin kerrossänkyä ja täytin varastosta haettua vitriiniä lasten tavaroilla ja järjestellen. Se oli onnenhetki. Sellaisia hetkiä kaipaan kahden aikuisen elämästä samassa kodissa. Pieniä arjen helpotuksia. Sitä ettei aina, ihan aina, tarvitse olla se joka häärää keittiössä tuntikausia, lähinnä siivoten ja kokaten ja siivoten ja sitten onkin taas nälkä.

Äiti tokaisi mulle eilen aamulla, että sinä se taidat olla sellainen, että saat kyllä juhlat järjesteltyä, vaikka vähän viime tippaan menisikin. Äiti oli tavallaan oikeassa, tuntee minut, että kyllä ne juhlat järjestyvät, ainakin kun on apukäsiä. Käytiin tosiaan vasta lauantai-iltana kaupassa hakemassa juhlatarvikkeita eikä mulla ollut oikein aavistustakaan millaisen kakun teen sankarille. Toiveena hänellä oli Ryhmä Hau -kakku. Päätin, että mennään melko perinteisillä Carneval-kekseillä ja muilla lapsille varmasti maistuvilla herkuilla kuten popcornilla ja mokkapaloilla. Tosin unohdin ostaa pikkuisille ruisleiville päällistä, niin ne menivät melko huonosti, muuten lähes kaikki katosivat parempiin suihin. Pillimehut, omenamehu ja lasipullolimonadit ovat aina ihan superhyvä juomavaihtoehto ja ne sopivat mainiosti näihin(kin) juhliin.

Kakku muodostui ideasta hitusen kohti toteutusta vasta kaupassa, kun hankin kakkutarvikkeita sitä mukaa, kun niitä tuli vastaan. Ensi tietysti leluosastolta sopiva lelu kakun päälle. Tämä olikin vaikea osuus, koska pienet figuurit olivat sen verran kalliita etten raskinut ostaa niitä kovin montaa, sillä meillä on ollut niitä ja ne eivät ole varsinaisesti olleet niitä leikityimpiä. Isommat ja monipuolisemmat lelut taas tuntuivat olevan useat jollain tapaa sellaisia mitkä eivät muhun juuri iskeneet eikä kovin isoa tietenkään edes kakun päälle voi laittaa. En oikein keksinyt mikä olisi hyvä. Mukana kauppareissulla ollut ekaluokkalaiseni löysi autoilevan Sampan ja tiedettiin heti, että tämä se on. Sampan ympäriile tehdään nelivuotiskakku! Ostin vaahtokarkkikuorrutetta ja testasimme sitä ensimmäistä kertaa äitini kanssa. Ihan hyvin onnistuttiin. Ainoa hankaluus oli se, että mulla on ainoastaan lasten kaulin ja kyllä se vaan ois näppärämpi sellainen aikuisten kokoinen. Kuorrute kuitenkin saatiin kakun päälle melko hyvin ja muuten koristelin kakkua karkein, keksein ja punaisesta massasta leikatuin pienin sydämin ja piparikuvioin. Mulla on melkoinen kakkukynttilävarasto olemassa (salaa keräilen niitä mun nelikymppisiä varten) ja kakun päälle löytyi kiva kynttilänelikko.  Kakun koristelussa mulla oli ekaluokkalainen mukana avustamassa ja hänkin innostui koristemassoista ja teki R-kirjaimen vielä viimeiseksi silaukseksi kakkuun. Mielestäni onnistuttiin kakussa hyvin ja ihan pikkuisen jännittikin, että mitä päivänsankari siitä sanoi. Juuri ennen kakkuhommia hän oli saanut lahjaksi Ryhmä Hausta tutun Kajan rooliasun ja voi kuinka onnessaan hän siitä oli! Joten ei ollut kumma, että myös Samppa-kakku oli ilonaihe sekin. Eniten hän ihmetteli sitä, että mistä ollaan tuollainen Samppa löydetty ja että voisivatko juhlavieraat olla hiljaa, kun hänellä on asiaa. Ihana sankari-Kaja!

Varsinaisesti aivan Ryhmä Hau -teemaisia synttäreitä ei ollut tarkoitus pitää, mutta sen jälkeen kun kakussa oli Samppa, sankari oli Kaja, pakereista tulla tupsahti unikavereiksi Rolle ja Samppa, mummu toi Ryhmä Hau -haalarin ja yhdestä lahjapaketista tuli vielä mielettömät teemaan sopivat kuulokkeet, muodostui näistä juhlista kyllä hyvinkin teemasynttärit! 

Illalla mummin kanssa Tanssii tähtien kanssaa katsellessa sankari hoksasi, että Kajan asun helmahan hulmuaa kuin tanssijoilla ja saatiin ihania esityksiä pikku-Kajalta. Voi, miten hyvä mieli tulikaan, kun asun sai ottaa pois vasta hampaita pestessä ja unten maille nukahti onnellinen, muutamaa päivää vaille nelivuotias, iso tyyppi! Onnea rakas! <3

Edellinen
Edellinen

LASTEN TEKEMIÄ SUSHIDONITSEJA JA ÄIDIN SÖPÖJÄ MYTTYSUSHEJA

Seuraava
Seuraava

LASTEN LAITTEETON LOKAKUU - KUINKAS SIINÄ KÄVIKÄÄN?