SINÄ OLET HYVÄ, MINÄ OLEN HYVÄ

Tammikuun aurinko. Mikä ihana valo! Joulun jälkeisen ultimaattisen pimeyden jälkeen aurinkoiset, kuulaat tammikuun päivät ovat mielettömiä. Vielä ei ole keväisen kirkasta, vaan valo on kaunista, hieman utuista ja raikasta. Tykkään vuosi vuodelta enemmän.

Menimme Lauttasaareen kallioille ystävän kanssa ja kuvasin itselleni tärkeän tsemppikuvan. Raahasin ratikassa, metrossa ja kauppakeskuksen läpi tuota suurta maalausta, vain laskeakseni sen köllimään tammikuun auringon lämmittämälle kalliolle. Itsekin siinä hetken lepuutin, mutta pakko myöntää, että melko vilpakkaahan siinä vielä oli. Mutta ai että teki niin hyvää tuo ihan älyttömän kaunis maisema, auringonpaiste ja ystävän seura ja yhteiset löpinät ja juttelut ja kaiken kivan suunnittelu.

Se lause. Tsemppilause. Se, mitä ainakin minä tarvitsen joka päivä. Sinä olet hyvä. Sitä löytää itsensä niin vähän liian helposti rypemässä jostain pienestäkin jutusta siinä, ettei muka osaa tai ei ole riittävän hyvä. Silloin pitäisi katsoa tuota taulua ja lukea lause ja muistaa vaikka kerta toisensa jälkeen sisäistää se. Sinä olet hyvä. Sinä riität. Kukaan ei ole täydellinen - eikä pidäkään olla.Suomalainen, vanha sanonta, omakehu haisee, sekin on niin mälsä! Joo, no jos ei ole muutakuin kehuskella omialla jutuillaan, se on tylsää, mutta ettei kehtaa tai uskalla tai viitsi kehua omia hyviä ja ihania ja hienoja saavutuksiaan, sehän se vasta mälsää on. Aina saa ja pitää kehua omia juttujaan, jos siltä tuntuu. Siihen ei tarvita pokkaa, kunhan vain kehuu. Siitäkin syystä tuo lause on tärkeä. Voi todeta peilikuvalleen: sinä olet hyvä, minä olen hyvä ja seuraavaksi se sama vielä vaikka koko maailmalle. Terve ja hyvä omakehu ei nimittäin todellakaan haise, vaan tekee hyvää.

Se ystävä siinä rinnalla, työtoveri viereisessä pöydässä, paras kaveri puhelimen päässä, puoliso sohvalla, lapset koulupöytiensä ääressä... Heillekin on hyvä ja äärimmäisen tärkeä muistaa sanoa se, että he ovat hyviä juuri sellaisina kuin ovat. Arjessa ja kiireessä nekin sanat toisinaan unohtuvat.

Aurinkoista ja ihanaa uutta viikkoa teille, tammikuu on jo puolessa - ihan kohta on kesä! <3 Sinä olet hyvä.

Edellinen
Edellinen

SILLOIN KUN MINÄ OLIN TELEVISIOSSA...

Seuraava
Seuraava

ENSIN TÄÄ OLI JOULUPOSTAUS, SITTEN VÄLIPÄIVIEN