SATUMAINEN KUKKARETKI /// FRANTSILA

Sain kesällä sähköpostiini ihanan kutsun. Minua pyydettiin vieraaksi Frantsilan Luomuyrttitilalle ja Hyvän Olon Keskukseen Hämeenkyröön. Nyt, kun aikaa on kulunut kolmisen kuukautta tuosta paripäiväisestä lomahetkestä, tuntuu, kuin kaikki olisi ollut unta. Nimittäin Frantsilassa oli ihanaa, siis i h a n a a.Oli ilo tutustua Frantsilan perustaneeseen Virpi Raipala-Cormieriin ja osallistua hänen Power in Flowers -kurssille. Oli hurmaavaa kiertää pitkin Virpin puutarhaa keräämässä kukkia, tuoksutella, keräillä, ihailla. Tuli sellainen olo, että tätä tarvitsisin elämääni enemmän, luontoa, vihreyttä, väriloistoa ja ihan vaan kukkia. Onneksi oli se hetki. Muistan yläasteaikaisen kalenterini kannesta (Muumien miete-)lauseen, jonka olin siihen kirjoittanut: Eivätkös kaikki, jotka kukkia kantaa, ole sellaisia rauhaa rakastavia. Aivan, eivätkös? Se lausahdus mulla siellä kierrellessäkin heinäkuisena päivänä pyöri päässä. Kurssi oli kukkasten tuoksuinen ja kaunis (alla olevassa kuvassa mun keräämiä) ja kukista uutettiin ihan ikioma ihonhoito-öljy.

Frantsilassa on meneillään sukupolvenvaihdos ja saimme tutustua myös nuoremman polven Annaan ja Jupiteriin. Anna vei meidät suvun omalle vanhalle savusaunalle kunnon, pehmeisiin löylyihin. Oli muuten ensimmäinen savusaunakokemukseni ja aivan kertakaikkisen ihana olikin! Löylyjä, savinaamioita vartalolle ja järveen uimaan, monta kertaa. Täydellistä.

Seuranani tuolla parin päivän ja yhden yön retkellä oli kolme naista, Aura, Elina ja ihanana yllärinä myös vanha tuttu Lähiömutsin Hanne. Majoituimme kaikki Hyvän Olon Keskuksessa samaan huoneeseen ja meillä oli ihana leiritunnelma siellä, kun juttelimme yömyöhään saakka ja nukahdimme kesäyön valoon. Aamulla heräsimme aikaisin ja osallistuimme järvimaisemissa aamukasteen kosteudessa Virpin pitämään joogahetkeen (sekin oli mun eka kerta!).

Koko retkestä jäi kyllä, aivan kuten jo totesin, satumainen fiilis. Ihan kuin oliki käynyt jossain muussa maailmassa. Sellaisia paikkoja ei ole ihan joka paikassa, mutta Frantsila oli minulle sellainen. <3 

Edellinen
Edellinen

MUTTERIGALLERIA

Seuraava
Seuraava

DIY - HIPELLYSNAUHANALLE