MUHKEAN PIPON OHJE

Tässä teille muhkean talvipipon ohje. Se on kirjoitettu pipon jo ollessa valmis ja saattaa olla hitusen epäneuleohjemainen, mutta jos ette ymmärrä, niin mielelläni vastaan kysymyksiinne ja ongelmakohtiin. Tuntuu, että mun neulomistaidot ja -ylipäätäänohjeenkirjoittamistaju on kadonnut viime vuosien aikana, kun oon neulonut paljon vähemmän.Näitä tarvikkeita käytin: Vitosen sukkapuikot (mulla oli ruusupuiset, joista yksi katkesi neuloessa, joten jämymmät saa olla) ja kaksi kerää Rowanin Big Woolia. Langan suosituspuikkokoko on suurempi, mutta annoin mennä. Ja toki tämän voi neuloa myös pyöröillä, mutta mää ite oon sukkapuikkonaisia.

Näin tein: Loin 66 silmukkaa ja neuloin resoria yhteensä 20 kerrosta. Halusin joustinneuleesta nätin, joten neuloin sen 1 o, 1 n, mutta niin, että nurjan silmukan neuloin kiertäen eli silmukan takareunasta. Ja oikea silmukka normaalisti oikein. Eli tässä vaiheessa, kun resoriosuus on neulottu ja sileä neule alkaa, kuuluu joustinneuleen nätimpi puoli olla pipon sisäpuolella, sillä joustinneuleinen reuna käännetään valmiissa pipossa sileän neuleosuuden päälle. (Jos neuloit resorin niin, että neuloit oikean silmukan aina kiertäen, tee tässä vaiheessa niin, että humpsautat jo neulotun resorin puikkojen sisäpuolelle ja jatka neulomista vähänniinku väärään suuntaan, sillä tavalla, että kauniimpi puoli resorista jää pipon sisäpuolelle ja saat tehdä loppupipon sileällä neuleella. Hienosti selitetty, eikö?)

Tämän jälkeen neuloin sileää neuletta 25 kerrosta, jonka jälkeen aloitin kavennukset. Jokaisella kavennuskerroksella neuloin kuusi kertaa kaksi silmukkaa oikein yhteen tasaisin väliajoin. Sitten kolme sileää kerrosta, jonka jälkeen kavennukset (samalla tavalla kuudessa kohdassa, mutta ei tismalleen samoissa kohdissa kuin edelliset yhteenneulomiset). Kolme sileää ja taas kavennuskrs. Seuraavaksi *vain yksi krs väliin ja kavennukset seuraavalla*, toista tämä *-* kahdesti. Tässä vaiheessa sileää neuletta on joustinneuleen jälkeen neulottuna yhteensä 38 krs, eli kavennuskerroksia on yhteensä viisi. Kaiken tämän jälkeen silmukoita on jäljellä 36. Katkaisin langan ja kiristin reiän niin kireälle kuin uskalsin (ettei lanka katkea!). Alkuperäisenä ajatuksena oli kiinnittää päälaelle vielä tupsu, niin pieni reikä ei haitannut. Kavennuksia voi tehdä matkan varrella muutaman enemmän, niin silmukoita ei jää loppuun niin paljon, mutta itselleni tämä oli näin oikein hyvä. Kurttua pipon päälle sai tulla ihan kunnolla.Lopuksi enää vain lankojen päättelyt ja itse tykkään aina lopuksi höyryttää valmiin työn. Tupsua en oikeastaan pipoon enää kaipaa, vaikka kyllähän tuohon aika ihanasti hailakanvaaleanpunainen pieni passaisi. Ja blogiani pitkään seuranneet, eikö oo aika vau, se on yksivärinen!

Neulomisintoa vuoteen 2016 kaikille!

Edellinen
Edellinen

PIENI LAHJA KAIKILLE VAUVOILLE UUDEN VUODEN KUNNIAKSI

Seuraava
Seuraava

JOULUN JA VÄLIPÄIVIEN BONUSRAIDAT // 25