IHANAT, IHANAT TULPPAANIT JA HOITO-OHJEET KUINKA PITÄÄ NE HYVINÄ

Kaupallinen yhteistyö Kauniisti kotimainen

Vuoden kierto on mahtava. Mulle tulee jokaisen vuoden alussa sellainen tammikuun värinen, kuulas, kiprsakka, vaaleansininen ja raikas olo, kun joulu on ollut tummanpunainen, tumma ja kuin kullanhohtoinen tähtitaivas. Pitkän tammikuun jälkeen tulee vaaleanpunaisia pilvenhattaroita, paljon paljon valoa, enemmän kuin milloinkaan, koska lumi tekee kaikesta niin maagisen valoisaa. Ja samaan aikaan jostain pulpahtaa tulppaanit! Joka vuosi sitenkin niin, että ne yllättävät, että mitä ihmettä nytkö jo? Tiukassa kääreessään koko kimpullinen supussa olevia tulppaneja.

Rakastan kaikista eniten niitä muhkeita kimppuja, joissa on paljon eri värejä. Tai sitä marketin sisääntulossa olevaa kukkamerta, jossa tulppaanit ovat saaveissaan ja väriloistossaan kaikki ihanat keskenään! Katseeni etsii vaaleanpunaisia ja liilaan meneviä.

Muutama vuosi sitten otin maailman kauneimmat kuvat tyttärestäni, kun hän makoilee lumihangessa tulppanikimpun kanssa ja se kuva mulla tulee myls aina mieleen, kun ajattelen tulppareita. Oli hauskaa, että Instagram muistutti tuosta kuvasta mua juuri tänään, kun kirjoitan tätä tekstiä, sillä se kuvassa pitkine hiuksineen makoileva 10-vuotias on tällä viikolla teini, joka leikkasi lähes kaikki hiuksensa pois. Ihanista ihanin siilitukkainen nuori nainen. Aika kuluu, lapset kasvaa, tulppaanit on ja pysyy. <3

Tulppaneja ostaessa muistan aina yhden tärkeän asian. Se on sirkkalehtimerkki siinä kääreessä. Merkki kertoo, että tulppaanit ovat Suomessa viljeltyjä. Tulppaanikausi kestää joulusta pääsiäiseen. Väritkin menevät kausittain: joulun aikaan on pääasiassa punaisia ja valkoisia, tammikuussa vaaleanpunaiset ja kaksiväriset ja kevättä kohti enemmän sitten keltaista ja oranssia!

Tulppaanien hoito-ohje:

Leikkaa juuri ostettuihin tai saatuihin tulppaaneihin varresta pari senttiä pois terävällä veitsellä ja suoralla leikkauksella, jotta saadaa uusi imupinta. Näin ne imevät paremmin vettä. Jos haluat tulppaaniesi pysyvät ryhdikkäinä anna niiden imeä vettä kääreessään puolisen tuntia ennen kuin asettelet ne maljakkoon. Kääre antaa niille tukea, kun nestejännitys palautuu. Veden kannattaa olla tulppaneilla viileää, eikä sitä tarvitse paljoa. Myös lunta tai jääpaloja voi laittaa veden sekaan. Vesi kannattaa vaihtaa pari kertaa viikossa ja joka vaihdolla leikata uusi imupinta. Kimppu pysyy kauniina noin viikon, kun niitä hoitaa. Itse tykkään myös siitä kauneudesta joka syntyy, kun tulppaanit kuihtuvat maljakkoon ja tiputtelevat hiljalleen terälehdet pöydälle.

Sunnuntaina on ystävänpäivä ja miten helppo tapa ilahduttaa itseään, rakastaan, ystävää tai naapuria onkaan se, että nappaa ostoskoriinsa tulppanikimpun kauppareissullaan. Mä itse ainakin ilahdun kukista aina ihan valtavasti ja ilo jos jokin on sitä, mitä meista jokainen kaipaa ja ehkä tarvitseekin elämäänsä hitusen vielä lisää! <3

Edellinen
Edellinen

KOTIMAASSA MATKAILLEN NURMEKSEN SEUDULLA

Seuraava
Seuraava

...JA PIAN HUOMASIN KAIPAAVANI KYLMÄÄN VETEEN // TALVIUINTIA MUSTIKKALASSA