HEIJASTAVAT VILLASUKAT

Kaupallisessa yhteistyössä: If Vahinkovakuutus

Syksyn pimeät illat kyllä yllättävät pimeydellään joka kerta, kun ovesta astuu ulos. Voi tosin johtua siitä, että useimmat iltani vietän täysin kotioloissa, enkä poistu kotoa pimeän aikaan juuri mihinkään. Silloin, kun lapset ovat menneet isilleen, hämmästyminen tapahtuu joka kerta iltamenoille lähtiessä. Vähän hassua täältä on kantakaupungin laidoilta sitä pimeyttä ihmetellä, kun ollaan katuvalojen loisteessa kuitenkin kokoajan. Mutta pimeää silti on.Meidän perhe on aina ollut melko hyvä käyttämään heijastimia. Ollaan askarreltu jos jonkinlaisia heijastavia ruusukkeita ja heijastinten nauhoja ja liimattu heijastavia tarroja rattaisiin tässä vuosien saatossa. Kyllä syksy silti joka vuosi pikkaisen yllättää ja keväällä talteen laitettuja heijastimia saa olla etsimässä. Heijastimen teho kannattaa tarkistaa aina käyttöön ottaessa. Tarkistus tapahtuu niin, että aseta heijastimet noin neljän metrin päähän kamerasta ja ota salamalla kuva. Mikäli heijastin loistaa komeasti, on heijastimesi edelleen käyttökunnossa.

Tällä kertaa pääsin osallistumaan If Vahinkovakuutuksen ElämänLanka -kampanjaan ja neuloin tyttärelleni villasukat, joissa on heijastava varsi. Lankana on Ifin oma Elämänlanka, josta 9% on heijastavaa lankaa. On muuten hienoa, että markkinoilla on vihdoin valmiita heijastavia lankoja. Elämänlanka on sen verran paksua, ettei sen käyttö koko sukissa ole järkevää ja aika harvoin sitä tulee ulkona pimeydessä kuljettuakaan pelkissä sukissa. Neuloin varret valkoisesta Elämänlangasta ja kantapään ja kärkiosan villa-alpakka-langasta. Sukat on mukavat vetäistä jalkaan nilkkakorkuisten kenkien (tai miksei matalavartisten kumppareidenkin) kanssa ja toimivat myös tavallaan säärystiminä. Varren voi pitää ylhäällä suorana, rypyttää vähän tai sen voi taittaa. Heijastava lanka ei korvaa heijastinta, mutta se on oikein hyvä lisä.

Heijastinsukat

Koko: jalan koko 33 (38)Tarvitset: kaksi (kolme) kerää Elämänlankaa, valkoista ja viininpunaista Novitan Alpaca Woolia yhdet kerät kumpaakin. Kutosen sukkapuikot, sekä koon 4 sukkapuikot.Tee näin: Luo Elämänlangalla 24 (28) silmukkaa koon 6 puikoille. Neulo 28 kerrosta 2o 2n –joustinneuletta. Vaihda sen jälkeen viininpunaiseen lankaan. Neulo ensimmäinen kerros niin, että neulot kaksinkertaisella langalla koko kerros oikein. Sen jälkeen neulo jokainen silmukka, eli äsken kaksinkerroin neulomasi silmukat jakaantuvat kahdeksi erilliseksi silmukaksi, eli molemmat langat neulotaan omiksi silmukoikseen. Tällä kerroksella neuletta jatketaan 4o, 4n, jotta joustin jatkuu samassa rytmissä Elämänlangan kanssa. Neulo 7 krs joustinta.Kantapää: Ota 1. Ja 4. puikon silmukat 24 s (28 s) ja neulo kantalappua 14 krs (16 krs). Neulo oikealla puolella 15 (18) silmukkaa ja nosta 1 s neulomatta, neulo seuraava normaalisti ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. *Käännä työ ja nosta nurjalla ensimmäinen silmukka neulomatta puikolle. Neulo 6 s (8 s) ja sen jälkeen kaksi silmukkaa nurin yhteen. Nosta oikealla puolella ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo 6 s (8 s) ja tee taas ylivetokavennus.* Jatka keskimmäisten silmukoiden neulomista ja reunasilmukoiden kaventamista niin kauan kunnes jäljellä on keskimmäiset kahdeksan silmukkaa. Nosta kantalapun reunoilta silmukoita tasavälein puikoille ja jatka neulomista tehden samalla kiilakavennuksia. Tee ne kantalapun ja resorin liittymäkohdassa niin, että sukan oikealla puolella (kun kuvittelen sukan jalkaasi) kaksi oikein yhteen neuloen ja sukan vasemmalla puolella ylivetokavennus. Jatka kavennuksia niin kauan kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 10 (12) silmukkaa. Neulo pari kerrosta ja aloita mallikuvan mukaiset kuviokerrokset.

Tyttärelläni on heijastimia repussa ja takissa, mutta nyt äidillä myös hiukan levollisempi mieli, kun jalkoja lämmittää hohtavavartiset villasukat. Taidan neulaista muutaman pukinkonttiinkin! Kivoja villasukkien neulomishetkiä myös tällaisten sukkien parissa, marrassukat jatkuvat taas huomenissa! <3

Kun olet tehnyt kuviokerrokset, kokeile sukkaa jalkaan ja neulo kunnes pikkuvarvas on piilossa ja aloita kärkikavennukset. Koossa 33 kerroksia neulotaan kolme, koon 38 sukassa kahdeksan. Tee kärkikavennukset niin, että neulo jokaisen puikon lopussa kaksi silmukkaa oikein yhteen. Kunnes jäljellä on neljä silmukkaa, katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Päättele lankojen päät ja höyrytä sukat. 

Edellinen
Edellinen

PERJANTAIN VILLASUKKAKUVIOT /// 7

Seuraava
Seuraava

SYDÄNKUVIOPÄIVÄ /// 6