Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ENSIMMÄISET HAMPAAT

Pienet helmet / muita ihania

Tänään aamulla mieleeni juolahti, että haluaisin jakaa teille pienen lahjan näin uuden vuoden kunniaksi. Sattumalta kävi nimittäin niin, että tämä aihe tuli vastaan tänään ihan arkisen asian äärellä. Olin laittamassa yksivuotiasta nukkumaan päiväunille, kun huomasin, että sinnehän oli suuhun tulla tupsahtanut kaksi uutta hammasta. Odottelin jotenkin, että ne seuraavat puhkeavat edellisten viereen (en todellakaan muista miten se yleensä on lapsillani mennyt), niin enpäs ollut hoksannut kurkkia suuhun sillä silmällä. No mutta, kaksi pientä uutta vähän järeämpää helmeä siellä oli. Tässä siis kaikille pienille vauvoille, joille hampaita pikkuhiljaa puhkeaa, voitte printata oman helmiprintin täältä (vain yksityiskäyttöön!). Olkaa hyvät!
Pienet Helmet / muita ihania

© Tiina Arponen, MUITA IHANIA, 2016. Kaikki oikeidet pidätetään. All rights reserved.

TIPPUVAT MAITOHAMPAAT

Postaus on julkaistu alunperin helmikuussa 2016.

Sain viime viikolla viestin, että kummitytöltäni on lähtenyt ensimmäinen hammas. Pari päivää myöhemmin tämä aikoja sitten tekemäni piirustus tuli vastaan. Tämä on ihanalle Almalle omistettu, mutta myös sinä saat printata sen omalle lapsellesi, jos elelette hammaskeijun aikoja. Ole hyvä vain! <3 (Vain omaan käyttöön siis!)

Kun hampaat tippuivat (c) Tiina Arponen Muita ihania 2016

© Tiina Arponen, MUITA IHANIA, 2016. Kaikki oikeidet pidätetään. All rights reserved.

LUKUJÄRJESTYS

Tämä postaus on julkaistu syksyllä 2016.

Kuva on tarkoitettu yksityiskäyttöön, kaikki oikeudet pidätetään. © Tiina Arponen, MUITA IHANIA, 2016.

lukujarjestys_muitaihania

Muistatteko lapsuudesta sen, kuinka mukavaa oli kirjoittaa koulujen alettua lukujärjestys siihen kaikista ihanimpaan lukkariin, jonka oli jostain saanut. Niitä oli kyllä monenlaisia, lehtien välistä saatuja, kaikenmaailman apteekkien ja pankkien omia ja sitten ne spesiaaleimmat lukujärjestykset, joissa saattoi olla vaikka jotain kimalletta tai kokonaan tarraa kaikki eri aineetkin. Omalla koululaisellani ei ole ollut samanlaista runsaudenpulaa, mitä kyllä vähän ihmettelen tässä maailmassa… Mutta onneksi sillä on äiti, joka kekkasi tehdä oman, tyttären mukaan ihan Tiina-äitimäisen, omasta mielestään muitaihaniamaisen lukujärjestyksen. Ja vielä sellaisen, jonka jokainen saa ladata itselleen ja tulostaa omaan käyttöön haluamallaan tavalla (perus paperiprintti taikka vaikka ihan valokuvana).

lukujarjestys_muitaihania

Tuossa kun maalailin ruudukkoa ja asettelin kukkia ja havuja pikkuisen nukkuessa päiväunia, sain mukaani myös assarin. Enkä ihan mitä tahansa, vaan pienen etanan, joka jostain kasvista siihen pöydällä tulla päräytti. Siinä minä sitä sitten siirtelin aina sopivaan paikkaan, kun se meinasi kokoajan karata kuvasta. Tuli mietittyä sitäkin, että ei se etana mitenkään hidas olento ole, sehän riippuu aivan siitä miten asian ottaa. Lukkariassaroinnissa oli ainakin pirskatin nopea!

Kun lukujärjestyskuvat oli otettu, niin päätin vielä hyödyntää sen maalaamani ruudukon. Kuumaliimasin kukat, havut ja marjat kiinni paperiin ja teippasin äkäisellä teipillä kiinni jääkaapin oveen. Siinäpähän tiputtelevat terälehtensä ja neulasensa sillä aikaa, kun teetän lukujärjestyksen valokuvana. Kuinka kätevää hei! Ja nättiä, sitä varsinkin!

Oman lukujärjestyksesi saat ladattua tästä. Oikein leppoisaa arkeen siirtymistä kaikille!

Lukujärjestys / muita ihania

VAUVAN HOUSUJEN KAAVA

Blogipostaus toukokuulta 2015.

Ohje on tarkoitettu yksityiskäyttöön, kaikki oikeudet pidätetään. © Tiina Arponen, MUITA IHANIA, 2015.

Kun meidän aikuisten mekot oli tehty, ei uni tullut silmään. Leikkasin siinä sitten illan päälle lettikankaasta vielä vauvalle housut. Käytin erityistaitoani, eli summanmutikassa kaavoittamista ja tsadaa, onnistuin melko hyvin! Housut ovat just eikä melkein mun mieleen, korkeahkot, pussimaiset, mutta vyötäröltä napakat, että pysyvät jalassa ilman kuminauhaa ja kaposet lahkeet. Hassutteluksi näihin housuihin tuli, kuten tänään yksi tuttava tokaisi, pikkuiset siivet. En vaan pysty ompelemaan pelkkiä housuja, siksi nämä siivekkeet.

Hienosti noissa housuissa ainakin maastoutuu tuohon köllöttelypeittoon. Kuvissa näkyy myös mun yöntunteina oikein hyvä ajatus, merkki takasaumaan, etta tietää kumpi puoli housuista on eteen ja kumpi taakse. Se hieno ysäriläinen, puuvillainen kynäkuvioinen nauhanpätkä tulla tupsahtikin housujen ulkopuolelle. Turhaa olis ollu purkaa, kun ihan hauskahan se tuossa on. No mutta, ei sillä väliä, nyt ainakin tietää, että se on taakse se puoli.

Seuraavaksi tajusin, että housuista olis hyvä olla kaava tallessa. Ajatus lähti juoksemaan, ideat mylvimään ja tuli kirkas ajatus – pim! Nimittäin maalatut kaavat! Niin, maalatut kaavat, ne ovat ehkä yksi mahtavimpia ideioita, joita olen ikinä keksinyt. Mikä mahtava konsepti, ensin piirrän kaavan, ompelen vaatteen ja sen jälkeen maalaan kaavan akvarellein paperille. Tästä se jatkuisi vielä ompeluohjeella, mutta sen aika on ehkä myöhemmin, mikäli alan jakamaan kaavoja helpommin pdf:nä. Vauvan housujen kaava tässä siis olkaat hyvät nyt joka tapauksessa! Ihan pikkiriikkisen lähti käsistä, mutta vitsit että oon innoissani tästä! Vielä yks huutomerkki!

PRINTATTAVAT JÄÄTELÖKUUSENKORISTEET

jäätelökuusenkoristeohje

Piirrä paperille omia jäätelöitä tai jos haluat tehdä kuvan jäätelöt, voit printata valmiin arkin tästä ja tulostaa värityskuvan. Jokainen askartelija voi värittää oman arkkinsa. Kun jäätelöt on väritetty, leikkaa ne irti.

jäätelökuusenkoristeohje

Leikkaa paperipilleistä sopivia pätkiä (yksi pilli neljään osaan on hyvä) jätskitikuiksi. Litistä niistä päätä noin sentin verran toisesta päästä. Ota esiin kartonki. Itse käytin neonvärisiä kartonkeja, sillä ne sopivat kuusemme väreihin muutenkin. Leikkaa kartongin reunaan pala kaksipuoleista teippiä. Kiinnitä siihen pillin litistetty pää (kuvassa). Ota sen jälkeen jäätelön mittainen pala kaksipuoleista teippiä ja laita se litistetyn pillin päälle ja siitä ylöspäin. Aseta teipin päälle jäätelö ja leikkaa reunoja pitkin irti. Tee sama jokaiselle jäätelölle.

jäätelökuusenkoristeohje

jäätelökuusenkoristeohje

Voit tehdä jo tässä vaiheessa valmiisiin jäätelöihin reijittimellä reiät ripustusnauhoja varten. Tämän vaiheen voi halutessaan säästää myös aivan loppuun. Leikkaa punaisesta kankaasta/huovasta tonttulakkeja eli kolmioita, kaksi kappaletta yhtä jäätelöä kohti.

jäätelökuusenkoristeohje

jäätelökuusenkoristeohje

Pallonauha on siitä kätevä tonttulakkien tupsuiksi, koska siihen voi jättää nauhaa pienen pätkän, jotta sen saa helposti kahden kankaan ja liiman väliin. Myös valmiita askartelupalloja voi käyttää, mutta ne kannattaa liimata lakkeihin vasta aivan lopuksi ja vähän tujummalla liimalla. Liimaa tonttulakkikangaspalat molemmin puolin jäätelöä. Väliin voit sujauttaa pallonauhanpätkän. Tee tässä vaiheessa myös reiät ripustusnauhoja varten. Sujauttele jäätelöihin ripustusnauhat ja sitte vaan jäätelöt kuuseen!

Jäätelökuusenkoristeet

jäätelökuusenkoristeetTästä voit ladata PDF-tiedoston ja tulostaa värityskuvan.

Jäätelökuusenkoristeet

JOULUINEN VÄRITYSKUVA

varityskuva_julkalender

Tänään on vuorossa ihan tavallinen tiistai. Tullaan koulusta, töistä ja päiväkodista kotiin. Tehdään tavallista arkiruokaa, nakkisoppaa tai sienirisottoa. Laitetaan tiskit ja lösähdetään sohvalle. Eiku ei sittenkään, vaan ennen sohvalle lösähtämistä laitetaan tulostin laulamaan ja yllätetään lapset värityskuvalla. Eikäku, kuulostaapa kyllä vähän ankealle tuo tuollainen tavallinen tiistai, vaikka aikalailla tuollaista se on, mutta ei, mää tykkään kyllä enempi juhlasta. Aloitetaan siis alusta. No niin, tervetuloa Muita ihanian joulukalenterin toiseksi viimeisen tiistain luukkuun! Tänään on juhlallinen päivä, sillä tänään ei tarvitsekaan tulostaa Ryhmä Hauta tai Frozeneita, vaan saatte printtaa paukauttaa muitaihaniavärityskuvan! Pitkästä aikaa hei! Kuvan kunniaksi koristelin myös (vähän arkisia) Pirkka-keksejä jouluisen juhlallisiksi. Hyvä vinkki siinäkin kaikille ketkä kaipailevat värikkäitä piparimaisia pikkuleipiä. Pääsee älyhelpolla ja tulee söpöjä (varsinkin, jos vielä panostaa astetta enemmän kuin minä)!

Poikani värittelivät näitä mun värityskuvia. Nuorempi väritti kaikkia tyhjiä kohtia kuvien välistä eli selvästikin halusi piirrellä itse, eikä värittää äitinsä tekosia. Vanhempi taas ihmetteli pitkään, että ooksää äiti oikeesti näin hyvä piirtämään? Ei oo vissiin viime aikoina istuttu yhdessä piirtämässä, että olisin voinut taitojani esitellä. Eli, lupaan tämän päivän joulukalenteriluukussa istahtaa useammin lasteni kanssa pöydän ääreen piirtelemään. SEKÄ ostaa uusia tusseja, ellei pukki tuo, koska niitä löytyi huikeat kolme eri väriä, jotka eivät olleet kuivuneet!

Mukavia värityshetkiä ja tässä tulostettavaksi: MUITAIHANIAVÄRITYSKUVA.

muitaihania_varityskuva-joulu2016