Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MUITAIHANIAPIPO

Ohje on tarkoitettu yksityiskäyttöön, kaikki oikeudet pidätetään. © Tiina Arponen, MUITA IHANIA, 2012.

OHJE

Luo 70 silmukkaa vitosen sukkapuikoille. Jaa silmukat neljälle puikolle ja neulo putkena pipomaisesti. Neulo aina neljä riviä yhdellä värillä ja vaihda seuraavaan. Rivit voi tehdä joko niin, että neuloo neljä riviä oikeaa ja seuraavat neljä nurjaa TAI että neuloo neljä riviä oikeaa ja kääntää työn toisinpäin ja neuloo taas neljä riviä oikeaa, kunnes on värinvaihdon aika ja kääntää taas, tällä säästyy nurjien neulomiselta, mutta värinvaihtokohtaan tulee reikä (jonka saa kyllä päättelyvaiheessa kiinni).  Neulo yhdenksäntoista railakan väristä väririviä, jonka jälkeen aloita kavennukset. Kavenna jokaisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen, jokaisella OIKEALLA väriraidalla (eli neljän kerroksen ajan). (viimeistään tässä vaiheessa on päätettävä kumpi puoli piposta on päälipuoli, alunperin ajateltu sisäpuoli voikin olla herkullisempi) (eli kavennukset tehdään sillä väriraidalla joka näkyy OIKEIN silmukoin neulottuna ulospäin ;)) Nurja väriraita tehdään ilman kavennuksia. Kun jäljellä on muutama silmukka per puikko (muistaakseni neljä tms), katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä.KUVAGALLERIA LUKIJOIDEN PIPOISTA

 

24 Comments

 1. vilppumaan erika

  Ihan mahottoman hauskoja! Hupaisaa oli nähdä muutama, joissa samoja värimaailmoja ku itellä :) Ekstra-hauska oli tuo sinikeltainen lapsen pipo; tuli mieleen kerroskakku! Tuommonenki ois saatava..

 2. Sari

  Mahtava homma, että näin paljon sait väkeä pipoilemaan :)!Monta ihanaa ja ihan erilaisia ja hauskojakin pipoja tuli. Kiitos vielä huipputempauksesta, kiva oli olla mukana :)!

 3. Mirva

  Mahottoman hienoja! Sain omani pääteltyä ja tupsutettua tänään, kun tauti läks ja hartiat heltisi. Ehkä saan lähipäivänä lapsen jämiksenkin pääteltyä ja tupsun kiinnitettyä (hän ihastui äidin pipoon niin kovin, että oma oli saatava), ja lähetän kuvat jonon jatkoksi! :)

 4. Jenny

  Selasin kuvat läpi, enkä pongannut muita vihreä takkisia pieniä kuin oman rakkaani, joten kiitän Aavan puolesta kehuista! :) Äidinkin mielestä toooosi suloinen. <3 (Ps. Pipokuva toimii linkkinä blogiin.)

  Valtavasti hienoja pipoja! Tupsuton miesten pipo miellytti mua.. saiskohan oman ukon käyttämään tuollaista!? Jos tekis koko perheelle samanlaiset (eri väreillä vain)!? :)

 5. Hansu

  Kuinka paksuilla tai ohuilla langoilla olet pipot tehnyt? Mietin vaan omaan käsialaan sopivia silmukkamääriä ym.
  Upeita pipoja kaikki :)

 6. Nukkana

  3. ylimmäisessä pipossa on jännän näköinen tupsu. Osaisikohan kukaaan neuvoa miten se tehdään? Yritin tekijän blogin kautta kysellä, mutta en saanut sinne kommentoitua.

Comments are closed.