Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

ILOSAT PIPOT

Ohje on tarkoitettu yksityiskäyttöön, kaikki oikeudet pidätetään. © Tiina Arponen, MUITA IHANIA, 2013.

 

 

Ajattelin äsken, että voisinpas kuvata ne kaksi pipoa ja kirjoittaa blogiin ohjeenkin. Pipoja ei vaan näkynyt missään. Etsin ja etsin, kunnes huomasin ne tiskialtaan reunalla. Siinä, kovin arkisesti, oli kaksi värikästä pipoa. Kuusi- ja kolmenkymmentäkolmevuotiaan. Niistä tuli aika kivat, salmiakkikuvioiset syyspipot ja tähän aurinkoiseen syksyyn oikein sopivat.

OHJE:

Kokoja on kaksi, lapselle ja aikuiselle, 6- ja 33-vuotiaalle, tyttärelle ja äidille, ohjeessa merkitty näin: lapsi (aikuinen). Malli on melko kapea, mutta sen verran pitkä, että se vähän lötköttää. Silmukoita voi lisätä tai vähentää tarvittaessa, mutta jotta kuvio pysyy kuosissaan, on lisäys tai vähennys 8 silmukallista.

Puikot: vitosen 40 senttinen pyöröpuikko tai vaihtoehtoisesti sukkapuikot.
Lanka: erivärisiä lankoja, esimerkiksi itse käytin kaksinkertaisena Novitan Woolia ja Gjestalin Maijaa, yksinkerroin Debbie Blissin Rialto DK:ta ja Pirkka-lankaa.
Olotila: innokas ja leppoisa neulontafiilis, ei liian kireä, ettei nurjalla kulkevat lankajuoksut ala kiristää.

Luo 56 (78) silmukkaa. Neulo puolipatenttia 14 (16) kerrosta, seuraavan ohjeen mukaan:
1 krs: *ota langankierto puikolle ja nosta 1 o silmukka neulomatta, neulo 1 s nurin*, toista *-*.
2 krs: *neulo langankierto ja 1 o s oikein yhteen, 1 s nurin*, toista *-*. Toista kerroksia 1-2.

Puolipatentin neulominen on mukavaa vaihtelua perus yks oikein yks nurin -resorille ja lopputulos on siistimpi, suosittelen siis kokeilemaan, vaikka vähän jännittäiskin, se on helppoa!

Sen jälkeen aloita kuvion neulominen. Tällä kertaa havainnollistan sen teille alla olevan kuvan mukaan. Mallikerran leveys on siis 8 silmukkaa. Kolmioiden terävissä päissä kerroksia on vain yksi, muuten kolmion kolmio levenee aina kaksi kerrosta kerrallaan.

Kun pipon korkeus on yhteensä viisi (kuusi) kokonaista kolmiota (kaksi puolikasta on yksi kokonainen), eli alusta asti laskettuna 74 (88) kerrosta, katkaise langat ja vedä ne silmukoiden läpi. Mitään päälakikavennuksia ei tehdä. Aah, kuinka helppoa!

Lopuksi päättele langanpäät ja tee halutessasi tupsu. Ja tittidii, syksyn värikkäin ja hauskin pipo on valmis. Oma Iloisa Piposi!