Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HYVIÄ JA ILAHDUTTAVIA ASIOITA JA PIKKUVINKKEJÄ MUSTIKKALASTA

Tänä aamuna herätessäni olin niin iloinen, että oon alkanut täällä mökillä laittaa jalkaani nukkumaan mennessä untuvatöppöset. En siksi, että varpaitani palelisi, vaan ihan muuten vaan! Miten ne tekevätkään unista jollain tapaa pehmeämmät ja nukkumisesta lempeän lämpöistä. Halusin jakaa tän vinkin teillekin ja siitä se ajatus sitten lähti. Jaan teille nyt muutaman mulle hyväksi, ilahduttavaksi ja mainioksi osoittautuneen asian, ehkä vinkinkin, olkaat hyvät!

Unitöppöset. Olen hionut nukkumistapani (tuplauntuvapeitto aina, kolmesta neljään tyynyä, riippuen onko hellu lusikassa, viileähkö huone ja ei ikinä vaatteita päällä!) aika timanttisiksi, mutta silti tämä töppöshomma nosti kaiken vieläkin korkeammalle levelille. Töppöset jalkaan nukkumaan mennessä ja pois herätessä. Mun untuvatöppöset ovat Familonin.

+ bonuksena: katoppa kuvan yläreunaa, maalaa makkarin katto vaaleanpunaiseksi, sekin ilahduttaa aina herätessä ja nukkumaan mennessä!

Kudin esille. Voi kuulostaa yksinkertaiselle ja itsestäänselvyydelle, mutta mikäli haluat tarttua vapaahetkinäsi ennemmin kutimeen kuin alkaa selaamaan instaa, niin aseta kudin näkyvälle paikalle esiin, oikein tyrkylle. Samalla tavalla kuin voi lapsille tehdä leikin aloituksia valmiiksi päiväkotipäivän jälkeen, niin itsellekin voi!

+ tiedän, taustalla näkyvä grillityyny on upea ja siitä lisää täällä!

Aivonystyröitä kutittelevat pelit esillä. Edelliseen liittyen jätän esille tällaisia ratkontapelejä. Tämä on joskus joululahjaksi saatu peli, jonka voi ratkoa joka päivä niin, että saa aukkoihin juuri sen kyseessä olevan päivämäärän ja kuukauden. November 28 ei kyllä pidä tästä päivästä paikkaansa, hah!

+ Legon kukkakimppusetti on aivan tajuttoman ihana, nuo palat oikealla kulhossa ovat siitä! Siinä on ikärajasuositus 18+, varmaan siksi, jotta aikuisetkin sais nautiskella legoilusta rauhassa, kun lapsethan usein ovat todella tarkkoja ikärajasuosituksista, heh.

Lääkepurkille hieno esillepano. Tämä ilahduttaa mua joka päivä. Käärmeen mallisessa munakupissa tyroksiinit siinä tarjolla joka aamulle! Käärme ostettu jostain kirpsulta joskus. Laatulöytö, sanoisin.

+ Aika moni meistä on varmasti laittanut purkkia jos jonkinlaista maustepurkeiksi esille, mutta sanoisin, että ihan nuo kaupan maustepurnukatkin ovat nätit esillä, kun ovat siististi rivissä.

Tee välillä jotain ihanaa ja vaikka vähän tyhjänpäiväistä, mutta sinut onnelliseksi tekevää! Mulle sellainen puuha on ehdottomasti mun taikakanto. En sano, että kannon koristeleminen on tyhjänpäiväistä, mutta se ei tuota satoa, ei liity töihin, ei lämmitä kylmällä säällä eikä saa vatsaa täyteen, eikä mun jälkikasvuni ole siitä ollenkaan kiinnostunut. Lisään kantoon ympäri vuoden kaikenlaista pientä: ovia, ikkunoita, postilaatikoita, linnunpönttöjä, tikkaita, kuusia ja sieniä. Aina ohi kulkiessani ilahdun, olipa sää tai vuodenaika mikä tahansa.

Kattokaa vaikka miltä se näytti tänään:

Kiinnitin tänään paikoilleen ikkunan, johon ompelin ja liimasin ruutukangasverhot ja taakse vielä ensimmäisen maisemakuvan, jonka löysin lehdestä. Palmuja, ofkoors,

+ erityistietona se, että kiinnitän kaiken mahdollisimman pitkillä ruuveilla, jotta pysyisivät paikoillaan ja en välitä, vaikka materiaalit vähän kärsii säiden vaihteluista.

Sytykkeet kauniiseen purkkiin. Lasipurkkin ulkopuolelle paperikukat koristeeksi ja purkki täyteen erilaisia sytykepaloja ja sulatetuissa kynttilänjämissä uitettuja kananmunakennonpaloja. Näyttää ihanalle tuolla takan päällä ja on kokoajan saatavilla tarpeen vaatiessa.

+ bonus-DIY-vinkki: kerään aina ynttilänjämät talteen ja munakennoja kans, sitten sulattelen ulkona irtokeittiölevyllä niitä siihen tarkoitukseen hankkimassani kattilassa. Leikkaan kananmunakennoista mm. sydämiä ja “tuutteja” ja upotan ne sulaan ainekseen. Nostan läpikastuneet palat leivinpaperille ja nehän jäähtyvät ulkoilmassa kuin itsestään. Teen tätä usein samalla, kun lämmittelen saunaa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Jos pilvenmallinen yöpöytä on susta hyvä idea niin tee se! Minusta se oli ja on ja siinä se lepää. Tässä kuvassa on kaikki täydellistä, värit, muodot, pehmeys ja tunnelma.

+ laita nenäliinat kauniiseen astiaan esille, niin ne eivät häiritse rumassa muovipakkauksessaan, jos niikseen tulee.

Lisää olemassa olevaan naulakkoon lisää koukkuja. Tää oli oikeasti melkoinen mindblown-homma kaikessa yksinkertaisuudessaan. Oon miettinyt erilaisia ratkaisuja mökin naulakkoon, jotta se ei aina pursuaisi ja pienet koukut eivät tiputtelisi takkeja, mutta en ole ehtinyt toteuttamaan vielä mitään. Suunnitelma uuteen naukakkoon siis on, mutta odotellessa tämä on mahtava tuunaus – varaston uumenista koukkulaatikosta kaksoiskoukut hattuhyllyn alle.

+ on niin käytännöllinen ratkaisu, että kuka tietää vaikka tää olis tällainen vuosikausia!

++ bonuksena hellun kommentit tähän: “Sut tuntien se on siinä max. kuukauden!”

Ison perheen hammasmukit ikäjärjetykseen. Olen tehnyt keramiikkakurssilla parin viimeisen vuoden aikana mökille hammasmukeja kahdeksan kappaletta, seitsemän perheenjäsenille ja yhden ystävämukin. Jokainen mukeista on omanlainen yksilönsä ja niiden omistajuudet ovat vaihdelleet. Viime viikolla kuitenkin päätettiin, että pidetään mukit ikäjärjestyksessä, jotta muistetaan tarkemmin mikä on kenenkin muki tai ehkä erityisesti, että mikä on kenenkin hammasharja. Nerokas idea!

+ minivinkki: mukeista tuli sisämitaltaan samankokoisia pitkälläkin aikavälillä, kun tein mukin rungon aina saman muovipullon ympärille.

Kauden paras jukurtti! Kreikkalaista jugurttia, veitsellä leikattuja veriappelsiinin paloja ja reilusti vaahterasiirappia, halutessasi voit lisätä myös kunnollista Crunchy Mysliä suklaapaloilla. Parasta aamulla, päivällä, alkuillasta ja yöpalana.

+ paras motto elämääni voisi olla: syö aina pikkulusikalla, kun voit! Kaikki maistuu vielä hitusen paremmalta niin. <3

Leave Your Comment