Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MÖKIN TUVAN SEINÄSENKKI HYLLYINEEN

Voit myös halutessasi kuunnella tämän postauksen.

Terveisiä Mustikkalasta ja uuden ääreltä jälleen. Nyt kun ollaan oltu mökkiläisiä reilusti yli kaksi vuotta (ja ajatelkaa, jo NELJÄN vuoden aikana, 20, 21, 22 ja 23!) on tässä ehtinyt kokeilla monenlaista järjestyssysteemiä erinäisissä paikoissa. Tällä kertaa vuorossa tupa ja kirjojen ja muun sälähkön säilytys ja esilläpito.

Mökin tupa, jota myös olohuoneeksi ruokailutilalla voisi kutsua ei ole kauhean suuri tila, mutta meille juuri sopiva. Tässä ajassa ja sähkön hinnalla myös erittäin mainion kokoinen lämmitettäväksi. Tuvan sydän on ehdottomasti muhkea sohva ja toinen tärkeä on iso ruokapöytä. Pöytä löytyi tori.fi:n kautta vihtiläiseltä kirpputorilta. Se on täysmäntyinen, jatkettava ja jykevä haaleanvaaleanroosaksi maalattu. Pöydän äärellä on kaksi mustikkamaidon sävyistä pirtinpenkkiä, molemmat myös vuosikymmeniä vanhoja ja paljon nähneitä. Pöydän päissä on kaksi vanhaa tuolia, jotka entisöin sinä syksynä, kun odottelimme mökin avaimia kaupanteon jälkeen. Toisessa on viininpunainen ja toisessa tummanvihreä sametti istuinosassa.

Tuvassa on vain yksi pitkä seinänpätkä, jolle voi laittaa isompia huonekaluja seinää vasten. Siinä kohdassa meillä on ehtinyt olla jo kaksi Hayn korkeaa Woody-hyllyä, yksi iso muhkea lipasto ja kevyet vaaleat hyllyköt, mutta mikään niistä ei ole tuntunut täydellisen hyvältä. Kunhan on vaan pyöritelty jo olemassa olevia huonekaluja ja etsitty sopivaa ratkaisua.

Tässä taannoin kuitenkin keksin, että vaihdetaan makkarissa kokonaan järjestystä ja siirretään siellä olleet Ikean Eket-kaapit tupaan. Kaapeissa oli aiemmin makuuhuoneessa vaatteita, mutta koska niiden syvyys on sen verran vähäinen olivat ne vaatesäilytykseen epäsopivat. Siitä sitten annoin ideaoiden juosta ja tässä on lopputulos!

Siirrettiin siis kaksi tuplaovellista kaappia ja keittiön puolelta yksi väliaikaisesti siellä ollut saman sarjan kaappi vierekkäin pitkälle seinälle sopivalle korkeudelle. Lautaliikkeestä tilattiin määrämittaan sopivan kokoiset lankut hyllyiksi ja ostettiin kannattimet hyllyjen alle. Sen jälkeen ei oikeastaan ollutkaan muuta tekemistä kuin maalata ja asentaa hyllyt paikoilleen. Siinäkin hommaa jo riittämiin.

Kaapeista tajuttiin aika nopeaan, että niistä ei saa ovia irti tai ainakaan ei uskallettu alkaa niitä repimään, joten päätettiin kiinnittää kaapistot ihan kokonaan jo paikoilleen ja maalata ne vasta siinä. Materiaali Eketeissä on jotain huonekaluhöttöä, joten en hionut mitään, ihan vain pohjamaalasin ja sen päälle maalasin huonekalumaalilla. Toivon, että tämä on toimiva ja mahdollisimman kestävä ratkaisu. Ainakin on edullisilla torista bongatuilla kaapeilla hyvä olla nyt.

Koska tykkään tosi paljon käyttää jo olemassa olevia asioita, värimaailma syntyi niiden värien pohjalle, joita meillä jo oli ja lisäksi ostin pari purkkia uutta maalia. Näihin päädyttiin:

  • Tikkurilan Mustikkamaito pääväriksi, koska sitä on käytetty mökkien oviin, satunnaisiin huonekaluihin ja nyt myös keittiössä alakaapeissa.
  • Viininpunainen sävy, joka on Tikkurilan Punajuuri.
  • Raikas vaaleanvihreä sävy nimeltään Aaloe. Tämä oli todellinen ylläri minulle itselleni, mutta sopii kokonaisuuteen kivasti!
  • Lempparini Lemonade, ihana vaaleankeltainen. Sitäkin löytyy mökiltä jo entuudestaan, sillä sillä on maalattu puolet kylpyhuoneesta.
  • Viimeisenä hailakka vaaleanpunainen, jolla ollaan maalattu ikkunanpokia ulkopuolelta. Sille sävylle en tiedä koodia enkä nimeä.

Meillä ei ole mökillä kokovartalopeiliä, mutta usein kaipaa kuitenkin jotain peiliä josta peilailla. Tuo meillä kotonakin oleva kaareva peili on mun mielestä tosi ihana ja halusin sen yhdistää myös tähän kokonaisuuteen. Kaikki kolme eri väristä hyllyä ovat eri mittaiset. Liila hylly on koko seinänpätkän levyinen, vihreä katkeaa peilin leveydeltä ja punajuuren sävyinen hylly on vain kaappien päällä pienemmän osuuden verran. Se tekee kokonaisuudesta kivan leikkisän.

Ja mitä mieltä ollaan lopputuloksesta: Minusta se on aivan ihana, siis kertakaikkiaan. Oikein onnistunut, paitsi että pari kaapinovea saatan maalata uudelleen hieman eri sävyllä, jos käsiin jotenki päätyy paremmat sävyt. Se on helppo homma sitten se jos ja kun! Teini antoi pisteitä “9/10, koska mikään ei oo täydellinen”. 8-vuotiaan kommentti: “yllättävän hyvä, siinä on paljon monia eriä hyviä puolia, hienointa ehkä ehkä ne värit!”. Ja erityispisteet itse annan rakkaalle kumppanilleni hyllyjen asennuksesta, koska se ei ollut helpoin homma kiinnittää noita pyöröhirsiin!

Tavarat hyllyillä saavat olla niitä, mitä sinne mökkielämässä päätyy, kunhan pysyvät kauniisti aseteltuna. Lähellä ikkunaa toivon, että aina olis viherkasveja ja että rönsyilevät kasvit oikein innostuisivat valosta kevään tullen, sitä minä toivon.

Leave Your Comment