Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

UUSI IHANA SÄNKYNI – HAKOLAN NEST

Kaupallinen yhteistyö Hakola

Aikoinaan, kun muutimme lasten kanssa keskenämme asumaan, oli meillä vain muutamia huonekaluja vanhasta kodista. Nopeasti muuton jälkeen piti hankkia ne välttämättömimmät puuttuvat. Mulla oli silloin 1- ja 5-vuotiaat lapset ja arki oli aika erilaista kuin nyt. Sänky oli yksi niistä hankinnoista, jotka tein todella nopeasti, koska edes yhtään ylimääräistä patjaa meillä ei tainnut olla. Muistan hyvin sen päivän. Oli lämmin, äitini oli tullut meidän luoksemme Tampereelle ja äidin autolla ajeltiin Ikeaan ostoksille. Taidettiin lainata peräkärryä, koska meillä oli silloin useita isoja ostoksia.. Se sänky ainakin. Kaksin kannettiin se sitten neljänteen kerrokseen ullakkokotiimme ja oltiin kumpikin ihan poikki sen kantamisen jälkeen. Ja näin jälkikäteen kun mietin, niin varmaan aika stressaavaa oli myös ne kaksi pientä lasta siinä meitä ”auttelemassa”. Mutta hyvin selvittiin! 

Ja se sänky! Se oli kohtuuhintainen 140 senttiä leveä runkopatjasänky. Siinä mä imetin taaperoa, myöhemmin nukuin seuraavan raskausvatsani kanssa ja sen jälkeen puolitoista vuotta vauveli kainalossani. Siihen sänkyyn oli aina lapset yöllä tervetulleita mun viereen. Ja siinä oli myös tosi hyvä nukkua itsekseen jättimäisen untuvapeiton alla. Ja jokainen yö hellun kanssa siinä nukkuen oli kyllä vähintäänkin melko makoisia unia. Sänky näki ja koki kanssani paljon. Siinä makoillessani söin kuulkaas monet pizzat ja yölliset voileivät, neuloin kilopäin lankaa ja katsoin vaikka mitä elokuvia ja sarjoja. 

Sänky on ollut mulle sohvan ohessa kyllä yksi tärkeimpiä huonekaluja viimeisen kymmenen vuoden aikana. Koko sen ajan sänky on sijainnut sen ajan aina olkkarissa, siinä samassa huoneessa, missä tapahtuu muutenkin paljon ja missä on ollut helppo kömpiä vällyjen väliin mihin aikaan päivästä tahansa. Tokikaan en ole sitä mieltä, että sänky olohuoneessa olisi se ideaalein vaihtoehto, mutta muutakaan vaihtoehtoa mulla ei ole ollut. Olen soputunut ja ollut kyllä aivan onnellinen tilanteeseen näin.

Parin viime vuoden ajan meillä on ollut hellun kanssa neljä eri sänkyä, jossa ollaan nukuttu: mun sänky kotonani, hänen sänkynsä Tapiolassa (Tempur), Mustikkalan mökkisänky (toritettu ikealainen runkopatja) ja puumajan futonit. Kaikki ovat olleet keskenään erilaisia ja unet vähän vaihtelevia niissä. Nukun kyllä lähtökohtaisesti hyvin missä vaan. Kokonaisuus on tärkein: hyvä patja, kunnon paksu peitto, riittävän monta tyynyä ja sopivan hiljaista tilanteeseen nähden. Eron jälkeen nopsaan ostettu sänky oli jo mun aktiiviaikansa elänyt ja sänkynelikon heikoin lenkki ja tarvitsin uuden pedin. Tarvitsin siis uuden pedin.

Kesällä pääsin Hakolan Showroomille ihaniin pyjamapartyihin ja sain nukkua yhden yön Lähiömutsi-Hannen vieressä ihanalla punaisella Nest-sängyllä. Olin yön jälkeen aivan myyty, sänky oli tosi hyvä. Kesän ajan mietiskelin ja pohdin olisiko se mun tuleva sänkyni, että olenko valmis leventämään sänkyä jo ennestään aika pienessä olohuoneessamme. Onko leveämmälle sängylle aidosti tarve? Ulkonään puolesta olin jo hullaantunut! 

Nyt mun lapseni ovat iältään jo 8, 11 ja 15 ja meillä on edelleen se sama sääntö, että jos yöllä herää tai jos joskus tekeekin mieli mamsuliinin kainaloon nukkumaan, niin aina saa tulla. Harvemmin enää kukaan yöllä kipittää, mutta katsellaan kainalottain elokuvia ja toisinaan jopa syntyy kinastelua siitä, että kuka pääsee mun viereen unille. Se on niin suloista! Viime aikoina olen myös havahtunut siihen, että se 140 senttiä on liian kapea lapselle ja aikuiselle. Pariskuntasängyksi se on aivan hyvä tuplapeiton alla nukkuessa, ei ainakaan voi karata liian kauas niin, että jäisi peitotta. Kävi siis selväksi, että 160 senttinen sänky sen uuden olla pitää. 

Kävin tutustumassa Hakolan liikkeellä valikoimaan, vaikka olin jo etukäteen melko varma siitä mitä haluan. Se, että sänky on olohuoneessa oli pelkästään hyvä asia sänkyä valitessa, koska Hakolan sänkyvalikoima on niin upea, että sänky sulautuu sisustukseen jopa hieman sohvamaisena. Hetken harkitsin Form-mallia, mutta Nest vei sydämeni kyllä jo kesällä. Nestin päädyn kaareva muoto tekee sängystä jotenkin ihanan pesämäisen ja sekös sopii tällaiselle makoilija-nautiskelijalle. 

Vaikein päätös oli kuitenkin väri! Mulla oli alusta asti mietittynä yksi vahva suosikki, mutta testitilkkujen mallaillessa kotona mietin myös muita vaihtoehtoja. Oli haastavaa miettiä useamman ison huonekalun yhteensopivuutta keskenään samassa tilassa. Meillä on niinikään Hakolan sohva, Lazy Velvet liilaan häilyvänä roosana. En ole vuosien saatossa miettinyt juurikaan sitä, että haluaisin vaihtaa siihen päälliset (muuten kuin huvikseen), joten sohvan sävy oli suurin värikaveri sängylle. Lisäksi on tietysti muita värillisiä huonekaluja, mutta ne eivät ole yhtä hallitsevia. Mietin vaihtoehtoina vaaleanpunaista, vaaleansinistä ja keltaista. Sähkönsiniseen olisin voinut päätyä, jos sänky tulisi pelkkään makkariin. Loppujen lopuksi päädyin siihen ensimmäisenä miettimääni vaihtoehtoon eli keltaiseen. Mikä suloinen väripari sohvan kanssa, muitaihaniamaailmassa miltei jopa klassikko. Nest Jumbo-jaloilla ja kiinteillä patjoilla, ai että! Lähetettyä tilaukseni en meinannut malttaa odottaa, että uusi sänky muutaman viikon päästä saapuu. Sängyt, kuten Hakolan tuotteet muutenkin, valmistetaan Etelä-Pohjanmaalla. Ihanan lähituotantoa. Ei muuta kuin odottelemaan siis! Onneksi odotellessa oli paljon puuhaa. Irroitin seinäy kokonaan hyllyistä, tauluista ja peileistä, maalasin seiniin uuden sävyn ja vaihdoin huoneeseen kokonaan uuden järjestyksen. 

Oi, mikä ilon päivä se olikaan, kun sänky vihdoin saapui. Hakolan tilauksiin kuuluu manner-Suomessa aina kuljetus kotiin saakka sekä mahdollisuus tilata lisäpalveluna myös asennus. Niin ihana palvelu. Ovi vaan auki ja sulle kannetaan ja laitetaan sänky valmiiksi ja viedään roskatki mukana pois! Ja voi vitsit miten upealta se näytti samantien. 

Ja että millainenko sänky se sitten on käytössä ollut? No, muutaman viikon nukkuneena sanoisin, että kaikkien meidän sänkyjen top4-listalla meni kirkkaasti sijalle yksi. Nukun siinä todella hyvin, kovuus (tai pehmeys) on mulle todella mieluisa, vaikka uni tuleekin monenlaisilla sängyillä. Hellun suusta tuli myös kiitolliset sanat, että tämä on sängyistämme ainoa, jossa voi helposti nukkua vaikka koko yön selällään. En tiedä johtuuko tästä vuodenajasta, mutta mulla tekee mieli koko ajan hilpasta kohti sänkyä ja mennä peiton alle pikku unille. Ulkonäöltään sänky on upea, keltainen on osoittautunut just oikeasti valinnaksi (vaikka toki myös vaaleansininen olisi ollut nätti) ja ystävä tokaisi mainiot sanat sängyn nähdessään: “sehän näyttää enemmän kalusteelta, kuin pelkältä sängyltä, on niin upea!”. Suloinen, keltainen sänkyni! <3


Leave Your Comment