Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HUUSSIN IKKUNA

Muistanette, kun viime vuoden kesällä maalasin ja fiksailin Mustikkalan vanhan huussin meidän näköiseksemme? Nyt siellä on tapahtunut pieni, suuri muutos, jota en vielä tuolloin osannut edes ajatella tulevaksi.

Keksin taannoin, että haluaisin huussiin ikkunan, jos vain sopiva tulisi vastaan. Tutkin vähän tori.fi:n valikoimaa, mutta eipä siellä oikein mitään tullut samantien vastaan, vaikken oikein tiennyt mitä etsinkään. Jokaisella huussikäynnillä tutkailin seinää, jolle ikkuna tulisi ja mietin, mikä koko olisi hyvä. Mietin, olisiko järkeä laittaa korkea ikkuna, jolloin pitäisi mahdollisesti tehdä lisää tukirakenteita, jottei koko hötiskö kaatuisi vaiko sitten pienempi, jonka saisi asennettua keskitukipuun yläpuolelle.

Eräällä kirpparireissulla kesällä oltiin jo poistuttu sisältä tyhjin käsin kunnes katseeni osui pihalla yhteen romukasaan. Siellä pilkotti läjän keskellä kulahtanut pikkuinen ikkuna. Samantien kipaisin ikkuna kaulassa takaisin kassalle, että minä ostan tän! Tässä se on.

Ikkunaa ei kauheasti tarvinnut korjailla muuten kuin pariin kohtaan lisätä kittiä ja maalata huussiin sopivaksi. Toki tietysti hioin sitä, silittelin ihan vaan siitä ilosta, että jee huussiin tulee ikkuna ja pohjamaalasin ja paikkailin kolojakin.

Jännin osuus oli tietysti se, kun seinään sai sahata ikkunalle aukon! Siinä vaiheessa pyysin hellunkin seurakseni, jotta ilon saisi jakaa. Porasin muutaman reiän, joista lähdin sahaamaan aukkoa oikean kokoiseksi. Pala palalta tai oikeastaan laudanpala kerrallaan aukko siihen ilmaantui. Kerralla sopivakin vielä, tottakai.

Ikkuna sujahti aukkoon helposti, eikä käytetty kiinnittämiseen mitään liimoja tai ruuveja, jotta sen voi mahdollisesti joskus purkuvaiheesa ottaa uudelleen talteen uusiokäyttöön. Sisäpuolelle kiinnitettiin vanerista leikkaamani ikkunanpielikehys, josta tuli tosi söpö. Ulkopuolelle tehtiin puurimasta pielet ja ikkunalippa samaan tyyliin millaiset on meidän mökeissä muutenkin. Oli ihan todella mukavaa touhuta yhdessä ja keksiä ratkaisut miten mikäkin vaihe on järkevin toteuttaa.

Lopputulos on musta aivan huikea! En malta odottaa, että näen ja koen huussissa käynnin auringonpaisteella tai joskus kesäyönä! Siellä on varmasti ihanan valoisaa. Ikkunan päälle asennettu lippa näyttää varmasti lumikuorrutettuna suloiselta, saatika sitten pakkasen tekemät kuurankukat vanhassa ikkunalasissa.

Hintaa tälle ikkunaprojektille tuli ainoastaan ikkunan ja ikkunakitin verran, oliskohan se ollut 20 euroa yhteensä. Kaikki muu materiaali ja maalit löytyivät jo entuudestaan jämämateriaaleista. On niin mukavaa nikkaroida ja tehdä niin, ettei tarvitse hankkia juuri mitään (tai mitään!) uutta. Tekemisen ilo oli kyllä silti kaikkein parasta!

Leave Your Comment