Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SIITÄ MITEN ME ASUTAAN

Kaupallinen yhteistyö LähiTapiola Kiinteistöt

Heippa pitkästä aikaa kaikki blogini lukijat! On ollut paljon asiaa, mutta tuolla instan puolella olen asiani kertonut, paitsi nyt kerron täällä!

Aiheena on tänään vuokralla asuminen.

Vappuna 2013 olin ystävän luona Helsingissä Tampereelta käymässä. Olin makustellut Helsinkiä jo jonkin aikaa meidän uudeksi kotikaupungiksi ja aina kävellessäni täällä mietin ja katselin ja kuvittelin itseni asumassa kivoissa kodeissa. Tuona vappuna kuitenkin sanoin ääneen matkalla Vallilan vapputansseihin yhden vaalean talon kohdalla, kun näin naisen istuskelevan leveällä ikkunalaudalla ikkunat sepposen selällään, että “kato nyt, tuossakin talossa olis ihana asua!”. Muistan tasan missä kohti olin ja mitä ikkunaa osoitin. Vuosia myöhemmin samaa kadunpätkää kävellessäni tajusin, että ei voi olla, tää on se talo ja tässä me oltiin kun mentiin sinne tansseihin – SE ON MEIDÄN TALO! Avonainen ikkunakin on lähestulkoon tuossa pari kerrosta meidän alapuolella.

Meidän matkamme juuri tämän asunnon asukeiksi oli oma tarinansa, kuten vuokra-asujaksi muutenkin, mutta nyt kerron Lähi-Tapiolasta vaikka me ollakaan sitä kautta kotiimme päätyneet.

Mä oon aina ollut vuokra-asuja ja vain harvoin se on mua harmittanut. Eniten mua on ärsyttänyt varmasti ne ihmiset, jotka oikein korostavat asuvansa VUOKRAkämpässä sillä välin, kun vaikka taloa rakennetaan tai odotetaan muuttoa uuteen muuten. Tuntuu kuin sillä korostettaisiin sitä, että ei tässä nyt sentään niin alas olla vajottu, että vuokralla ihan tosissaan asuttaisiin. Tai silloin, kun kotitalon muut asukkaat pitävät alempiarvoisena asukkaana siksi, että ei asu omistusasunnossa. Minusta vuokralla asuminen on huoletonta ja täysin yhtä arvokasta elämää!

Vuokralla asumiseen on useita syitä, joita voi olla vaikkapa halu asua tietyllä alueella eikä sieltä asunnon ostaminen ole mahdollista tai ihan vaikka stressin vähentäminen elämässä, jos omistaa paljon muutakin.

Mutkaton koti -koteja on ympäri Suomen useissa kaupungeissa ja mitä valikoimaa itse katselin äsken, niin todella kivoja koteja. Esimerkiksi meidän kriteereillä löytyi pari kivaa kolmiota, joissa olisi reilusti tilaa ja raikkaat vaaleat pinnat. Ja yksi aivan ihana iso asunto, jonne voitaisiin muuttaa, jos muutettaisiin uusperheellämme yhteen. Sijainti olisi meille täydellinen ja tilaakin olisi, vaikkeivat lapset jokainen omia huoneita saisikaan. Harmi ettei olla aikeissa muuttaa, sillä melkein jo innostuin ihan oikeasti!

LähiTapiolan Mutkaton koti -sivustolla ensimmäisenä vastaan tulee kolme sanaa: mutkaton, lähellä ja välittävä. Ja ehdottomasti ne ovat asioita, joita ihminen varmasti asumiseensa kaipaa.

Leave Your Comment