Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MUITA IHANIA X URBAN ESPOO

Kaupallinen yhteistyö: Urban Espoo ja Lasten Kulttuurikeskus Aurora

Sen myötä, kun tapasin helluni, on musta tullut tavallaan osa-aikainen espoolainen. Ei sillä tavalla mitenkään virallisesti, mutta vähäsen. Vietän aikaani Espoon Tapiolassa toisinaan useita päiviäkin putkeen ja olo on kuin kotona, niin ehkä se lasketaan. Tuntuu kyllä erittäin kaukaisilta ajoilta ne ajat, kun en ollut yhtään edes pääkaupunkiseutulainen ihminen ja yhtäkkiä olen tällaisessa tilanteessa, että niin moni paikka tuntuu kotoisalta. Siistiä! Olen lähes seitsemässä vuodessa kasvattanut tänne melkoiset oksat, hiirenkorvat, juuret, mitä näitä nyt on. Mulla on yksi Helsingissä syntynyt lapsi ja meillä on täällä oikein hyvä olla.

Olen myös onnekseni saanut tutustua moniin pääkaupunkiseudun kulttuuritapahtumiin ja -paikkoihin ja -palveluihin. Se on ollut ihanaa. Nyt mulla on alkamassa kiva yhteistyö Urban Espoon kanssa.

Mikä on Urban Espoo, saatat miettiä ja miten se sinuun liittyy, ellet ole espoolainen ja miten liittyy jos olet? Kerron vastaukset!

Urban Espoo on digitaalinen kulttuuritalo, joka tuo kulttuurielämykset sinne missä olet. Sen tarkoituksena on kehittää ja tarjota digitaalisia kulttuuripalveluja kaupunkilaisille. Tuottajana toimii Espoon kaupungin Kaupunkitapahtumat sekä Lasten kulttuurikeskus Aurora yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Vaikka sisältö on esillä digitaalisesti, Urban Espoo rohkaisee kokemaan ja tekemään asioita omassa ympäristössä ja kaupungissa myös ilman älypuhelimia ja myös aivan kaikille, minnepäin maailmaa tahansa. Ei tarvitse olla tapiolalaista hellua päästäkseen mukaan, heh! Mulla nyt vaan sattuu olemaan ja se on hauska sattuma.

Sisältö Urban Espoon sivuilla on esillä digitaalisesti (ja on myös kännykkäaplikaatio!), mikä on tietysti täydellinen tähän ajanjaksoomme elämässä, kun kotona ollaan, mutta se on myös pysyväksi jäävä palvelu, josta on iloa milloin tahansa. Silloinkin, kun maailma meille taas enemmän avautuu.

Sivustolta löytyy erilaisia kulttuurielämyksiä, osallistavaa tekemistä kotiympäristöön, lapsiperheaktiviteetteja ja työpajoja (niihin liityn myös minä!). Kino-puolella on dokumentteja taiteilijoista ja luovuudesta. On sisältöä, joka rohkaisee seikkailemaan kaupungissa ja katselemaan sitäuusin silmin ja eri vinkkeleistä. Kaupunkireitteihin tutustuminen, arkkitehtuuria ja katugalleriat tuovat lähiympäristöä lähemmäksi.

Tässä muutamia suosikkejani sisällöstä:

Valokuvauksen Minikoulu. Aivan ihania valokuvaustehtäviä, mietippä vaikka tätä tehtävää: “Ota omakuva tilaan sulautuen. Valitse lähiympäristöstäsi kiinnostava kohta, ja etsi itsellesi vaatteet, jotka sulautuisivat mahdollisimman tarkasti taustaasi/ympäristöösi. Laita kamera jalustalle, laita aikalaukaisin päälle ja juokse kuvaan. Huomio, kuinka asentosi vaikuttaa maisemaan uppoamiseen.”

Espoo Talks -podcast juttusarja kaupunkikulttuurista ja tulevaisuudesta. Se on tehty yhteistyössä Radio Helsingin kanssa.

Dokumenttisarja, jossa vieraillaan espoolaisten taiteilijoiden ja luovien alojen työntekijöiden työhuoneissa.

Kaupunkireittejä Espooseen. Juuri puhuin pari päivää sitten siitä, miten olen itse jo pikkutytöstä asti halunnut kokea paljon eri paikkoja pyöräillen ja kartan avulla. Tietää teiden nimiä ja paikkojen erikoisuuksia. Lähdin jo ala-asteella pyöräretkille viereisiin kaupunginosiin vain siksi, että sain oppia tuntemaan eri paikkoja. En malta odottaa, että lähdetään näiden mukaan pyöräretkille Espoossa!

Minikoulu: Baletti. Ai että! Entisenä balleriinana (todellakin, 3-5-luokilla!) tämä kolahtaa minuun ja kovasti.

Sisältöä tulee kokoajan lisää ja se mitä sinne pölähti nyt, on teille varmasti myös mieluisaa. Muita ihanian ja Urban Espoon yhteistyössä toteutettu työpaja, johon liittyvää on myös tämän postauksen kuvitus.

Jos ei ole tälle päivälle vielä askarteluhommia tiedossa niin hyvin voi aloittaa tästä hauskasta keväisestä ovikoristeesta. Siihen tarvitsee vain oksan, maalia, vähän narua, silkkipapereita, kartonkia ja liimaa ja saksia.

Katsotaan mitä sitten seuraavaan työpajaan keksitään! Kyselin viikonloppuna instastoorien puolella, että millaista puuhaa te toivoisitte minulta, että opastaisin ja vinkkailisin. Tuli valtava määrä vastauksia ja sieltä taidan napsia muutamia hyviä ideoita Urban Espoon kanssa yhdessä toteutettavaksikin.

Sivustolta löytyy myös oma kyselynsä, johon vastaamalla saadaan arvokasta tietoa siitä, mitä juuri sinä Urban Espoolta kaipailisit.

Mutta nyt toivottelen teille ihanaa vappua! Pysytellään kotona ja virtuaalisisällöissä! <3

Leave Your Comment