Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KUN NUKUTAAN, NIIN NUKUTAAN

Kaupallinen yhteistyö: Familon & Suomen Blogimedia

Nukkuminen on tärkeää, senhän me tiedämme. Joskus on aikoja, että se on helpompaa ja toisinaan on pitkiäkin kausia, että unelle ja nukkumiselle ei vaan ole riittävästi kunnollista mahdollisuutta olla parasta mitä se voi olla. Elämäntilanteet vaihtelevat niin paljon eri elämän aikoina. Myös sillä missä nukkuu ja millaisissa puitteissa, on iso merkitys. Haluan kertoa teille omasta nukkumisestani, sillä juuri nyt se on sen verran ihanaa ja lempeää. Olen muutaman vuoden ajan nukkunut melko hyvin ja viime aikoina vieläkin paremmin, joten kokemusta ja vinkkejä on mukava jakaa. Olen näitä samoja asioita jakanut ystävilleni ja lähipiirille sen verran tarmokkaasti suu toisinaan ihan vaahdoten innosta, että toivottavasti joku teistäkin nappaa uusia nukkumista helpottavia vinkkejä. Tervetuloa mukaan, tämä on Tiinan unikoulu nimeltään: Kun nukutaan, niin nukutaan!
Mun nukkumishistoriani on keskiarvoltaan hyvä, jos mennyttä 39 vuotta katsellaan taaksepäin. Vauvana äitini sanojen mukaan nukuin jo kuukauden iästä saakka täydet yöt. Leikki-iässä taas nukahdin joka ilta iltasadun aikaan noin kolmannen sivun kohdalla. Tämä tieto nauratti minua paljon ennen kuin itselläni oli lapsia, mutta nyt olen oikeastaan vähän kateellinen äidilleni, sillä minähän olen ollut ihan älyttömän helppo nukutettava. Omille lapsilleni iltasatuja lukiessani olenkin hämmästänyt moneen kertaan usean oman lapsuuteni suosikkikirjan juonenkäänteistä, sillä hyvin harvoin olin kuullut niitä loppuun saakka lapsena. Teini- ja nuoruusvuosilta en muista yhtään nukkumisongelmaista aikaa. Olen nukahtanut aina tosi helposti. Jo nuoresta saakka lukeminen on ollut minulle paras unilääke (haukoitus tulee edelleen toisen lauseen kohdalla, kun itse luen) ja jos olen väsynyt, nukahdan minne vaan. 16-kesäisenä nukahdin jopa reiveihin ollessani vain väsynyt. Automatkat olivat alaikäisenä parasta siitäkin syystä, sillä silloin nukuin makeasti suurimman osan matkasta.

Aikuisiällä nukkumiseen on vaikuttanut useat eri asiat. Olen tehnyt öitä lukuunottamatta töitä kaikkina vuorokauden aikoina, välillä peitot ja tyynyt ovat olleet liian vanhoja littanoita ja uni on ollut katkonaista surkeista vuodevaatteista johtuen ja toki lasten odottaminen ja saaminen on vaikuttanut kovasti myös nukkumisjärjestelyihin, unen laatuun ja myös sängyn kokoonpanoon. Inhottavia nukkumisvaikeuksia minulla oli eräänä talvena, kun töissä oli kurjaa. Eräässä työpaikassa minua nimittäin kiusattiin ja jouduin jopa pitkälle sairauslomalle osittain siitä syystä, että heräsin joka yö valtavaan ahdistukseen enkä enää saanut nukuttua. Se oli kamalaa. Onneksi tilanne jossain vaiheessa helpotti ja nukkuminen normalisoitui.

Ollessani raskaana ja imettäessäni olen nukkunut myös erilaisin tavoin ja tyylein. Raskausaikana vatsan kanssa lyllertäminen kyljeltä toiselle vaati omat kommervenkkinsä, kuten kaikki äidit varmastikin tietävät. Muistan myös nukkuneeni jossain raskaudessa prinsessatyyliin niin, että olin selälläni ja peitto kainaloihin saakka ja kädet peiton päällä suorina. Perhepedissä nukkuessani ja öisin imettäessäni minulla oli muotoileva tyyny pään alla, jotta imetysasennot olisivat mahdollisimman helppoja. Nukuin silloin aina kuin tukki, toinen pikkutukki kainalossani. Olen nukkunut tosi hyvin silloin, kun lapset ovat olleet vauvoja. Se oli ihanaa nukkumisen aikaa, kun ei ollut suurempi kiire mihinkään ja otin vielä toisinaan päiväunetki vauva kainalossa. Erittäin hyvin olen nukkunut myös pilates-tunnilla, elokuvan ensi-illassa ja kelluntatankissa. Viime vuosina, kun sänky on kuulunut pääosin vain minulle itselleni, olen vuorannut sen valtavalla määrällä tyynyjä (parhaimmillaan niitä on ollut seitsemän) ja tuplaleveällä peitolla, jotta olen saanut tehtyä itselleni kunnon pesän yöksi minne käpertyä. Kaksi tyynyä selän taakse, yksi jalkojen väliin, toinen syliin ja muutama pään alle ja ympärille. Miesystävää meinasi huvittaa, kun tapasimme ja kun hän ekoja kertoja näki tyynyillä vallatun sänkyni.Entäs se taikasana sitten? Miten nukun niin hyvin? Mitä siihen tarvitsee? Geeneillä lienee jonkin sortin vaikutusta, samoin luultavasti sillä mihin pienestä asti tottuu ja ihan vaikka sellaisella asialla, että ovatko lapsuudessa illat olleet turvallisia olla kotona, onko tarvinnut stressata nukkumaan mennessä mitään vai onko saanut nukahtaa ihan rauhassa vain omaan väsymykseensä. Nämä ovat äkkiseltään sellaisia maalaisjärjellisiä asioita, en ole sen kummemmin mihinkään tieteellisiin tutkimustuloksiin tutustunut.

Itse olen aina arvostanut lempeitä ja ihania nukkumispaikkoja ja kunnon vuodevaatteita. Muistan edelleen äitini kertoman tarinan siitä, kuinka parivuotiaana nukahdin olohuoneeseen uusien peittojen ja tyynyjen kanssa keskelle lattiaa, kun sain ensimmäisen oman, uuden sängyn ja siihen uudet peitot ja tyynyt. Peitto oli puna-valkoruudullinen ja ihana! Edelleen tuollainen samanlainen ruutukuosi, missä tahansa yhteydessä, muistuttaa mua makeista unista. Olen nukkunut myös monet ihanat unet ystäväni mökillä supermuhkean ja kuohkean peiton alla. Parasta nukkumisessa on ollut ne peitot, kuohkeat ihanat mökkipeitot, ei niinkään ympäristö, vaikka sekin on ollut lähes täydellinen. Muistan myös nukkuneeni joskus puolitutun kaverin luona aivan ihanat päiväunet kertakaikkisen upean, paksun peiton alla. Peitoilla, tyynyillä ja petivaatteilla on väliä. Siinä yksi taikasana. Vaikka nukahtaisi melko helposti minne vaan, niin kunnon kamat vain parantavat nukkumiskokemusta.Olin tässä taannoin Familonin pressitilaisuudessa, jossa pääsin testaamaan tämän kesän uutuutta – body-tyynyä eli pitkää tyynyä eli vartalotyynyä. Se on a i v a n ihana. Ihastuin siihen välittömästi. Tämän yhteistyön ansiosta olen nyt nukkunut oman vartalotyynyni kanssa parisen viikkoa ja olen erittäin tyytyväinen. Se korvaa mun sängyn sisällöstä ainakin neljä muuta tyynyä. Ja mikä parasta, se tukee nukkuvaa kehoani paremmin kuin irtonaiset tyynyt. Se toimii siis näin: Tyyny, joka on kooltaan 30x30x140cm, on jaetty viiteen lokeroon, joita jokaista on mahdollista muokata, täytteen määrää voi lisätä ja vähentää (itse olen nukkunut toistaiseksi vielä kaikilla täytteillä, mutta aion kokeilla myös hieman kevyempää versiota). Body-tyyny korvaa jalkojen välissä ja sylissä olleet tyynyt ja helpottaa kylkiasennossa nukkumista. Päällimäinen olkapää ei lysähdä ja nukkuminen on miellyttävämpää, kun kipuja niska-hartia-seudulle ja lapojen tai rintarangan väliin ei synny. Selällään nukkuessa tyynyyn voi myös nojata puolimakuuasennossa ja se on myös mukava asento olla.

Sain valita Familonin valikoimista itselleni myös ne varsinaiset tyynyt ja uuden peiton, sillä vaihdon aika oli. Tiesittehän, että peittojen ja tyynyjen käyttöikä on noin kaksi vuotta ja sitten olisi aika vaihtaa uusiin? Koska rakastan muhkeutta, kuohkeutta ja lämpöä, päädyin Gold-untuvatyynyyn ja tuplaleveään peittoon. Valitsin tyynyistä pehmeän ja puolikorkean mallin ja peiton lämpimyysasteikolta erittäin lämpimän. Nauratti, kun avasin pakettia kesän ensimmäisten kunnon helteiden aikaan. Just sillä hetkellä hikipäissäni ei kyllä huvittanut hypätä nukkumaan, mutta voi että olen nukkunut kesäyötkin hyvin näillä varusteilla. Mulla on 140cm leveä sänky ja myönnetään, että jos vierellä on sekä mies, että toisella puolella body-tyyny (jota myös boyfriend-tyynyksi kutsutaan – eräänä yönä mies oli säikähtänytkin ja tullut jopa mustasukkaiseksi, että kuka siinä mun toisella puolen oikein on), niin melko ahdasta on. Täydellinen tilanne olisi siis, jos sänky olisi hieman leveämpi. Yksin nukkuessani olen nautiskellut tyynystä ja untuvapeitosta oikein kunnolla. Syleilyssä vartalotyyny ja selän takana muhkeasti ja kuohkeasti mytyssä paksu, lämmin untuvapeitto (niin, että hartiat peittyvät, pelkään nimittäin kesäöinäkin sitä, että hartiat saavat yöllä kylmää ja aiheuttavat päänsäryn) puoliksi päällä, ja pään alla untuvatyyny. En voisi olla tyytyväisempi ja unet ovat olleet makeita. Tilanne on ollut kuin tuo otsikossa oleva elämän mottoni ja tämän unikoulun nimi: kun nukutaan, niin nukutaan. Illalla silmät kiinni ja aamulla auki.

Petivaatteiden oikeaoppinen huolto on tärkeää ja vaikuttaa unen laatuun. Tyynyt kannattaa pestä nelisen kertaa vuodessa (vartalotyyny vaatii isomman koneen tai pesulakäynnin)  ja vaihtaa kokonaan uusiin säännöllisesti. Untuvatuotteiden kanssa tärkeää on pöyhintä. Familonin untuvatuotteiden Traumpass- ja Downafresh Greenline -sertifikaatit takaavat muuten sen, että höyhenet ja untuva saadaan elintarviketeollisuuden ylijäämistä, eikä koskaan elävistä linnuista.. Joka aamuinen mylläys ja viikottainen tuuletus tekee hyvää ja pitää untuvat kuohkeina. Talvella tuuletus on mielstäni täydellistä, kovilla pakkasilla saatan viedä petivaatteet ulos usean kerran viikossakin. Kesällä taas peseminen on helpompaa, kun kuivatus onnistuu ulkona niin ihanasti ja niihin jää suloinen kesäntuoksu.

Tätä tekstiä kirjoittaessani olen hymyillyt moneen kertaan. Suunpielet ovat nousseet ylös siksi, että a) nukkuminen vaan nyt on niin ihanaa, b) oon ollut niin fiiliksillä uusista petivaatteista, että tekisi kokoajan mieli mennä sänkyyn, c) body-tyyny on pitkästä aikaa sellainen uusi tuote, jollaista olen todella kaivannut, mutta en ole oikein tiennyt millianen se voisi olla ja onneksi se tuli nyt vastaan ja mulla on se!, d) omien uni- ja nukkumisjuttujen muistelu on myös hauskaa, me ollaan sängyssä niin iso osa elämästämme, että vaikkei se varsinaisen tietouden piirissä ihan joka hetkeltä olekaan, niin paljon siihen liittyy sekä tarinoita että myös ihan kokonaisvailtaisia tunteita ja se on asia joka vaikuttaa kaikkeen. Ja e) tärkeimpänä ajatuksena haluan jakaa sen, että mielestäni aina kannattaa avoimin mielin kokeilla uusia juttuja unen saamiseen ja makeampiin yöuniin, sillä se mikä toimi viisi tai vaikkapa vain vuosi sitten, ei välttämättä toimi enää yhtään yhtä hyvin tänä päivänä, tai siis yönä. 

Mä tahtoisin kuulla nyt teidän unitarinoita. Kokemuksia ja vinkkejä, tarinoita tai tuntemuksia, tai ihan vaikka sitä mitä teille ensimmäiseksi tämän postauksen tiimoilta tuli mieleen. Olisi ihanaa, jos kertoisitte. Lisäksi saan arpoa yhdelle teistä lukijoista ihan oman body-tyynyn. Jos ei ole mitään sanottavaa, niin ei sekään haittaa, osallistuminen kommenttiboksiin. Aikaa arvontaan on viikon ajan, eli 25.6. puoleen yöhön saakka. Osallistua voit myös Instagramissa, tällöin tuplaat voittomahdollisuutesi. Kiitos kaikille tämän postauksen lukeneille, tämän kirjoittaminen ja kuvaaminen oli mulle tosi mieluisa ja tärkeä juttu, koska: KUN NUKUTAAN NIIN NUKUTAAN! <3

79 Comments

 1. Reply
  minna

  Oon aina nukkunut tosi pinnallisesti; herään jokaiseen ääneen ja mielessä pyörivät asiat häiritsee nukahtamista.

  Raskaushormonit on tähän mennessä paras unilääkke mitä oon kokeillut! Nukahdin jopa kesken ohjelman, joskus jäi hampaatkin pesemättä ja nukuin jopa päiväunia. Niitä hormoneja kun saisi purkista, niin ai että olis makoisaa!

 2. Reply
  Muikku

  Oih. Mä varmasti rakastaisin tätä unilla. Toisi varmasti myös helpotusta kaksoisraskauden lopussa nukkumiseen kun sais jalkojen väliin. Miksei myös pienten kanssa 😍

 3. Reply
  Alma

  Mulla on kotikotona Familonin runkopatjasänky, ergo sijauspatja ja aluslakana. Ja mä rakastan sitä sijauspatjaa!! Oikeesti. Se on aivan ku tempur, mut halvempi. Aina kun meen kotiin niin yks parhaista asioista on se sänky siellä. Ja ehdottomasti hintansa arvoinen.
  Ja ois huikeeta saada toi vartalotyyny kans. Aina kun poikaystävä ei oo viekus niin tempurtyyny ajaa vartalotyynyn asiaa :D

 4. Reply
  Ani

  Nukkuminen on kyllä niin ihanaa! Nukkua voi missä vaan; sängyssä, veneessä, autossa, pyöräkoneessa.. Parhaat unet tullee mökillä ja omassa sängyssä, tyynyjen kanssa on vaan tarkkaa🙄 tai autossa, silloin nukkuu sitä paremmin, mitä kuoppasempi tie😂😂

 5. Reply
  pioni

  Nukun yleensä melko hyvin ja sikeästi, mutta kärsin tosi usein kaikenmoisista jumeista! Nukun kyljelläni ja tuollainen halittava tyyny olis TÄYDELLINEN unikaveri!

 6. Reply
  Emilia

  Sellasta tuli mieleen, että olispa ihanaa vihdoin saada oma vartalotyyny viereen. Rullaan aina peiton viereen kaveriksi, mutta sitten se ei riitä enää kunnolla päälle :(

 7. Reply
  Moona

  Mä olen aina ollut nukkumisessa hyvä. Mutta viime aikoina sekin asia on muuttunut hankalammaksi, ehkä boyfriend tyyny toisi lempeitä unia taas?

 8. Reply
  Jonna

  Oijoi! 😍 Tuollaista vartalotyynyä olen himoinnut jo vuosia! Uni tulee niin paljon paremmin, kun on jotain mitä halia ja niskakivutkin pysyy kurissa.

 9. Reply
  Noora

  Tänään viimeks nukuin viiden tunnin päikkärit…😂 Yöunille sen sijaan kaipaisin tuommosta vartalotyynyä helpottamaan kylellään nukkumista! 😌

 10. Reply
  Anne-Maarit

  Huonekalujen järjestyksen vaihto vastikään piristi ja helpotti myös nukkumista. Nyt sänky on hämärämmässä nurkkauksessa, jossa nukkuminen tuntuu turvallisemmalta ja aamuaurinkokaan ei niin häiritse tai hiosta.

 11. Reply
  Senja

  Oi ihana postaus! Mä oon kans todella hyvä sängyssä – nukahdan siis hetkessä ja räppään silmät auki vasta aamulla n. 8 tunnin unien jälkeen. Silti hyvät petivehkeet on sydämen asia. Mulla on käytössä familonin ultra-tyynyt ja outlast-peitto, näihin ku vaihtaa puhtaat lakanat niin on niiiiin muikeen pehmeä ja hyvä olla <3

 12. Reply
  Petra

  Oooh tuo vartalotyyny on ihana! Ihailin sitä sun insta storyissa silloin jo kun olit tutustumassa Familonilla uutuustuotteisiin ja oon myös käynyt katselemassa sitä useita kertoja Familonin nettikaupassa mutta en ole vielä raaskinu ostaa. Tällä hetkellä käytän peittoa samalla tavalla kuin tuota vartalotyynyä käytetään. Voi ku tuollaisen saisi!

 13. Reply
  Olga

  Voi, olen haaveillut vartalotyynystä jo pitkään! Mä olen aina ollut jossain määrin univammainen, mutta lapsen syntymän jälkeen se räjähti käsiin. Ja hän on jo 6v. Olosuhteiden pitää olla just tietynlaiset, että pystyn nukkumaan enkä siltikään aina. Mulla on korvatulpat, unimaski, piikkimatto, pimennysverhot ja köyhän naisen vartalotyynystä eli ihan tavallinen tyyny jalkojen välissä. Ilman niitä en pysty nukkumaan.

 14. Reply
  Nukkuu kuin tukki

  Siinä vaiheessa, kun sanon 10-vuotiaalle tyttärelleni (joka nukkuu usein sängyssäni) “nuku kuin tukki”, sanat tulevat jo jonkinlaisena outona unen sekaisena mongerruksena. Vastaus tulee samaan tyyliin, koska me ollaan nukkujia. Oon harrastanut lapsilleni vauvasta asti iltaisin hokemista “nyt nukutaan”. Ja sitten nukutaan. Paitsi, kun kolme vuotta sitten sain välilevynpullistuman ja kärsin puolen vuoden kipuhelvetin, joka vei uneni. Leikkauksen jälkeen löysin asennon, jossa kroppa oikeasti lepää öisin. Sillä kuntoutan, ihan vain nukkuessani, edelleen välillä vihoittelevan selkäni. Tosin se vaatii tyynyn jalkojen väliin ja kainaloon. Vartalotyyny, kuinka usein olenkaan mielessäni hekumoinut tuollaisesta!

 15. Reply
  Hanna

  Yleensä en tarvitse mitään kikkoja nukahtamiseen mutta jos tarvitsen niin piirrän mielessäni numeroita. Vähän kuin laskisi lampaita.

 16. Reply
  Ei niin hyvä tässä lajissa

  Voisinpa sanoa, kuten sinä otsikossasi. Tämä laji ei vain kuulu lahjoihin. Toisinaan otan velkoja onnistuneesti takaisin ja ah, mikä kiitollisuus hyvin nukutusta yöstä voikaan olla!

  Oma tyylini on runtata kylkiasennossa muhkea untuvapeitto jalkoväliin, puristaa sitä leukaperiä myöten tiukasti läpi yön ja antaa pakaroiden paleltua. Luulen, että vartalotyyny ois just passeli unikumppani.

 17. Reply
  Elviira

  Nukkuminen on ihanaa! Parasta on ollut herätä lapsuuden kesinä mökillä järvilaineiden liplatukseen. Silmät avatessa auringon ja aaltojen leikki heijastui kattoon koko perheen siskonpedin yläpuolelle. Ne kesät tuntuivat aina ikuisuuden pitkiltä ja maistuivat elämältä (ja savuahvenelta). Nykyään etsin itselleni täydellistä, tai edes riittävän hyvää, tyynyä petikumppaniksi ja haaveilen päikkäreistä riippukeinussa.

 18. Reply
  Elina

  Oh tämä olisi ihana yöpyörijälle! Tämmöstä halaillessa täytyisi pysyä paikallaan, eikä herätä aamuisin niska/selkäkipuihin mitä ihmeellisimmistä nukkumis kulmista johtuen.

 19. Reply
  eeva

  Olen hyvä nukkuja, kuten sinäkin. Nukahdan helposti ja herään seuraavan kerran aamulla. Nukahtaa voin minne vain, mikä ei ole aina niin hyvä asia, vaikka olenkin hyvistä unenlahjoista erittäin kiitollinen. Rakastan myös vuorata itseni tyynyillä nukkumaan mennessäni, vartalotyyny kuulostaa täydelliseltä unikaverilta. Jos arpaonni ei suosi, menee tyyny ehdottomasti hankintaan. Täytyy varmaan hankkia samalla isompi sänky, ettei puoliso tipahda sängystä.

 20. Reply
  Kukka

  En kestä, miten kutsuva tuo teidän sänky on! Vika kuva on erityisen ihana!

  Mun paras univinkki on rauhoittua ennen nukkumaanmenoa ja elää mahdollisen stressivapaata elämää :)

 21. Reply
  Vilma

  Ihanaa, oon aina miettiny kaukosuhteessa elävänä et sillon kun toinen puolisko on 500 km päässä, niin voisin kietoutuu tällaseen vartalotyynyyn sijasta. Josko sitä sit nukkuis ees hiukan levollisemmin? Ihanaa kesää<3

 22. Reply
  Jonskutar

  Nukkumisesta tullut entistä tärkeämpää kun sain lapsen, sitä osaa arvostaa nyt paljon enemmän.
  Tyynyn on oltava hyvä ja minun on nukuttava selälleen tai kyljeltään niin että tyyny on jalkojen välissä muuten aamulla on niska ihan jumissa.
  Huone on hyvä viilentää illaksi koska dn osaa nukkua ilman peittoa :D
  Ja pimennysverho on ihan must :)

 23. Reply
  Anu

  Tänään palattu kahden viikon road tripiltä Pariisista ja nuokun sohvalla silmät lurpsuen ihmettelen ja kuuntelen lasten touhuja. Uni on ollut pari viime päivää vain muutamia tunteja vuorokaudessa ja sänky jo kovasti kutsuisi… tämän postauksen luettuani silmät alkoivat kahta kauheammin painaa :D nyt lähtee lapsille piirretyt pyörimään ja tää äiti ➡️🛌🏼

 24. Reply
  Hanna-Marleena

  Pimeä huone ja äidin tekemä unimaski. Ja usein myös korvatulpat. Vartalotyyny on kyllä must, mulla on Lidlistä ostettu joku pari vuotta vanha ja se on kutistunu puoleen kun niin kovasti halittu. Eli uuden tarvis ja olen jo ihastellut tätä familonin vartalotyynyä. Ja muo pellavalakanat on kyllä ihanan näköiset!

 25. Reply
  Inka H

  Sait nukkumisen kuulostamaan ihanalta! Lisäksi tämä oli hyvä muistutus peittojen ja tyynyjen vaihtoajoista, itsehän käytän samoja tyynyjä vuosikausia ja ihmettelen sitten, miksi ovat liuskoja ja kokoajan muotoiltavissa… Itselläni on tapana tuulettaa kunnolla ennen nukkumaanmenoa, jotta lakanat ovat viileät ja ilma raikas :).

 26. Reply
  Epe

  Vartalotyyny on varmasti raskauden edettyä mahtava kaveri sänkyyn! Ja uskon, että myös tulevan pienokaisen kanssa siinä voisi kölliä ja tutustella.

 27. Reply
  Nnu

  Oih mä niin tartteisin tuommoisen. Oon aika huono nukkumaan. Stressi lisää unettomuutta. Oon kokeillut vaikkas mitä vippaskonsteja. Tällä hetkellä menossa hyvä uni vaihe, ainut vaa että selkä o kipee.

 28. Reply
  Hellevi

  Tuo tyyny olis kyllä aivan täydellinen, näin kesällä sen huomaa kun nukkuu ilman peittoa miten kylkiasennossa on hankala olla ilman mitään tukea. Just sellanen “en tiennyt tarvitsevani tällaista mutta nyt en usko että voin elää ilman” -tuote!

 29. Reply
  Emppu

  Unet tulee nykyään ihan sillä, että silmät laittaa kiinni, mutta tiukempina aikoina rentoutusharjoitukset auttavat viemään ajatukset poissa esim stressaavista työasioista ja nukahtaminen mahdollistuu. Vartalotyyny olis kyllä kätevä, estäisi kummankaan kiilautumisen kylmää kiviseinää vasten yöllä, nykyään toinen sängyn reuna on vuorattu pääpuolelta tyynyillä vatsaan asti mikäli itse nukun silläpuolen.

 30. Reply
  Roosa

  Oon nukkunut viime vuodet aika vaihtelevalla laadulla koska pikkulapsiaika, nyt kyllä olisi aika tarkistaa petivaatteet kuntoon ja tää tyyny kuulostaa juurikin siltä mitä tarvitsisin (enkä määkään ole tällaisesta tiennyt!!)

 31. Reply
  LottaK

  Body tyyny olisi unelma. Tällä hetkellä vauvan vieressä toisella kyljellään nukkuessani huomaan pikku hiljaa kroppani jumiutuvan ja pelkään etten tästä ikinä enää vetristy. Mikäli vauva koskaan muuttaa omaan sänkyynsä nukkumaan (muuttaahan se?) body tyyny auttaisi varmasti rentoutumaan ja alkamaan hitaan kulun kohti jumitonta yläkroppaa.

 32. Reply
  Holly

  Lapsen saatuani en pysty nukkumaan enää ilman tyynyarsenaalia. Uni on tällä hetkellä parisuhteessani kallein lahja toiselle.

 33. Reply
  Heidisusanna

  Nukkuminen on mulle todella vaikea laji ja siitä lukeminenkin tuo vähän ahdistuksen pintaan. Unelmissa ois kunnon pellavalakanat ja laadukkaat tyynyt ja peitot. Mies pitäis kans saada selkävaivoitta takaisin sänkyyn, joten sängyn vaihtokin olisi edessä.

 34. Reply
  Vipe

  Oi, mä en varmaan ollut siinä jonossa kun unenlahjoja jaettiin.. Kateellisena katselen, kun mies ja muksu nukahtaa heti kun pää osuu tyynyyn. Hyvä uni olisi supertärkeää, mutta kuinkahan sitä oppisi nukkumaan hyvin?

 35. Reply
  Lena

  Luoja on suonut mulle monta hyvää asiaa mutta ei unenlahjoja. Koko yö menee pyörimisessä ja aamulla kaikkea muuta kuin virkeä olo. Tyyny voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu.

 36. Reply
  Maija

  Mä en oo pitäny itseäni koskaan erityisen hyvänä nukkujana, mutta kun ajoittaisista nukahtamisongelmista kärsivä puoliso astui elämääni, heräsin (kyllä!) huomaamaan, että nukun ja varsinkin nukahdan itse asiassa oikein hyvin. Lukiessani tosta sun vartalotyynystä ajattelin ensin, että eihän tuollainen meidän sänkyyn mahtuis ja että mihin väliin sen muka laittais. Viime yönä kuitenkin tajusin nukahtamisasentoni, eli kylkimyyryn olevan aika lysähtänyt. Toi body-tyyny voisi tuoda siihen oivallista tukea!

 37. Reply
  Anu

  Nukun aika hyvin mutta joskus iltaisin tulee hääräiltyä kaikkea turhaa, vaikka pitäs vaan mennä nukkumaan 😅 Toi vartalotyyny olis aivan huippu, koska olkapää vähän vihottelee ja tuo todennäköisesti pitäis sen yölläkin paremmassa asennossa 😊

 38. Reply
  Jonna

  Kahden viikon päästä uusi koti ja uusi sänky ja opeteltava nukkumaan yksin ensimmäistä kertaa kahteentoista vuoteen. Onneks lapset ehkä välillä vielä änkee viekkuun, mutta auttais kyllä varmasti yksinäisyyteen jos vois iltaisin nukahtaa halien tommosta pötköä!😍🐻

 39. Reply
  Eevu

  Mä nukun kahden peiton kanssa, toinen toimittaa tollasen bodytyynyn virkaa. Oon aina haaveillu sellasesta, mut peitto toimii korvikkeena. En osaa ajatella et jakaisin sänkyni toisen ihmisen kanssa koska rakastan kaikkea sitä tilaa mitä mulla on mutta silti pitää olla se tyyny (eli peitto) siinä halittavana 😅

 40. Reply
  Milka

  Oi, Mä niin tarttisin tollasen body-tyynyn! Tällä hetkellä käytän usein toista peittoa, jonka rullaan pitkulaiseksi, mutta se ei pysy kasassa kauaan ja ei ole tarpeeksi muhkea.

 41. Reply
  Emma

  Voi että ja apua kun tajusin miten huonosti oon koko aikuiselämäni nukkunut! 🙈 Ja että tarvitsen ehdottomasti body-tyynyn. 🤩 Vähintäänkin toimittamaan poikaystävän virkaa kun tämä on työmatkalla, mutta erityisesti auttamaan hartiaseudun jumeihin!

 42. Reply
  Iinu

  Nukkuminen on ihanaa ja tälläinen tyyny olis vaan aivan ihana!

  Mökillä nukun miten vain – painavan peiton alla kukkaislakanoissa ja vaikka uuteen huoneeseen ei olis keritty laittaa verhoja. Kotona haaveissa kunnon tyynypesä ja laadukas, oman miehen tekemä sänky. Tyyny olis tosi ihana!

 43. Reply
  Jenni

  Mä luulen, että tän tyynyn myötä joutuisin siirtämään itseni sohvalle 😂 mutta silläkin uhalla haluaisi tätä testata 😅🤞

 44. Reply
  Aija

  Olisin otettu ja onnellinen hyvästä kaverityynystä! Ensisijaisesti koittelisin, oppisiko autisti-poikolaiseni sen kera nukkumaan ja jollei ottaisin sen väliimme kernaasti rauhoittamaan uniamme.

 45. Reply
  Saara

  Nukkuminen on lempiharrastukseni, mutta kerrostalokotini +30 lähenevä lämpötila tekee siitä nihkeää kesäisin. Tollasella body-tyynyllä ratkaisis sen ikävimmän, eli sen kun hikinen oma iho on omaa ihoa vasten (toisen iho on toinen juttu!).

 46. Reply
  Henni

  Vielä ehtii…
  Tarvitsisin juurikin kylkinukkujana tuollaisen bodytyynyn. Raskauksien jälkeen on myös inhottanut pitää polvia päällekkäin kyljellä nukkuessa. Ja nukun kun nukun. Aikasta hyvä nukkuja siis. Melkeinpä missä vain milloin vain.

Leave Your Comment