Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TEE ITSE LUCIAN PÄIVÄN KRUUNU // JOULUKALENTERIN LUUKKU NUMERO 5

Tämän päivän luukussa ennakoidaan. Lucian päivää vietetään ensi viikolla ja nyt on aika aloittaa kruunun askartelulla. Kasvoin nelivuotiaaksi Ruotsissa ja muistan hämärästi ja valokuvista, että paikallinen Suomi-seura juhli Lucian päivää. Minustakin on ihan pikkutyttönä kuva noista juhlista, kun on kruunu päässä ja kynttilä kädessä. Sen suloisen lapsuusmuiston kunniaksi ja Lucian päivää juhlistaaksemme askarreltiin tällainen turvallinen kynttiläkruunu, jota voi käyttää kuka tahansa, joka haluaa juhlaapäivää juhlia.

Materiaaleina on vihreää samettikangasta liimattuna kartongille ja erilaisia papereita, joista tehdään kynttilät ja kukkaset. Itse kiinnitin kynttilät ensin kaksipuoleilla teipillä ja vasta sen jäkeen ompelin ne paikoilleen, mutta en suosittele sitä tapaa, sillä teipin liimat tarttuivat ompelukoneen neulaan. Paperikukat leikattiin kartongista ja erilaisia papereista ja kuumaliimattiin yhteen ja paikoilleen. Hitusen vieläliimaa kukkien keskelle ja ripaus glitteriä. Jotta kruunun säädettävyys olisi mahdollisimman helppo ja kruunu kävisi mahdollisimman monen kokoiseen päähän, ommeltiin siihen reilut pätkät leveää tarranauhaa. Tämän postauksen alimpana on muistiinpanokuva, jossa näkyy ohjeet, kuinka saat tehtyä oman kruunusi. Ne eivät ole varsinaiset kaavat, koska annetaan luovuudelle suurempi mahdollisuus näin.

Oikein ihanaa joulukuun viidettä päivää! 

1 Comment

  1. Reply
    milla

    Mulla menee hermot. Ajattelin täällä kotikaranteenissa ilahduttaa naapureita tekemällä liianjouluisen ovikranssin tilalle keväisen ja iloisen kranssin oveen paperikukista. Googletin muita ihania paperikukka, koska tiedän, että sun blogista niitä löytyy ehkä ohjeen kera. Onnisti ja ajattelin, että tästä saa mukavasti kopioitua paperikukkia. Mutta mitä helevattua :D voitko taitella vaikka instatooriin paperin ja leikata yhden kukan. Vaikka kuinka väännän ja käännän taitan ja leikkaan, ilmeisesti mun (ja mun miehen) järki ei riitä, kun ollaan saatu aikaiseksi pelkkää epämääräistä paperisilppua ::::D

Leave Your Comment