Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

JOKAISEN VAATEKAAPIN VAATTEEN SOISI OLEVAN LEMPIVAATE

Kaupallinen yhteistyö: Kaiko Clothing

Aloin eräänä päivänä miettimään ajatuksella vaatekaappini sisältöä ja sieltä lempivaatteita. Sitä miten vaatekappale sellaisen nimikkeen saa ja voiko lempivaatteutta ennakoida. Päädyin monenlaisiin ajatuksiin, joita haluan teille nyt jakaa.

Vaatekaupassa vaate voi vaikuttaa tosi hyvältä, näyttää ja tuntua ihanalta ja sitä ajattelee, että siitä tulis ehdottomasti, aivan varmasti, se lempivaate. Kotona sitten voi käydä niin, että sille ei löydykään sopivia yhdistelmiä tai vaate ei syystä tai toisesta vaan ikinä päädy päälle.

Mun yksi omista vaatekaappini suosikeista on kultainen hame, jonka ompelin viime kesänä. Oli kiire saada se valmiiksi johonkin menoihin eikä tainnut huvittaakaan hirveästi siinä hetkessä sen ompelu. Kuminauhavyötärö on ommeltu ihan miten sattuu, kangas aivan vinoon siinä kiireessä. Siitä huolimatta lempparius hameelle on saavutettu, vaikken voikaan katsoa vaatteen saumoja naureskelematta.

Lapsuuteni suosikkivaatteita on aina mukava muistella. Muistan niin monet asut todella tarkasti. Rakastin vaatteita! Serkulta saamani persikan värisen asun, jossa oli valkoinen nyöri housujen vyötäisillä. Toka luokan luokkakuvassa ollut vaaleanvioletti collegeasu. Teininä mulla oli keltaiset ruutuhousut, jotka itse ompelin. Ne ja punaiset Adidaksen Gazellet, ai että! Riparikesänä oli myös R-collectionin sininen anorakki! Myöhemmässä teini-iässä mulla oli myös keltaiset farkut, joissa oli pehmeä pinta ja jotka vähän lököttivät. Ne oli täydelliset! Kakskymppisenä pitämäni Tukholmasta kiireessä ostettu farkkuhame, vitsit, että sitä pidin antaumuksella ja paljon! Viime vuosien yksi lemppari on ollut musta jättineule. Ostin sen, kun odotin keskimmäistä lastani. Olen pari kertaa heittänyt sen jopa kirppiskasaan, mutta aina oon ottanu sen onneksi sieltä pois. Se on sellainen neule, että se venähtää käytössä jättisuureksi ja kitsahtaa taas pesussa. Se on täydellinen just siinä niiden hetkien välissä.

Keräsin muutaman kuvan, joissa näkyy mun suosikkivaatteitani parin viime vuoden ajalta. Kukat, vaaleanpunainen ja pastellisävyt, musta ja rentous ja hauskuus, niihin sanoihin tiivistäisin pukeutumistani.

Kolmikymppisenä olin vuosia töissä vaateliikkeessä ja tuolloin vaatekaapin sisältö oli lähestulkoon kokonaan samaa merkkiä. Sittemmin olen hankkinut vaatteita maltillisemmin ja huomattavasti paljon enemmän kotimaisuus edellä.

Vähän aikaa sitten kävin Kaikon toimistolla tutustumassa Kaiko Clothingin tyyppeihin ja kuuntelemassa heidän tarinaansa. Mää rakastan tarinoita brändien takana! Se on niin mielenkiintoista ja kivaa kuulla se, miten tiettyyn pisteeseen on päästy. Merkki tulee sitä kautta myös paljon tutummaksi ja usein siinä käy niin, että sen jälkeen sitä varsinkin haluaa hankkia just sen merkin vaatteita. Kaiko vei mun sydämen, vaatteet ovat ihania ja ihmiset merkin takana hurmaavia!

Siellä kun mää katselin malliston vaatteita, ihastuin heti ballerinapaitaan jossa on raksi selässä. Se on äärettömän suloinen lapsilla, mutta aikuisten versiokin ihana! Sen lisäksi rekissä roikkui musta mekko, jossa oli pieni frillayksityiskohta etuosassa. Se näytti samantien ihanalta, mutta mun eka, lyhyt ajatus oli että onpa kaunis, mutta se ei välttämättä sovi mun vartalolle. Jostain sellainen ajatus oli mun päähäni tullut, ettei mulle sopisi korkeakaula-aukkoinen vaate. Se nyt on vähän sellainen juttu, joka vähän muuttuu muodinkin mukana, mikä silmää miellyttää. Sen sijaan jokaiseen vartaloon sopii mielestäni se, mikä tuntuu hyvältä päällä ja näyttää omaan silmään kivalta. Mekkoa peilaillessani tiesin heti kuitenkin, että me ollaan mekon kanssa match!

Nyt on käynyt sitten niin, että siitä on tullut yks mun lempivaatteista. Sen lisäksi se on vaate, joka päällä saan ihan hirvmuisesti kehuja. Tosin ei se siksi ole lemppari, että sitä kehutaan, vaan koska tunnen itseni siinä ihanaksi ja ihanan näköiseksi. Mekko myötäilee vartalon muotoja, siinä on taskut, kapeat hihat ja ne frillat rinnuksissa.

On oikeasti aika mahtavaa, että siitä hetkestä, kun sovin tämän yhteistyön Kaikon kanssa ja kun päätin kirjoittaa lempivaatteista, en vielä oikeasti tiennyt, että se rekissä roikkunut musta mekko tulisi nopeasti lemppariksi, lempivaatteeksi.

Asiaa pohtineena, siltä lempivaatekantilta, niin ideaalein tilannehan kyllä on se, että jokaikininen vaate vaatekaapissa on lemppari. Muutama muutto takaperin päätin, etten muuta uuteen kotiin mitään tavaraa, joka tuntuu ihan kivalta. Päätös piti lähes sataprosenttisesti ja se oli mahtavaa! Koti raikastui ja siellä ei ollut ainuttakaan turhaa ja ärsyttävää pakasterasiaa tai lakanoita, joita en ikinä laita kenellekään perheenjäsenelle käyttöön. Saman freesauksen tarvitsee myös vaatekaappi silloin tällöin. Jokainen vaate, joka tuntuu vain ihan kivalta, pitää laittaa kiertoon. Tämä pätee muuten myös alusvaatteisiin! Milloinpa sitä sieltä kaapista ottaa sen ihankivan, jos lemppari on vapaana. Ei ikinä. Joten lopputulemana todettakoon, että vaatekaapin jokaisen vaatteen kuuluisi olla lempivaate.

Mulla on ilouutinen ja kysymys teille vielä tähän loppuun. Nimittäin haluaisin kuulla, mikä on sun se kaikken suurin lempparivaate just nyt? Kommentoimalla tähän postaukseen vastauksesi (tai jos et halua kertoa, niin sekin on ok!) oot mukana huikeassa arvonnassa, josta voit voittaa 100 euron lahjakortin Kaikolle. Eli onnea arvontaan, minä jään odottelemaan teidän tarinoitanne. Aikaa osallistua on ensi keskiviikkoon saakka (9.5. klo 23.59 asti). <3 Oikein ihanaa viikonloppua!

*Kaiko Clothingin vaatteet saatu: ensimmäisen kuvan cross-shirt, alimman kuvan frillamekko ja upeat kukikkaat leggingssit. 

202 Comments

 1. Reply
  Minnana

  Hyviä pointteja. Varsinkin tuo, että ”ihan kiva” ei saisi riittää. Ei vaatteissa, sisustuksessa eikä parisuhteessa. Lemppari sen olla pitää! :) Oman lempparipaitani löysi alunperin siskoni kun oltiin yhdessä shoppailemassa. Itse en olisi uhrannut sille ajatustakaan, mutta siskon yllyttymänä sovitin ja totesin heti että ihan täydellinen. Se päällä kuulemma ihan säteilen ja siltä tuntuu itsestäkin. Eräässä tapahtumassa yksikin ihan minulle tuntematon nainen tuli varta vasten luokseni kehumaan puseroani ja sellaista ei ole minulle kyllä tapahtunut koskaan. Paita on tosiaan kaunis mutta se että tunnen itseni siinä kauniiksi on varmaan lopulta se mikä kääntää muidenkin katseet? Lempparivaatteet on ihan parhaita! ❤️ Ps. Ihastuin heti tuohon mustaan mekkoon jossa edessä frilla. Ihana!

  1. Reply
   Reetta

   Lempiasu tällä hetkellä on oranssiliilatasaraitamaksimekko. Se päällä on olo ku satuhahmolla. Ja lapset rakastaa sitä, varmaan koska oon myös niin hyväntuulinen se päällä. Ah

  2. Reply
   Satu

   Ihan liikaa on kaapissa niitä “ihan kivoja”. Muutamalla lempparilla kuitenkin mennään, yksi niistä on harmaa löysähkö neule 😊

 2. Reply
  Petra

  Sun tyyli on ihana ja inspiroiva! Mun lempivaatteet on aika saman oloisia kuin sun, enimmäkseen mekkoja ja liehukehousuja. Kuminauhavyötärö on iso mukavuustekijä!

 3. Reply
  Laura

  Just nyt tuntuu ettei oikein oo lempivaatetta, kun oon raskauden jäljiltä pienenemässä mutten vielä entisessä koossa! Kaapissa on vaan liian isoja ja liian pieniä vaatteita. Turvalliset mustat housut ja farkkupaita on eniten käytössä koska ne tuntuu sopivan melkein joka koossa!

 4. Reply
  Annafiinu

  Ajattelen aina, että lempivaatteitani ovat mekot, mutta todellisuudessa kaikista lempparein on yksi harmaa neule. Se on turvavaate, joka sopii kaikenlaisiin päiviin – niihin parhaimpiin ja lohduttaa lempeästi ei niin hyvinä päivinä.

 5. Reply
  Anna

  Nyt tuntuu että kaappi täynnä lähinnä niitä ihan kivoja. Lemppareita kuitenkin kollaripaidat, erityisesti Adidaksen vaaleanpunainen herkku.

 6. Reply
  Tinja

  Lempparivaatteita tulee ja menee, mutta yksi yhteinen tekijä niillä on: niiden täytyy olla rentoja ja mukavia. Tykkään urheilusta ja yksi syy siihen on se, että urheiluvaatteet on yleensä kaikkein mukavimpia. Tykkään mustasta ja sinisestä, siihen on helppo pukeutua, mutta keväisin vaatekaappi kaipaa lisää väriä ja kukkia. Yksi parhaimmista vaatteistani on itse ompelemani kimalteleva paljettitakki, joka kääntää aina katseita kun se päällä kulkee. Silloin olo tuntuu kauniilta ja spesiaalilta. Kivaa kevättä ja kesän odotusta!🌸🌼 Kiitos kivasta blogista ja etenkin hauskoista instagram stooreista, joita katselen aina nauraen.

 7. Reply
  NannaKaterine

  Lempivaatteeni tällä hetkellä ovat Nemoa etsimässä-pyjamahousut jotka ovat jo hieman nyppyyntyneet mutta älyttömän mukavat jalassa sekä Saksan armeijan pitkä maastotakki. Lahjakortti tulisikin tarpeeseen että olisi jotakin muutakin laittaa päälle kuin pyjamahousut ja ulkotakki.

 8. Reply
  Alina

  Lempparivaatteita tällä hetkellä on farkkutunika ja collarilegginssit. Helppoa ja mukavaa. Kesällä lemppari on ohut maksimekko, siinä ei tarvi miettiä valkosia narukinttuja ja silti vilposa hellepäiviin. 😅

 9. Reply
  Vilma

  Miun lempivaate on mummin vanhat raakasilkkiset valkoset överilökärit jotka on niin pehmeet ja ihanat, lämpimiä kesäpäiviä ootellessa et voi olla niillä muualki ku sisäl!

 10. Reply
  Rosita

  Mun lemppari on kolme vuotta sitten Mangosta hankkimani pitkä, vaaleanhaaleanpunainen tukevasta kankaasta tehty jakkutakki, joka henkii kuuskytlukua!

 11. Reply
  eltsi

  Mun lemppari on vuosia sitten kirpparilta löytynyt musta rento hame. Se on jo viikottaisessa käytössä ja auringonvalossa haalistunut, mutta silti ihan täydellinen. Sopii myös alushameeksi ja tuntuu päällä aina hyvältä :-)

 12. Reply
  Kaisa

  Meitsi tykkää mustista itte tehyistä collareista, jotka on liian isot. Yläosana collaripaita ja sekin toki liian iso. Ei niillä kauppaan tai töihin voi mennä, mutta kotona just hyvät!

 13. Reply
  Verna

  Lempivaate, jonka käyttöä odotan hurjasti on viime kesänä kirpparin ilmaislaatikosta löytynyt vaalea, pilkullinen nilkkoihin yltävä vekkihame, joka saa vielä hetken odotella lämpimämpiä kelejä. Oikein kutkuttaa, että pian sen saa taas pukea :)

 14. Reply
  Saana

  Vimman pitkästä collegemekosta lyhentämäni paita. Käy päälle noin erilaisiin tilaisuuksiin, kun alaosaa vaihtaa. On myös niin mukava päällä, että ilolla pitää kotonakin. Ja nyt kun kesä tulee, niin ihanaa saada taas joskus Lidlistä mukaan napattu punainen maksimekko käyttöön!

 15. Reply
  Essi

  Lempivaatteitani on tällä hetkellä ainakin pitkään etsimäni Marimekon mustavalkoinen hattara-kuosinen mekko/tunika ja hetki sitten valmiiksi tullut itse virkkaamani valkoinen pitsipaita.

 16. Reply
  Alina

  Ihanasti kirjoitettu, hyviä ajatuksia! Lempparivaatteeni on ehdottomasti iso, harmaa neuletakki. Voisin pitää sitä vaikka joka päivä, mutta paksuutensa takia se sopii parhaiten syksyyn ja talveen, mutta ihana se on kuitenkin!

 17. Reply
  Mira

  Rupesin pohtimaan tätä lukiessani kuinka ne lempivaatteet on aina jotain heräteostoksia. Ei koskaan niitä mitä on kauan miettinyt ja himoinnut. Siis omalla kohdallani on käynyt näin. Tää oli jännä huomio, koska 90 % niitstä heräteostoksista yleensä on kuitenkin niitä jotka päätyy nopeasti kirppiskasaan :D
  Tällä hetkellä yksi lempivaatteistani on tänä talvena Tallinasta ostamani virolaisen suunnittelijan college. Maailman pehmein eikä yhtään mun näköinen! :)

 18. Reply
  Juuli

  Piti ihan pysähtyä ajattelemaan omaa vaatekaappia, jonka kanssa olen kriiseillyt pari viime vuotta. Vanha vaatekoko on kasvanut yhdellä tai kahdella ja silti toiveikkaana olen muutoista huolimatta pitänyt kaapissa niitä pieneksi jääneitä lempivaatteita. Pitäisi rohkaistua ja laittaa ne kiertoon! Lempparivaatteeni nyt taitaakin olla eräs musta t-paita, joka on niin mahtavan mallinen, että näyttää yhä hyvältä, vaikka ostin sen silloin ennen kertyneitä kiloja. Arvostan sitä kyllä aivan liian vähän, vaikka sen aina nappaankin, jos kaikki muu arveluttaa. Siinä on niin hyvä kaulus, saa halutessa toisen olan paljaaksi tai sitten siistin venepääntien, joka sopii toimistoonkin. Se on mukava päällä ja käy mihin tilanteeseen vain!

 19. Reply
  Suvi

  Minun lempivaatteitani ovat mekot ja tunikat. En kyllä osaa nostaa yhtä ylitse muiden, mutta tykkään erityisesti Lumoanin ja Noshin vaatteista. Nyt odotan jännityksellä, että mitä kaikkia kivoja kesävaatteita minulla onkaan. Pakkaan ne aina talveksi vaatehuoneen ylähyllyille ja talven aikana pääsee aina unohtumaan, että mitäs siellä olikaan..

 20. Reply
  Ellen

  Ihana kirjoitus ja niin totta. Miksi kaapissa on niitä vaatteita jotka ei ole mieli vaatteita. Omiin lemppareihin kuuluneet aina raitamekot,puuvillaiset. Käytän ne loppuun,niin kauan kuin kehtaa pitää. Tähän lisättävä rakkaus purkkareihin. Ekat oli 16v ikäisenä ja onneksi Sebago tekee samoja mokka purkkareita vielä. Se tunne kun kenkä on kuin toinen iho. Toppirakkaus syntyi kun Ostin Ekan Rosemunde Topin joku 5v sitten. En tee muilla topeilla enää mitään. Rosemunden toppeja onkin monessa värissä ja ne eivät kutistu tai veny. Ihana herkkä pitsi koristaa toppien kaula aukkoa ja helmaa. Sopivat kaikkiin vaatteisiini. Ihanaa kesän odotusta ❤️

 21. Reply
  Miia

  Yritin pitkään miettiä, mikä lempparivaatteeni olisikaan, mutta en keksinyt! Viime vuodet on menneet imetykseen soveltuvissa tai äitiysvaatteissa, eikä omia mieltymyksiä ole voinut seurata.

 22. Reply
  Ninni

  Tällä hetkellä mun lempparit aate on iso musta collegehuppari <3 se lämmittää just sopivasti, on pehmoinen ja peittää keskivartalon rantakunnottomuuden. Huppu rauhoittaa, sulkee muun maailman toiselle puolen ja kaventaa näkökenttää tarvittaessa ;)

 23. Reply
  Katju

  Ihana ihana kirjoitus! :) Ja ihanan oloinen merkki tuo Kaiko – frillamekko meni heti ostoslistalle! Siitä tuli heti olo, että se on niin mua. Tällaisia suomalaisien merkkien nostoja toivoisin lisääkin blogiin, ne ovat niin inspiroivia. :) Oma lempparini on koko talven ja kevään ollut suomalisen Haldin-merkin ”juustonaksu” -villatakki, harmaa-musta väriltään, mielettömän lämmin ja sellainen jonka pukiessa tulee ihan prinsessa olo, että näin ihana mä oon! :) Se kun välillä arjessa tuppaa unohtumaan, että miten ihania me ollaan. Parhaat vaatteet on niitä, jotka sen olo saa aikaan keskellä kiireisintäkin arkea. :) Ihana arvonta myös ja kiitos tästä blogista! :)

 24. Reply
  Jessika

  Mulla on kyll nyt niin kaamea tilanne, ettei kaapissa ole mitään lempivaatetta. Ne on kaikki siellä vain, koska pakko jotain päälleen pukea. Eli arvonnan voitto tulisi tarpeeseen.

 25. Reply
  Marikki

  Ihana postaus. Mun lempparivaatteita on tällä hetkellä second hand-liikkeestä löytynyt puna-siniruudullinen Leviksen mekko ja ihana punainen Marimekon paletti-mekko, jonka löysin kirpparilta ja oli käytetty vain kerran. Ostin sen siksi, sillä minulta varastettiin pyykkinarulta musta-valkoraidallinen Marimekon Tiia-mekko(sekin kirpparilöytö) ja harmitti kovasti, sillä sen pystyi laittamaan niinä päivinä päälle, kun mikään muu vaate ei tuntunut hyvältä. Mutta nyt uusi Marimekon mekko on kuin nakutettu siihen hommaan.

 26. Reply
  Mimi

  Lempivaatteeni on tällä hetkellä vaaleanpunainen R-Collectionin parka kevättakki joka lämmittää ja suojaa tuulelta ja sateelta. Aurinkoisina päivinä se on myös tarpeeksi viileä.

 27. Reply
  Ella

  Lempivaatteeni näin keväällä (ja kesälläkin!) on monta vuotta vanha sini-valkoraidallinen paita,jossa on 3/4 hihat ja melko avoin selkä. Se sopii täydellisesti niin farkkujen,shortsien kuin hameidenkin kaveriksi. <3

 28. Reply
  Sanni

  Mun tän hetken lempparit on kukkahousut ja vihree samettimekko! Ne on vaan sellasia vaatteita, joissa tunnen olevani oma itseni ❤️

 29. Reply
  Kiira

  Muutin kulutustottumuksiani reilu kolme vuotta sitten ja aloin panostamaan määrän sijasta laatuun. Zaran ja henkkamaukat saivat jäädä ja tilalle tulivat Samuji ja Marimekko. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen tekemääni muutokseen, en enää ostele huteja. Lempparini ja aarteeni on äitini seitkytluvun Vuokon mekko. Hän on pitänyt siitä niin hyvää huolta, että se on kuin uusi. Rakastan sitä, että vaate kestää vuosikymmeniä äidiltä tyttärelle <3

 30. Reply
  anna s.

  En osaa sanoa mitään tiettyä lempivaatetta, mutta ensimmäisenä tuli mieleen Calvin Kleinin rintsikat. Niistä en enää luopuisi, kun ne olen päälleni saanut. Niin ihanan kevyet <3

 31. Reply
  Henna

  Lempparivaatteiksi on muodostuneet muutamat hameet, jotka on ollu kirppislöytöjä. Se on ihan parasta kun kirpparilta löytää vaatteen ja heti tietää että tälle tulee paljon käyttöä!

 32. Reply
  Kaisa

  Tämän hetken lempparit on hyvät farkut. Mustat, kapeat, korkeavyötäröiset. Joustavat, mutta semmoset jotka ei silti löpsähä heti käytössä.

 33. Reply
  Oona

  Tuntuu, että vaikka ihastuu pukeutumisessa eri asioihin, ne samat lempparit kuitenkin tuntuvat aina yhtä kivoilta. Tällä hetkellä ihan täydellisiksi ja aika uusiksi lemppareiksi on muodostunut kirpparilta kolmella eurolla bongattu jonkun käsin virkkaama paita sekä Suomessa valmistetut, nekin kirpparilta löydetyt ja muokatut raidalliset ja leveät pellavahousut.

 34. Reply
  Mar3ngi

  Minulla on kaapissa vain lempivaatteita. Olen karsinut kaikki ”ihan kivat” ja ”ihan hyvät” pois. Jos yksi pitää valita niin se on cashmere neule. Menee kotona, töissä, kaupungilla, ihan missä vain ja mikä parasta tuntuu niin ihanalta päällä.

 35. Reply
  Anniina

  Täällä yksi jolle vaatteissa tärkein kriteeri on mukavuus. Rennot legginssit ja löysät neuleet ovat parasta.Myös parkatakki ja maiharit on itselläni klassikkokamaa eli kuuluvat vakaasti tyyliin. Bändipaidoista pidän myös ja niistä uusin lemppari on varmaan litku klemetin paita, joka on löytänyt päälleni jo monta kertaa.

 36. Reply
  Pioni

  Rehellisyyden nimissä lemppariasu on maksimekko sisällä, kun ulkona sataa tai on pakkasta. Tähän kun lisää villasukat, kupin kahvia ja hyvää musaa, hipoo elämä täydellisyyttä :D

 37. Reply
  Anni

  Mun lemppareita on ollut poikkeuksetta äidiltä perityt yöpaidat. Tosin kumpikin niistä on sittemmin joutunut rätiksi, mutta miten ihana sellainen hiutunut, rakkaan ihmisen paita olikaan päällä. Ja kotiin tullessa pitää A I N A riisua farkut.

  Haluisin olla kapselivaatekaapin omistava mimmi. Sen sijaan mun kaappi pursuaa kaikkea hillityn ja kreisin väliltä, eikä kaikki valitettavasti ees yllä siihen “lemppari” -kategoriaan. (Toisaalta olin just raskaana ja nyt vaatteiden pitää olla imetyskelpoisia, et ihan heti sitä ei pysty saamaan täydelliseksi.)
  Kelpais niin jotain spessua Kaikolta!

 38. Reply
  Heli

  Mulla on semmonen Monkin maalarintakkimainen denim-paitamekko tai miksi sitä nyt kutsuis. Se on ihan mahtava, sopii joka tilanteeseen ja tietty siinä on myös taskut. Lempivaate.

 39. Reply
  LauraS

  Minulla on kyllä niin paljon lempivaatteita, että lähes mahdoton valita yhtä! Tykkään erityisesti oversized vaatteista ja mustasta, muta löytyy myös paljon värikkäitä vaatteita. Ehkä lempi vaatemerkki on Sanna Hopiavuori sekä Uhana Design. Sail Away t-paita on erityisen rakas kun mies&tuolloin 2v tytär valitsivat sen minulle yhdessä syntymäpäivälahjaksi.

 40. Reply
  minna

  Miks mulle käy niin, että niitä kaikkein lemppareimpia ei käytä, koska haluaa, että ne on valmiina puhtaina sitten kun niitä kaikkein eniten haluaa käyttää. Eli pitää tyhjätä kaapit kaikesta ei niin lempparista eikä pelätä lemppareiden kulumista. Tällä hetkellä suurin lemppari silkkipaidat.

 41. Reply
  sanni

  Yksi lempivaatteistani on itse ompelemani rento ja monikäyttöinen musta mekko. Siinä on puolipitkät hihat, isot taskut, yläosasta napakka mutta levenee vyötäröstä alaspäin ja yhtenä tärkeänä juttuna tarpeeksi pitkä helma ettei peppu vilku kumarrellessa. Olen käyttänyt sitä kesät talvet yhdistellen aina erilaisiin legginsseihin ja villatakkeihin. Nyt tuo röyhelömekko näyttäisi potentiaaliselta lempparivaatteelta! :)

 42. Reply
  Sanna

  Lempivaatteeni on Uhanan Girlgang T-paita, Me&I:n mustat alldaypantsit ja mummin neulomat pitsiset pitkät villasukat. Girlgang antaa poweria yh:n arkeen<3

 43. Reply
  Anu

  Tällä hetkellä lempparivaate on semmoinen ohut liehuvahelmainen kukkapaita.<3
  Pakko kommentoida tähän perään vielä että oon seurannu sua enemmän instagramissa ja oot aivan ihana ja valloittava persoona! Tuollaisesta positiivisuudesta ja pienistä elämäniloista nauttimisesta pitäisi kaikkien ottaa mallia!:)

 44. Reply
  Saaraa

  Vaatteet pitää tuntua ihanilta päällä ja alla. Rakastan kuoseja ja värejä ja olenkin aika kirjava tyyppi. Lemppareita ovat kuitenkin itse tehdyt neuleet<3 ja kesän lemppari asuste on Makian korkkilippis!

 45. Reply
  Suvi

  Löysin kirppikseltä parilla eurolla farkkuteepaidan, on juuri sopiva, mun tyylinen ja saa mut näyttään ihan söpöltä vaikka yleensä kuljenkin enimmäkseen urheilukamppeissa. Se on tämänhetkinen lempivaate. Niin ja ne urheilukamppeet XD

 46. Reply
  LauraLumina

  Lempivaatteeni. Ensimmäiseksi ne on mustia. Olen monesti yrittänyt koettaa jotain muutakin väriä, mutta tuntenut itseni ihan vieraaksi muussa. Asusteissa rakastan konjakin sävyä, utuista sinistä ja harmaata, mutta vaatteen on lähes poikkeuksetta oltava musta. Jäin pohtimaan mikä olisi tällähetkellä kaikista rakkain vaatteeni. Sanoisin että jo muutaman vuoden se on ollut pitkän mallinen, musta 3/4 hihainen jakku, joka on samaan aikaan rento, että tyylikäs. Siihen on helppo yhdistää mikätahansa liehu huivi ja kaveriksi konjakin väriset nahkakengät. Tunnen tuossa takissa itseni aina huolitelluksi. Takin paras kaveri on kuitenkin punainen huulipuna, ne on aina hyvä pari ja saa tuntemaan naiselliseksi.

 47. Reply
  Sanni

  Mun lempivaate on sinivalkoinen tasaraitapaita, se on pelastanut monelta asukriisiltä! Mun mielestä se sopii yhtä hyvin farkkujen kuin hameidenkin kanssa, ja raidoista tulee niin raikas ja merellinen olo ❤

 48. Reply
  Katja

  Blaan hupparitunika ja leggarit! Rennot , kauniit, monikäyttöset ja mukavat päällä. Oon tässä pikkuhiljaa pyrkinyt ostamaan tarpeen tullen laadukkaampia ja kotimaisia vaatteita, jotka kestäisivät aikaa ja käyttöä, ois ekologiset ja eettiset. Tulee siis siksikin jo niin hyvä mieli pitää päällä niitä 🙂

 49. Reply
  Kristiinahoo

  Tämän hetkinen lempivaatteeni on Uhana Designin vaaleanpunainen Iris-neulepaita! Ostin sen itselleni syntymäpäivälahjaksi ja voi se on täydellinen! 😍

 50. Reply
  Ella

  Nyt just mun lempparivaatteita on itse ompelemani sekä kirppareilta löytyneet tunikat, ne vaan on parhaista parhaimpia! 😍

 51. Reply
  Reetta

  Hirveästi ei vaatekaapista lempparivaatteita löydy mutta ehkä lempparein on musta neuletakkia. Nuihin Kaikon vaatteisiin olen kyllä täysin ihastunut, kiitos sinun. Ostoslistalla onkin jo jonkun aikaa ollut tuo paita jossa on risti selässä

 52. Reply
  Maana

  Mun lemppareita on takit. Ja niistä ehkä second handina hankittu marimekon villakangastakki jonka teetätin ompelijalla juuri täydellisen sopivaksi. Toki nyt kesän kynnyksellä rakastun joka vuosi uudelleen nahkarotsiin. <3

 53. Reply
  neeareeta

  Mulla on vähän sama kuin Laura tuolla aiemmin mainitsi, eli en oo vielä täysin palautunut raskauden jäljiltä (vaikka siitä on nyt 1v 1kk jo kulunut :D ), joten lempivaatteiksi on muodostunut useampi mekko ja tunika, jotka on laatikkomallisia. Mutta ehkä kaikista lempparein on kyllä Aarrekidin naisten malliston jättisuuri musta villatakki. Olin pitkään ilman mustaa neuletta, vaikka kaipasin sitä usein. Mutta en halunnut ostaa mitään “ihan kivaa” ja odotus kyllä kannatti. Nyt mulla on täydellinen neuletakki <3 oon myös kanssasi ihan samaa mieltä, että ennen kaikkea lempivaatteessa täytyy tuntua hyvältä! Ja yhdyn myös aikaisempiin kommentoijiin että sun tyyli on todella inspiroiva!!

 54. Reply
  Hanna

  Ihana sinä! Mun lemppari on joululahjaksi saatu kamelin värinen neuletakki, joka alkaa kuitenkin jo näillä keleillä olemaan liian kuuma. Tarttis siis saada jostain uusi lemppari;)

 55. Reply
  Tuija

  Ihanat, pehmeät, ei mistään puristavat, rennot vaatteet on mun lemppareita. Muutamat Noshin luomupuuvillaiset eksyy kyllä tällä hetkellä muita useammin päälle. Kaikolta ihastuin heti juuri tuohon frillamekkoon, ihana!

 56. Reply
  Tilda

  Yksi lempivaatteistani on villapaita, jolla on ollut aika hauska tie lempivaatteekseni. Se on suuri ja punainen, jonkun itse neuloma. Löysin sen yhtenä kesäiltaisena kävelyretkenä kadulta. Joku oli jättänyt siihen pahvilaatikossa vaatteita, jotka sai ottaa. Tulin sitten ottaneeksi. Mulla on heikkous pelastaa ilmaisia vaatteita joutumasta esim. roskiin. Tämä kyseinen paita päätyi sitten parhaalle ystävälleni, jonka äiti poisti siitä kiristävän helman. Ystäväni käytti paitaa paljon, ja näytti siinä hyvältä. Hän tyhjensi vaatekaappiaan, ja varasi kirppispöydän. Hän oli kovin harmissaan huonosta myynnistä. No, kävin salaa ystäväni myyntiä lisätäkseni katsastamassa pöydän tarjonnan. kotiutin muun muassa tämän kadulta minun kautta ystävälleni päätyneen suuren punaisen villapaidan, josta tuli uusi suosikkini. Siinä on vaatteelle elinkaarta ja tarinaa kerrakseen

 57. Reply
  Emilia

  Ehdottomat LeNpparini ovat Papun Fox-mekko, leggarit ja tietty villasukat! Niillä sujuu arkiset touhut ja leikit ja juhlavammaksikin asun saa muokattua. Ihanaa kevättä!

 58. Reply
  Margareta

  Näin kaksi viikkoa sitten synnyttäneenä omat vaatteet tuntuvat olevan kaikki sellaisia, jotka eivät vain istu päälle. Yhdeksän kuukauden äitiyshousukauden jälkeen erityisen ihanalta tuntuu vetäistä jalkaan omat mustat farkut, joihin olen joskus leikannut polviin reiät. Ne päällä näytän mielestäni kivalta ja ne tuovat sopivasti särmää ja minua itseäni esiin kaikkien äidinmaitotahrojen ja vauvan pulautuslänttien keskellä.:D Tyylisi on i h a n a ja kun haluan keksiä jotain uutta pukeutumiseeni, selaan aina instatiliäsi ja ihailen upeita asujasi.

 59. Reply
  eluhai

  Vähän hävettää myöntää, että mun tän hetken lempivaate on valmiiksi revityt boyfriend-farkut, joiden isoimmat reiät osuu mun pituuden (lyhyyden) vuoksi just polvien kohdalle ja just siks ne on revenneet lisää, mutta väärään suuntaan eli rumasti lähtee siitä hienosta revitystä reiästä pystysuorana alaspäin. Käytänkin niitä sit vain kotona ja kun ulkoilen koiran kanssa yöllä.
  Mun vaatekaapista itse asiassa löytyy tosi vähän lempivaatteita, koska mun mieli haaveilee vaatteista, joita ei sitten löydy MISTÄÄN kaupasta. Olen aina joko edellä tai jäljessä muotia. :D

 60. Reply
  Anu

  Siivosin kaapit pari kk sitten huoneiden vaihdon yhteydessä ja sieltä lähti kassikaupalla vaatetta kiertoon. Olen lopultakin hyväksynyt, ettei kroppa ole enää samanlainen kuin kolme lasta ennen. Sen kuuluu olla arpoinen, muhkurainen, pehmeämpi ja omempi. Tyyli on muuttunut ja mietin työn puolesta, että se varmasti saisi olla tyylitellympi ja virallisempi, mutta kun mä olen rennompi ja boheemimpi, joten legsut ja mekko vaan päälle tänäkin maanantaina. Eli lempparit koostuvat Vimman ja Noshin legsuista yhdistettynä pitkiin neuletakkeihin ja simppeleihin yksivärisiin paitoihin. Venyvät collegekankaasta tehdyt hameet on lähimpänä virallisempaa linjaa, mihin kykenen :).

  Ihana blogi ja paljon samaistumispintaa, kiitos, että tuot iloa mun(kin) arkeen!

 61. Reply
  Mai

  Lähdin tässä pari viikkoa sitten ostamaan viimein rikki raksahtaneiden suosikkihousujen tilalle jotain uusia ja näemmä ostin vahingossa uudet lempparihousut. Lisäksi yksi Papun kantomekko kuuluu suosikkeihin ja no, aika moni muukin vaate, kun aika vasta tein suursiivouksen omassa vaatekaapissani 😊

  Ja nyt kun kerran kommentoimaan rupesin niin kiitän myös ihanasta blogista. Aluksi eksyin tänne käsityöjuttujen perässä, mutta olet muutenkin niin ihana ja inspiroiva ja olet onnistunut piristämään päivää niin lukemattomia kertoja, että kiitos! 😊

 62. Reply
  Leimu

  Mun on kamalan vaikea ajatella mitään lempivaatetta, kun mulla on niin kauhean ristiriitainen suhde mun kehoon muutenkin. Oon keskellä sukupuolenkorjausprosessia, enkä tiedä miksi siitä nyt avaudun tähän, mutta tällä hetkellä mun vaatteiden tehtävä ehkä jotenkin on olla just niitä ihan kivoja ja piilottaa mua niin paljon että kestän olla itseni kanssa ja pystyn joskus poistumaan kotoakin. MUTTA pesin juuri talven ja työpaikan jäljiltä äidin vanhan tosi ison tummanharmaan ja ohkaisen neuletakin joka päällä pukeuduin kerran koulun valokuvaustunnille Nyytiksi. Se on kulkenut mun matkassa varmaan jostain yläasteen seiskaluokalta saakka ja vielä se vaan on täydellinen. En kyllä oo viime aikoina paljoa käyttänyt sitä, mutta se vois olla paras ja pitkäaikaisin vaaterakkaus joka sopii melkeen mihin vaan.

 63. Reply
  Maiju

  Lempparini just nyt yks Noshin musta tunika. Siksipä tuo Kaikonkin mekko niin kovin houkuttelee.. Vaikka pidänkin väreistä, pukeudun yleensä mustaan, koska makuni ei yleensä noudata muotimaailman värituulahduksia enkä kaupoista juurikaan lempparivärejäni koskaan löydä.

 64. Reply
  njta

  Tällä hetkellä lempivaate on niken ihana pehmeä iso huppari. lempivaatteita kyllä oikeasti aika monta,haasteena on, että oma tyyli vähän hassutteleva ja isoja vaateita suosiva, ja töissä sitten pitäisi pukeutua skarpisti. Toivoin, että saisin enempi lempivaatteita myös työvaatteiden joukkoon

 65. Reply
  Satu

  Ooh! Sää oot niin cool! Turvavaate on tällä hetkellä farkut, tai ainahan ne on olleet. Nopeaa ja vaivatonta – siis tähän elämäntilanteeseen sopivaa.

 66. Reply
  Päivi

  Tällä hetkellä lempivaate on syksyllä ostamani Support your local -college. Se tuntuu ihanalta päällä, vähän siltä, kuin joku halaisi.

 67. Reply
  Hanna

  Mun lempparivaate tällä hetkellä on Kaikon cross shirt, se on niin ihanan yksinkertainen ja elegantti. Haaveilenkin siitä, jos jossain kohtaa raaskisi vielä hankkia toisen cross shirtin eri värisenä.
  Mun on pakko nostaa esiin tässä nyt myös se, että viime vuosina oon kokenut eräänlaisen vaate- ja kulutusherätyksen. Ulkonäön lisäksi vaatteen yleiseen miellyttävyyteen vaikuttaa ehdottomasti se, kuinka ekologisesti ja eettisesti se on valmistettu. On paljon mukavampi olo, kun on yllä vaate, jota oikeasti voi pitää hyvällä omallatunnolla yllä!

 68. Reply
  Mervi

  Kokeilin messuilla Kaikon ihanaa mustaa cross shirtiä ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä!<3 Olin vaan jo ehtinyt messubudjetin sijoittaa työn vaatteisiin ja nyt kaduttaa kovasti!

 69. Reply
  Sarianne

  Mun lempparivaate on ehdottomasti tällä hetkellä rennot, mutta istuvat ohuet viskoosihousut. Viileät, rennot ja tyylikkäät samassa paketissa.

 70. Reply
  Johanna

  Lemppareita tällähetkellä useampi vähän erilainen musta taskutunika/mekko joita on helppo yhdistellä erilaisiin housuihin :)

 71. Reply
  Yasmin

  Ihana postaus ja voinen täysin samaistua kun muutamme kesäkuussa ja vaatekaapilleni kävi juuri näin! Vielä kun saisi ‘voimia’ lastenvaattekaapille… :)
  Lempivaatteeni on ehdottomasti Papun Grid Kantomekko. Se on samaan aikaan rento, mutta silti tyylikäs. Kangas on laadukas ja se tuntuu mukavalta päällä. Kantoa pystyy yhdistelemään kivasti erilaisten alaosien kanssa mikä lisää vaatteen käytettävyyttä ainakin itselläni.

 72. Reply
  Jossu

  Lempparivaate taitaa tällä hetkellä olla yksi Luhdan pitkä, ohut neule. Toimii leggareiden ja farkkujen kanssa ja on ihana päällä. Kaikoa olen kovasti haaveillut, mutta en ole itselleni raaskinut ostaa. Lapselleni kyllä olen ostanut Kaikoa jonkun verran. Miten sitä onkin, ettei itseensä raaski panostaa mutta muihin kyllä.

 73. Reply
  Riikka

  Sinulla on todella ihana ja inspiroiva tyyli. Itsekkin pidän pastelliväreistä, erityisesti vaaleanpunaisesta😊 Suosikkivaate, mitä tällä hetkellä paljon pidän, on tunika/mekko ja leggingsit.

 74. Reply
  Shuw

  Lempparivaatteeni on minulla jo yli 10v käytössä ollut Anttilasta(!) ostettu valkoinen villaneuletakki. Se on lämmin ja kotoisa, silti myös nätti kuvionsa ansiosta , siinä on pitkät hihat (tähän sydänsilmäemoji) ja parasta on se, että se on venynyt tarpeeksi vuosien aikana hankittujen kilojen mukana.

 75. Reply
  Saara

  Mä tarviin lisää lempivaatteita! Päivittäisessä käytössä on trikoopaidat, joten kaikessa yksinkertaisuudessaan ne taitaa on mun lemppareita.

 76. Reply
  Ellu

  Kyllä mulla tämän hetkinen lempivaate on Kaikon ihana frillamekko,mustana. Samoin se on mun 5v tyttärenikin. Ihanan rento ja samalla tyylikäs!

 77. Reply
  Pia

  Lempivaate on mun mustat, siistimmät shortsit. Oon sporttimuija ja hameet on mun vähän vaikea sulattaa mutta shortsit + ohuet sukkikset on hyvä kombo!

 78. Reply
  Susanna

  Olemassa olevia lemppareita on Rcollectionin parka, miehen collarit ja itseommeltu pitkä huppari. Todellakin tarvisin lisää lempparivaatteita! Kaikon paita samisteluun tyttärien kans ois 👌

 79. Reply
  Hannele

  Mun uus lempivaate on ollut Ehdan Maija-mekko. On kyllä mukava päällä ja ihana malli. Nyt täytyisi löytää joku uusi kun se rupeaa olemaan liian kuuma näille keleille..

 80. Reply
  Riikka

  Mulla ei oo varsinaista lempivaatetta sillä nyt, kahden lapsen jälkeen kaikki mikä ei purista mistään ja tuntuu ihanalta päällä, on oikein hyvä :). Tunikat ja mekot <3

 81. Reply
  AmaliaArmas

  Lempparivaate atm on kyllä ehdottamasti makian collegepaita, pesusta suoraan pitoon. Käy melkein kaikkeen menoon :)

 82. Reply
  Johanna

  Tällä hetkellä lempparivaatteita on oversize colleget, tunikat ja mekot.Suosin mielummin suomalaisia vaatemerkkejä.Haavena olisi omistaa Kaikon musta cross shirt.Olisi kivaa päästä samistelemaan tyttäreni kanssa.

 83. Reply
  Elina

  Tällä hetkellä kasvavan masun kanssa lempivaatteitani ovat mm. Kaikon musta Cross shirt, Papun musta Giant Split -mekko ja Lindexin mustavalkoraidallinen trikoomekko. Joinakin päivinä on sellainen fiilis, että on kiva pukeutua mahaa korostaviin vaatteisiin ja joinakin päivinä taas peittää se mukavan löysän mekon tai tunikan alle. :)

 84. Reply
  Susanna K.

  Raskauksien ja imetysten jälkeen kroppa on edelleen muutostilassa, joten kaapissa on jonkin verran vaatetta, jotka ei istu, eivätkä tunnu mukavilta just nyt. Useimmiten päälle eksyy nyt Vimmat lettileggarit ja joku Noshin tunika, jotka toimivat sellaisina turvavaatteina joissa on edes kohtuullisen tyytyväinen olo.

 85. Reply
  Karoliina

  Mulla on muutamakin tai liikaa. Osaa mitä hamuan en vielä ole raaskinut itselle ostaa. Kuitenkin 3 ehdotonta lempparia on tällähetkellä Vimmacompanyn silkkikaftaanit, marimekon tasaraita mekko vihreänä ja monkin ”lörpät” trumpetti vekki tms salottes housut.

 86. Reply
  Tiia

  Musta imetystunika on tällä hetkellä kovassa käytössä, ja siihen yhdisteltävät värikkäät leggarit. Raskauden runtelema kroppa kiittää 😅👌

 87. Reply
  Taija

  Lempparivaate on tällä hetkellä Aarrekidin musta merinotunika. Lämmin, väljä, tyylikäs tai lörttö. Riippuu miten sen asustaa. Olen kauan etsinyt täydellistä neuletta ja olen onnellinen, että viime talvena raaskin tuon ostaa.

 88. Reply
  Jenni

  Lettipaita tulee ensimmäisenä mieleen, ja se on nytkin päällä. Nykyisin kyllä vaatekaappi onneksi muutenkin suurimmalta osin täynnä sellaisia vaatteita, joita tekee oikeasti mieli käyttää.

 89. Reply
  Jenna

  Hmm tän hetken lempivaate onkin hankalampi valita, kun raskauden jälkeen päällä on ollut lähinnä collarit, trikoot ja imetystoppi. 😅 Ehkä vaatekaapin päivitys olis paikallaan.

 90. Reply
  Marjo

  Vielä kuukausi sitten olisin sanonut ehdottomaksi lempivaatteekseni Lumoanin villatakin, mikä on ollut kovassa käytössä koko kylmän kauden. Nyt ilmojen lämmetessä, käyttö on vähentynyt, mutta on se silti ihana ja niin mukava päällä. Tällä hetkellä ei mitään ehdotonta suosikkia ole, mutta yleisesti parhaita ovat luonnon materiaaleista valmistetut vaatteet, mitkä myös tuntuvat päällä mukavilta. :)

 91. Reply
  Nonsku

  Lemppareina yleensä vaatekaapin mustat tunikat. 😆 Mutta kyllä tää Uhanan vanha harmaa collegetunika on rakastettu ja pidetty, aina kiva päällä. Nappiostos aikoinaan!

 92. Reply
  Pirjo P.

  Taitaa olla Uhanan Green leaves paita. Niin mukava päällä, rento ja siisti samaan aikaan. Kaunis kuosi juuri mulle 😍

 93. Reply
  Nina

  Nyt on heti pakko päästä käymään läpi kaikki mun vaatteet ja karsia sieltä pois kaikki ylimääräinen! Olen muuten itse monta kertaa katsonut tuota Kaikon frillamekkoa ja miettinyt ihan samaa; ettei se varmaan sovi mun vartalotyypille, haha. Ehkä minäkin olen väärässä :D Mutta lempivaatteisiin – mulla on paljon mummoni vanhoja vaatteita jotka kulkevat mukana vuodesta toiseen, esim. yksi joka tilanteeseen sopiva raidallinen pastellinsävyinen lyhythihainen paita <3

 94. Reply
  Jenna

  Lemppari vaate on tällä hetkellä kyllä ehdottomasti Papun kantomekko! Niin rennon väljä päällä, mutta silti nätin näköinen 😊

 95. Reply
  Eveliina

  Värien ystävä on päätynyt valitsemaan lähiakoina todella usein mustan rennon Marimekon Toki-mekon päälle. Se on vain niin mukava päällä ja helposti yhdisteltävissä monenlaisten vaatteiden kanssa. Ja sama kuin sinulla, ajattelin alkuun että laitan tämän mekon kiertoon kun ei käy minun vartalon mallilleni muka ollenkaan. Mutta kuinkas sitten kävikään…

 96. Reply
  Hanna

  Tämän hetken lempivaatteeni on Verson puodin kotimekko. Se on juuri, miltä se kuulostaa – kotoisa ja sopii eloon ja oloon pienten lasten kanssa. Taskuihin saa avaimet ja nenäpaperit ja lasten aarteet. Tuo lisäksi mieleeni 70-luvun tosiretroihin paitamekkoihin (tai miksi sellaisia vanhojen mummojen kokomekkoja nyt kutsuttaisiin…) pukeutuneen isotätini, joka keitti maailman parhaat pannukahvit.

 97. Reply
  Linda G

  Tällä hetkellä oma lemppari on ehdottomasti Kaikon ruffle mekko. Niin ihanan pehmeä ja istuu ihanasti päälle. Tätä merkkiä haluan ehdottomasti lisää.

 98. Reply
  Milla

  Lempivaatteeni on merinovillainen r/h mickey squaredress ✌🏼 se valikoituu viikottain päälle ja siinä on vaan aina hyvä olla.

 99. Reply
  Anis

  Tulipa muisteltua itsekin elämäni lempivaatteita, niitä taitaa yhdistää mukavuus 😄 Tän hetken lempparini on pitkä harmaa neuletakki, se on pelastanut niin monelta ei mitään päällepantavaa-päivältä, että!

 100. Reply
  Marjo

  Lempivaatteeni on mekko jonka ostin Prismasta muutama vuosi sitten.Mekon nähtyäni olin ihan fiiliksissä,ei purista,ei kiristä ja sopii moneen tilanteeseen.Tyttäreni oli mukana kaupassa ja totesi sen olevan mummojen mekko 😂Pah,ajattelin ja pistin mekon kärryyn!Enkä ole sitä ostosta katunut kertaakaan✌️

 101. Reply
  Kirsi

  Sulla on kiva tyyli! Mun lemppareita on tällä hetkellä esim yks neule, jonka oon perinyt äitiltä – ysäriläinen puuvillaneule edelleen hyvässä kunnossa. Tykkään vaatteista mihin liittyy muistoja tai tarina <3

 102. Reply
  Maikku

  Empä oikein omaa tällä hetkellä ehdotonta lempparivaatetta kun vaatekaappi mennyt ensin raskauden ja hitaasti putoavien kilojen ansiosta uusiksi monta kertaa 😔 Martensenin kengät ovat 😍

 103. Reply
  Johhu

  Itse ostin aikoinaan tosi paljon “kivoja” vaatteita ajattelematta sopiiko ne minun vartalolle.. nyt kun mukana on jos jonkinlaista muhkuraa ja ikä vuosia on tullut teini ajoista lisää, menee mukava olo! Lempi vaate on nyt vuoden ajan ollut NOSHin taskutunika!

 104. Reply
  hilla

  lempi kotivaatteeni on jumppatrikoot. 😎
  muut suosikin jumppavaatteiden rinnalla on lumoan:in mekot ja muutenkin legginssit ja tunikat. yksittäistä lempparia en taida tällähetkellä omistaa.

 105. Reply
  Titta R.

  Se on kyllä mahtavaa jos kaapista löytyy lempivaatteita, ne pelastaa niin monelta asukriisiltä. Tän hetken lemppari vaatteeni on marimekon mustavalkoinen pirputparput tunika/mekko. Se on mukava päällä kuin yöpaita, mutta samaan aikaan tyylikäs. Lisäksi sen mahtavuuteen kuuluu myös tunneside, sillä mieheni antoi sen huomenlahjaksi kun muisti minun haaveilleen sen perään :)

 106. Reply
  Noora

  Mä oon myös pyrkinyt tuohon, ettei kaapissa ois mitään turhaa tai ”ihan kivaa.” Vielä on jotain, paremman puutteessa.
  Materiaaleja taas oon syynännyt kovasti, akryylia ei meidän taloudesta enää löydy, eikä takaisin ole paluuta!
  Tän hetken suosikki… Hmm… oikeesti ei ole vain yhtä, mutta tänään oli kyllä aivan ihana fiilis Poola Katarynan midi-mittaisessa trikoomekossa, tästä tulee kesän luottovaate!

 107. Reply
  Veera

  Tällä hetkellä ehdottomia suosikkejani ovat olleet musta maksihame sekä poikaystävältä saatu kukallinen tuliaispaita <3 Täydellinen yhdistelmä aurinkoisiin kevätpäiviin!

 108. Reply
  Sminki

  Mun tämän hetken lemppari vaate on Henkkamaukan kympin musta collegepaita. Siis ihan semmonen tavallinen, löysä, ei mitään kuvioita. Tosi mukava päällä ja sopii kaikkien housujen kanssa. On semmosta ohempaa kangasta ettei tuu hirveen kuuma kun on niin lämmin kun on kesäkin ja kaikkee.

 109. Reply
  Kausu

  No täytyy kyllä myöntää, että känkkäränkkä päivänä kun jokanen makkara tuntuu megamakkaralta ja edellisillan sipsit näkyy silmäpusseissa ei mikään vaate tunnu kivalta. Mä myönnän että vielä vähän harjoittelen kroppani hyväksymistä mut hitsit kun laitan mun punaset korkeavyötäröiset kesäpöksyt ja punasen huulipunan ni näytän ja tuntuu hyvältä! Mut jos mulla olis Tiina ees yks vaate sun kaapista (u know samallaine) ni vitsit oisin onnellinen! Tai siis lisää onnellinen, koska oon mää nytkin!

 110. Reply
  Ouna

  Heippa, tällä hetkellä suosikkini on Papun Kanto-mekko ja mustat legginsit. Käytän menkoa vaihdellen avonaista pitkää neuletakkia sen päällä.

 111. Reply
  M.S

  Katselen aina sinun tyyliäsi ihaillen 😊! Sinulla on niin silmää! Olen kohta kaksi vuotta pitänyt sinistä vekkihametta lähes päivittäin ja harmittelen aina että olisi pitänyt hankkia toinen samanlainen varastoon 😊

 112. Reply
  Epe

  Kiva ja itselläkin ajankohtainen aihe tällä hetkellä. Nyt olen ostanut ja tykästynyt bleisereihin ja kaksi ehdotonta lempparia niistä löytyy. Toinen vähän arkisempi ja toinen tyylikkäämpi! Oma vaatekaappi meni juuri uusiksi parin raskauden ja imetyksen lopettamisen jälkeen ja edelleen kaipaa uusimista, koska kaikki vaatteet eivät vain evää sovi päälle, vaikka kiloja ei olekaan kertynyt, niin keho vain muuttuu.

 113. Reply
  Anna

  Lempivaate taitaa olla Marimekon tasaraita-paidat. Ainakin kiireisenä aamuna, tai aamuna kun ei tunnu jotenkin muuten niin mukavalta tai itsevarmalta, sujahdan sellaiseen. Ps. Sulla on ihan paras ig-feedi (sis. Storyt)!!

 114. Reply
  Heli

  Mun lempparivaate tällä hetkellä on R/H:n Debbie dress. En keksi tilannetta, johon se ei sopis. Niin mukava päällä ja eri tavoin asustettuna ilme muuttuu.

 115. Reply
  Laura

  Mun tämän hetken ehdoton lempivaate on Marimekon Pisaroi-kankaasta teetetty haalariasu. Juhlava ha maailman mukavin. Ah, niin ihana.

 116. Reply
  liisa

  tällä hetkellä lempparivaate joka hakeutuu päälle monta kertaa viikossa, on uhana designin kulahtanut green leaves bomber. se on vaan ihana, vaikka menikin tosi huonoksi heti:/

 117. Reply
  Jossu

  Lempparivaate on Pärnusta viimekesänä ostettu vaaleanpunanen nyppyyntynyt collegepaita asennetekstilla. Tätä haastaa kovasti Noshin daaliat lumolegginsit, mitkä kaipais jotain täykkyä yläosaa..

 118. Reply
  Jose / ajastaika.com

  Usean vuoden ajan lempparivaatteeni on ollut musta neuletakki COSin miesten puolelta ja olinkin ihan rikki, kun se alkoi osoittaa hajoamisen merkkejä (ei toki ihme sillä käyttömäärällä). Etsin seuraajaa pitkän aikaa ja talvella viimein löysin: Vieton musta neuletakki, jossa on taskut. Ahhh!

 119. Reply
  Anni

  Kotiäidin lempivaate on ennen kaikkea mukava päällä! Laadukasta, mukavaa ja tyylikästä samaan aikaa pitää olla. Vähän uudistusta kaipaisin omaan vaatekaapin sisältöön. Kaiko olisi <3

 120. Reply
  Janita

  Tällä hetkellä ei vaatekaapista löydy juurikaan mitään sopivaa vaatetta. Lähes kaikki jääneet pieneksi toisen lapsen jälkeen. Aina ostan lapsille. Täytyisi vähän enemmän alkaa ajattelee myös itseäni. :D

 121. Reply
  Netta

  Suosikkivaate tällä hetkellä on pitkä neuletakki useassa värissä. Se on niin helppo yhdistää mihin vain vaatteeseen ja heittää päälle lämmikkeeksi, kun pärjää jo ilman takkia. Kaikojen aikuistenvaatteita olisi myös kiva päästä kokeilemaan pian!

 122. Reply
  Jaana

  Lempivaatteni on tällä hetkellä kirpparilta ostamani musta mekko, joka voin pukea ylleni niin arkena kuin myös juhlana.

 123. Reply
  Maiju

  Lempivaatteeksi päätyy harvemmin, mutta tittelin saatuaan pysyy vaate käytössä pitkään. Omistan nykyään melko vähän vaatteita ja käytän ne loppuun asti, uusia tulee hankittua harvemmin ja silloinkin tarkkaan punniten :)

 124. Reply
  Helena

  Lempivaate on juuri sellainen, joka päällään tuntee olonsa ihanaksi ja itsevarmaksi! Itse tykkään pitää mustien farkkujen ja topin kanssa pitkiä, värikkäitä neuletakkeja! Lemppari tällä hetkellä ei ole se värikkäin, vaan tummahkon sininen, läpikuultava neuletakki, jonka leikkaus on todella kaunis.

 125. Reply
  Anu

  Hyvä teksti! Mun lempparivaate on näin kevään tullen vaaleat boyfriend -farkut, joita oon koko pitkän talven oottanu pääseväni käyttämään! Talvisin ne ei tunnu mätsäävän mihinkään, mut heti ku valon määrä lisää tyy, niin johan kiehtoo taas vetää ne jalkaan!

 126. Reply
  Tytti

  Lempivaate säilyy usein itselläni monia vuosia. Vaatekaapistani löytyy vielä teinivuosilta pari paitaa, joista tykkäsin yli muiden. Tällä hetkellä lempivaatteen asemassa on ollut ohut villainen huppari ja mustat velour-legginsit. Helpot ja nätit päällä :) eikä tule kylmä.

 127. Reply
  Henna

  Tällä hetkellä kaikki lempivaatteet on mekkoja, erityislemppareina on Papun Kanto-mekko ja Blaan hupparimekko. Kaikon röyhelömekko olisi kyllä tervetullut lisä vaatekaapin mekkovalikoimaan. :)

 128. Reply
  Päivi

  Lempparivaate on asia, joka saa kantajansa hehkumaan. Siinä tuntee olonsa kotoisaksi ja kauniiksi. Mun lempivaate on tällä hetkellä varmaan eräs hieman polven yläpuolelle pituudeltaan jäävä hame. Siinä tulee jotenkin naisellinen olo! paivikok@gmail.com 😊

 129. Reply
  Nora

  Mulla on muutamakin lempi vaate mutta, ehkä tällä hetkellä voiton viel valkoiset converset missä on hieman hopeaa siellä sun täällä. (Jos niitä nyt voi vaatteeksi laskea). Niiden lisäks sellaset supersöpöt mutsifarkut!

 130. Reply
  Sanna

  Tällä hetkellä lempivaate on etsinnässä kun lämpötilat kohosi ja raskausajan kulahtaneet kesävaatteet on heitetty pois..

 131. Reply
  Hanna

  Lempivaate! Luulen, että tuosta samasta mustasta mekosta tulisi myös oman kaapin suosikki, sehän on super upea! Kotimaisuus on aina suuri plussa ja laatu tietenkin. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen merkki ja mekkokin 😍

 132. Reply
  Hanna

  Tällä hetkellä taidan tykätä eniten mun värikkäistä Vimman maailma muovautuu -leggareista. Ne on niin mukavat ja pirteät. Mies tosin totesi ne nähdessään ekan kerran “mitkä noi on?” Mutta huomaan että mulla on jonkunlainen tyylillinen murros meneillään…

 133. Reply
  Piia

  Talvella lempparini oli aarrekidin musta merino oversixe neule. Nyt Keväällä olen siirtynyt aarrekidin bubbletakkiin. Marimekon raitapaidat on helppoja arkivaatteita.

 134. Reply
  Laura

  Pyjama. Käytössä nuhjaantuneet ja muodostaan pois valuneet lempimekot jatkavat tiivistä suhdettaan kanssani petipuuhien merkeissä. Mikään ole niin ihanaa kuin sujahtaa illalla vanhaan ihanaan tunikaan tai mekkoon ja vetäistä jalkaan pitkät villasukat tai pepusta löröttävät polvipussileggarit. Enää ei tarvitse pelätä mahd jätski- tai suklaarahoja rinnuksilla. Ainoa este suhteen jatkumiselle ovat painavat vetoketjut tai kiristävyys, mutta niitä kaapuvalikoimastani ei taida muutenkaan löytyä. Parasta tässä on se, että teen töitä kotona, joten en välttämättä ”muista” vaihtaa särmikkäämpiä vaatteita päälle koko päivänä. Ei haittaa! Rintsikat tavallaan ryhdistää sen verran, että kahvimaitoa voi kipaista milloin vain. Lähikaupan täti jaksaa hymyillä.

  Iloa lempijuttuihin! <3

 135. Reply
  Miia Okechukwu

  Itse olen vasta nyt alkanut nauttimaan siitä että vaatteet oikeasti voi olla mukavia ja samalla kauniita. Lapsimessuilta ostin ensimmäiset suomalaista käsityötä olevat trikoovaatteet. Merkkeinä Kaiko, Blaa ja Papu. Jostain syystä ne ovat tällä hetkellä lemppari vaatteita, mukavat päällä ja samalla kauniit! 😊 Tarkoitus vielä hankkia lisää ja nauttia siitä ihanasta tunteesta kun vaatteet ei purista ja ovat kevyet päällä ❤️

 136. Reply
  Marianne

  Adidaksen ihana verkkatakki, joka oli päällä koko viime kesän! Luulen, että tänä kesänä sama juttu. Myös sellainen vähän pidempi huppari(tunika), joka on nyt eksynyt päälle aina kun tuntuu ettei mikään muu istu viime raskauden jälkeen.

 137. Reply
  Tiia

  Mun ehdoton lemppari on kolme vuotta sitten ilmais(!!!) kirppikseltä löytämäni täydellisen tummanharmaa todella ylisuuri ohut merinoneule. Se on mulle aivan liian iso, mutta malliltaan sellainen, että se ei ole yhtään epäsiisti vaan laskeutuu kauniisti. Mun tekisi mieli käyttää sitä joka päivä, ja se sopii sekä niihin päiviin, jolloin on sellainen olo, että pystyn mihin vaan, mutta myös niihin, kun tekisi pysyä peiton alla piilossa. Se on myös lämmin kun lämpöä tarvitaan, ja mua harmittaa kun sitä ei voi kesällä käyttää niin paljon. Neule on vanha ja huollan sitä rakkaudella, ja ensimmäiset korjauksetkin tein tänä keväänä.

 138. Reply
  Tiiaemilia

  Mun lempivaate on tällä hetkellä joskus 5 vuotta sitten Zaran alesta ostettu sininen collegepaita, jonka selkä on leikattu auki ja helman alle on ommeltu kangasta niin, että näyttäis siltä, että alla on kauluspaita. Se on IHANA!

 139. Reply
  Päivi

  Koska imetän ja kesä tuli, lempivaatteeni on ihanan väljä, ompelijalla teetetty pioni-mekko, jossa imetys sujuu! Niin kaunis 😍

 140. Reply
  Riina

  Tällä hetkellä ehdottomasti suosikkeihini kuuluu verson puodin helle mekko ja papun polvipaikat. Katselin kaikon paitaa lapsimessuilla se näytti mielenkiintoiselta ja mukavan oloiselta. Olisi mukava päästä ostamaan se lahjakortilla

 141. Reply
  Heidi

  Vuosirn saatossa ollut monia lempivaatteita. Edelleen harmittaa äidin roskiin heittämät Gazellet, jotka olivat mun mielestä hyvin sisäänajetut ja hänen mielestään puhki kulutetut. Tällä hetkellä päälle eksyy vajaamittaiset mustat liehuvapunttiset Noshin trikoopöksyt, ehtivät yön aikana kuivumaan rättipatterilla aamuksi!

 142. Reply
  Jenni

  Miun lempivaate tällä hetkellä on kaapissa käyttöä odottavat Aarrekidin kaksi tunikamekkoa :) viimeisillään raskaana oon ja kovasti odottelen että pääsen pitämään niitä! Seuraavaksi haaveilen että saisin ostettu juuri tuon ihanan mustan Kaikon Ruffle-mekon itselle!

 143. Reply
  Jennanen

  Lempivaatteeni on jo pitkään ollut ihana, muhkea villatakki. Se tuntuu yllä ihanalta ja tuo minulle turvaa. Viime vuosi toi mukanaan suuria menetyksiä ja pukeutuminen on jotenkin ollut viimeinen asia mielessä. Nyt kun olo on parantunut, onkin tullut raivattua vaatekaapista paljon vaatteita pois. Siinä surun keskellä valikoitui ne lempparivaatteet ihan ajattelematta, tietyt asut toistuivat mukavuutensa vuoksi ja huomasin jotenkin selvemmin, mitkä vaatteet ei ole minun juttuni! Töissä varmaan on jo kyllästytty ainaisiin villatakkeihin ja lempparinilkkureihin, mutta itse olen iloinen, että löysin oman tyylini ja juttuni! :D Kesäksi toivottavasti löytyy jokin vähemmän hiostava lempivaate :D

 144. Reply
  Sira

  Tämän hetken suosikkeja on legginsit ja (vähän käytännön pakostakin) imetystunikat. Vaatekaapin uusiminen on just nyt ajankohtaista kun tuntuu että olen kyllästynyt vähän kaikkeen ja ajatusmaailmakin on kokenut päivityksen. Haluaisin vähemmän, laadukkaampaa, kotimaista, ekologista ja eettistä.

 145. Reply
  Hilppu

  Lempivaatteeni on tällä hetkellä puuvillainen löysähkö paita, hieman pidempää mallia. Väriltään tummanharmaa. Ah, niin mukava päällä mutta silti tyylikäs ja hyvännäköinen. Lisäksi ihanan helppo yhdistellä muiden vaatteiden kanssa!

 146. Reply
  Anna

  Miten onkin että kaappi on täynnä vaatteita, ja silti aina sitä vetää ne lempi/luottovaatteet päälleen? Omani on tällä hetkellä musta kellohelmainen trikoomekko.

 147. Reply
  toveriorava

  Mulla on monia lemppareita! Suurimpia suosikkejani on raitapaidat ja (ruudulliset flanelli)kauluspaidat, lähes aina on jompaakumpaa päällä.

 148. Reply
  Virva

  Lempivaate on R-collectionin mustikansiniset anorakkihousut. Suurimman osan ajasta rymyän hiekkalaatikon reunalla ja ne on siihen ihan täydelliset.

 149. Reply
  Annina

  Tän hetken lemppari on oversize neulepaita. Se on juuri sellainen lässähtävä kuin sinunkin mainitsema mutta niin ihana ja lämmin.

 150. Reply
  Sanna

  Tuleva lempparivaaate on tekeillä, mun ja lapsien yhteistyöllä suunnittelema ja toteuttama äitienpäivälahja mulle. Käy se näinkin, sitä saa mitä tilaa. Yllätyshän tämä ei mulle ole, mutta olen niin nirso kaiken suhteen ja painajaismainen lahjottava. Toki tulossa on varmaan myös sipinästä päätellen niitä ylläreitäkin.

 151. Reply
  Mira

  Mun ikilemppari on trikoinen Seppälän kukkamekko. Mekolla on jo sen verran ikää, että se kuultaa läpi, mutta pois en sitä edelleenkään pysty heittämään ❤

 152. Reply
  Anna-Maria

  Mulla on aika minimalistinen vaatekaappi ja oikeastaan omistan vain tosi kivoja vaatteita, toki aina löytyy Kaikon vaatteille tilaa. ♥️ Tällä hetkellä mun lemppari on Uhana Designin kukallinen bomberi. Se tekee päivästä aina vähän vielä paremman. Kivaa pohdintaa, oon samaa mieltä lempparivaatteista!

 153. Reply
  Karo

  Itselläni on aina joku lemppari ja muut jäävät helposti silloin käyttämättä. Tällä hetkellä se on ihan perus Hm: n college joka päällä on vain aina niin hyvä fiilis.

 154. Reply
  Mansikkaposki

  Mun lempivaate on sellainen vaaleanpunainen raskauspaita, jonka löysin neuvolan kierrätyspöydältä!!! Käy vaikkei ole raskaana, on sellanen löysä paita nyt. Mut olis aika saada uusia lempivaatteita, kun tosta raskaudesta jo yli 2 vuotta aikaa… 😂🙈

 155. Reply
  Sanna

  En tiedä miksi, mutta suurin osa mun kaikkien aikojen lempparivaatteista on ostettu kirpparilta/ “lainattu” kaverilta/ vohkittu miehen vaatekapista; 18-vuotiaana Hesan reissulta Hietsun kirppikseltä ostetut Jackpotin vajaamittaiset siniset puuvillahousut; ne oli ihanat! Dobberin farkut kaverin päältä ostettu, pathaat farkut evö, ne mä käytin kirjaimellisesti puhki ja kaikki mun urheiluvaatteet on pihistetty miehen kaapista, vähän sieltä täältä pienennetty, mutta just sopivasti kulutetut valmiiksi. Ja se punainen Mic Macin farkkutakki vuonna -83 luokkaretkella Turussa!

Leave Your Comment