Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KNIT-A-LONG /// YLÄASTEVILLASUKAT VUODELTA 1993

Tänään, huhtikuisena sunnuntaina, on se hetki, kun päästään yhdessä aloittamaan mun yläastevillasukkien neulominen. Olen itse neulonut sukkia kevään mittaan pikkuhiljaa ja nyt voi pian sujauttaa valmiit sukat jalkaan, joten nyt lähtee. Eli systeemi on sama, että noin joka päivä julkaisen palan ohjetta ja voitte neuloa mukanani joko lähestulkoon reaaliajassa postausten kanssa tai sitten toki voi neuloa myöhemmin omaa tahtiakin.

Lankana alkuperäisissä sukissa oli 7 veljestä -lanka, mutta nyt käytin vähän kaikkea lankakorin pohjalta, koska tämän hetkinen värikartta ei sopinut suunnitelmiini. Seiskaluokan sukissa oli käytetty mustaa, tummansinistä, metsänvihreää, viininpunaista, purppuraa ja ruskeaa, eli niistä väreistä ei kyllä erottaisi, että ne on neulottu vuonna 1993 eikä 2018. Tiedän toki, että nykyisillä lankavalinnoillani sukkiin tulee varmasti reikiä käytössä aika nopeastikin, mutta menen nyt värit edellä. Ainoastaan harmaa lanka on alkuperäisten sukkien mukaista seiskaveikkaa.

Mukaan siis vaan! Tarvitset kuutta eri väristä lankaa ja puikot. Itse neuloin nelosen puikoilla ja mun käsialani on löysähkö ja sukista tuli reilut, ei mitkään tiukkavartiset sukat, mutta kuitenkin sukat jotka pysyvät jalassa. Tykkään itse sellaisista villasukista, joita ei tavallaan tunne, kun ne ovat jalassa. Eli ohjetta pitää muokata omalle käsialalle sopivaksi, jos tykkää napakammista tai käsiala on muuten erilainen verrattuna omaani.

Tiheys: 10 cm = 24 krs / 10 cm = 21 s

Luo 60 silmukkaa. Neulo ensin 2o 2n -joustinta 7 krs ja aloita sen jälkeen kuviokerrokset mallikuvan mukaan.

Ohje jatkuu joko huomenna tai ylihuomenna, riippuen vähän teistä. Haluaisinkin kysyä neulotaanko niin, että joka päivä tulee pala ohjetta vai vain joka toinen päivä? Kommentoikaa siis tähän ja teen sitten miten huomiseen mennessä on enemmistö mahdollisista kommentoijista toivonut. Mutta nyt se mitä haluan sanoa, on, että ihanaa, että tiedän siellä olevan teitä innokkaita kanssaneulojia elikkäpäs tervetuloa mukaan!

Aiemmat yhteisneulonnat löytyvät täältä: talvisukat // syyssukat // kirjoneuletyyny // marrassukat, joista talvisukat ja tyyny löytyvät myös kirjastani (jonka voi tilata vaikkapa täältä!)! <3

13 Comments

  1. Reply
    Mellu

    Ihanaa, kun tämä alkaa.
    Alkuun voisi olla joka toinen päivä, että pääsee alkuun. Viikonloppuna vaikka joka päivä. Sitten taas kantapäässä voisi olla 1 päivän tauko. Eli 1 tai 2 päivää. Riippuen kuvion vaikeudesta. Mieluummin nopeatahtinen.

Leave Your Comment