Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

UUSI ARKIRUOKASARJA ALKAA /// KALAPUIKOT JA MUUSI

Jes, vihdoin! Nyt alkaa nimittäin vuoden 2018 uusi ja jännittävä Muita ihanian ruokapostaussarja. Oon tätä makustellut mielessäni jo sen verran kauan, että en melkein malta odottaa, että saan painaa julkaise-nappia. Voi olla, että oon itse kaikista eniten innoissaan, koska innoissani todellakin olen! Idea lähti siitä, kun olen muutaman kerran postannut Instagramiin ruokakuvia, yleensä jäisistä ranskaperunoista tai nakeista pöydällä, niin vastaanotto oli riemukas ja ideat lähtivät lentoon.

Meillä syödään kaikenlaista ruokaa, ei ole erityisruokavalioita eikä allergioita. Kaikille maistuu kaikki ruoka tai sitten ei maistu. Lapsiperhejuttuja, toisinaan se eilisen lempiruoka onkin vaihtunut yön aikana inhokiksi, koska vähän vaan ärsyttää kaikki ja niin voi käydä. Itse olen aina ollut vaihtelunhaluinen ja päivän ruokienkin ennakkoon päättäminen olisi kamalaa, enhän mää voi tietää mitä ruokaa tekee vaikka ens torstaina mieli!

Nuorempana tykkäsin tehdä ruokaa. Avoliitoissa asuessani toinen oli aina se, joka tykkäsi laittaa enemmän ruokia. Se sopi minulle. Samaan aikaan kuitenkin upposin jotenkin sellaiseen ajatukseen, että en muka osaa tehdä ruokaa tai että jopa inhoan ruuanlaittoa. Viime aikoina ruokaa laittaessani olen tajunnut, että sehän on ihan kivaa (toki mielipiteetkin ja mieltymykset ovat saattaneet vuosien saatossa muuttua) ja toisinaan teen ruokaa myös niiden helppojen (ja ankeahkojen) ruokien ulkopuolelta.

Tämä ruokasarja käsittelee silti niitä aivan tavallisia, omastakin lapsuudesta ja nuoruudesta tuttuja ruokia, joita teen perheelleni toisinaan. Niitä ankeahkoja, lapsuusmuistoja herättäviä, kasaria ja ysäriä. Tai ainakin sillä idealla lähdetään liikkeelle, eihän sitä tiedä millaisiin sfääreihin tää tästä lähtee. Ihan ensimmäisenä kuitenkin:

Kalapuikot, pottumuusi ja porkkanaraaste, olkaat hyvät!

Tarvitset:

 • kalapuikkoja, jotka paistetaan pannulla öljyssä
 • perunoita, jotka keitetään, muussataan ja hulautetaan sekaan voita ja maitoa, sekoitetaan sopivaksi muusiksi
 • kermaviilikastike, jossa timjamia, tilliä, pikkurillillinen sinappia, suolaa, valkopippuria ja sitruunanmehutilkka
 • porkkanoita hienona raasteena2 Comments

 1. Reply
  Pia

  Vahingossa aikoinaan löysin IG tilisi ja nyt tarkoituksella myös blogisi. Kiva kun joku vielä kirjoittaa blogeja omani hylkäsin vaikka vieläkin lähes päivittäin ajattelen, että “tästä ois kiva kirjottaa blogiin”..
  Taitaa kulua täällä vähän pidemmältäkin aikaa tänä iltana.
  Ihania valoisia päiviä vaaleanpunaisen sohvaunelmasi seurassa sinulle.

Leave Your Comment