Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

NEULOTAAN YHDESSÄ MARRASSUKAT /// 1

Tänään se vihdoin alkaa, aletaan neulomaan taas pitkästä aikaa yhdessä sukkia. Mietin, että tässä tulisi juuri sopivaan saumaan syysmyräköihin, talvea ja joulua ajatellen mukava yhteisprojekti. Miten suloista onkaan käpertyä sohvan nurkkaan, katsoa samalla lempisarjaa teeveestä, neuloa jollekin huipputyypille kauniit, ihanat sukat ja kääräistä ne paperiin, antaa joululahjaksi. Tai valita kreiseimmät omat lempparivärit ja tehdä itselle talven suosikkisukat. Näissä sukissa ei ole värisääntöjä, saat käyttää juuri niin montaa väriä kuin itse haluat. Ohje etenee niin, että suunnilleen kerran päivässä tai joka toinen päivä blogiini ilmestyy uusi sukkapostaus, jossa on päivän kuvio. Rauhalliseen tahtiin etenemme ja tällä kertaa en lupaile tarkkoja kellonaikoja postauksen ilmestymiselle.

Sukista tulee pitkävartiset ja meillä jokaisella on omanlainen neulekäsiala. Omani on enemmän löysähkö kuin tiukka, joten jos omasi on jotain muuta, niin testaa riittävätkö silmukat sukkiisi, vai luovitko ohjetta omaan käsialaasi tai sukkia käyttäviin pohkeisiin sopivimmiksi. Kuviot on laskettu niin, että mätsäävät juuri tähän silmukkamäärään.

Aloitus on superhelppo ja ihanan tavallinen. Luo 60 silmukkaa kolmosen sukkapuikoille. Neulo ensin harmaalla viisi kerrosta 2o 2n -joustinta, jonka jälkeen vaaleanpunaisella 7 kerrosta samaa joustinneuletta. Huomiseen! Ihanaa, kun olet mukana!

/// edit. Kysymyksiä pukkaa, joten tässä muutamiin vastaukset: Mikäli 60 silmukkaa epäilyttää ettei riitä, niin 72 on hyvä. Silmukkamäärän pitäisi olla jaollinen sekä kuudella että kahdellatoista. Sukan varren pituus on noin 30 senttiä. Neulotaan kepeästi, rennolla ja hyvällä mielellä!

Ps. Instagramissa sukat löytyvät hashtagin #muitaihaniamarrassukat alta, muista merkata omasi niin saadaan ihastella yhdessä!

 

10 Comments

 1. Reply
  Täti Punainen

  Monellako silmukalla tulevat kuviot ovat jaollisia? Meinaan jos sovellan tuota silmukkamäärää omaan käsialaan ja lankoihin sopivaksi.
  Ihanaa kun taas neulotaan!:)

 2. Reply
  Nina Valovirta

  Monellakohan silmukalla kuvio on jaollinen? Tietäisi jo alussa säätää, kun niin joudun aina tekemään, vaikka rimppakinttu oonkin.

 3. Reply
  silmukoita

  Kysymykseen, että tuleeko näistä polvisukat vois olla helpompi vastata sentteinä, että kuinka pitkä varsi suunnilleen tulee? Esim. mulle polvisukan varren pitäis olla melkein 35cm ja viime vuoden syyssukkien perusteella lisäsin nyt heti resoriin 2krs kumpaakin väriä :)

 4. Reply
  Minna

  Nallea vai seiskaveikkaa? Mitä lankoja itse käytät? Hitsin mielelläni olisin mukana, jos tähän lankakysymykseen saisin vastauksen☺

  1. Reply
   Tiina Post author

   Mulla on itselläni kaikki varmaan eri lankoja, eikä vyötteitäkään tallessa, mutta ainakin siellä on Novitan Alpacaa, Gjestalin Maijaa sekä erilaisia merinovilla- ja alpakkalankoja ainakin Dropsilta. Varsinkin varsiin voi aivan hyvin käyttää lempeämpiäkin lankoja ja jos käyttäjä on kova sukkien kuluttaja, niin valitsee sekoitelangan jalkateriin, jossa kulutus on kovempaa. :)

Leave Your Comment