Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MUITA IHANIAN SEITSEMÄN PIKKUNIKSIÄ LAPSIPERHEESEEN

Ystäväni istuskeli keittiössäni eräänä iltana ja tiskailin siinä samalla illan tiskejä pois. Hoksasin muovista smoothiepilliä pestessäni, että jaanpas muuten hyvän pillinpesuvinkin ystävällenikin. Kerrottuani sen, totesi ystäväni, että sinä se oot kyllä semmonen melkoisten niksien nainen! Jaa, no mutta, totta muuten, niin oonki! Alettiin muistelemaan mitä niksejä ja vinkkejä, mulla on ollutkaan ja melkoisia naurunremakoita saivat aikaan. Tässä teillekin, elämänmakuisten ja erittäin hyviksi ja toimiviksi todettujen muitaihaniamaisten vinkkien lista, olkaat hyvät.

Merkitse koko perheen latureiden johdot värikkäillä teipinpaloilla, jokainen omanlaisella. Tunnistat omasi sekä kotona, että kylässä. Mitä söpömpi ja omistajansa kuvioinen teippi, sitä tunnistettavampi.

Syöttötuolin puhdistus! Jos omistat syöttötuolin, omistat todennäköisesti myös vauvaharsoja. Ehkä myös kuivuneita ruokatahroja syöttötuolissa. Nyt ne harsot käyttöön. Kostuta lämpimällä vedellä harso läpimäräksi ja rutista liiat vedet pois. Kääri harso syöttötuoliin kuivuneisiin puuronjämiin, toinen ja kolmas harso myös. Jätä siksi aikaa hautumaan, kun siivoilet jotain muuta hetken aikaa. Ota harsot pois ja pyyhi niillä kaikki ruokatahrat mukanasi hiivattiin. Niin helppoa! Sopii erityisesti niihin syöttötuoleihin, joilla ei oo niin väliä, että saavat hautua kostean liinan kääreessä.

Tämä vinkki on yksi lemppareistani: Kerää lunta muutamaan pakasterasiaan ja lykkää pakastimeen muutamaksi kuukaudeksi. Kesähelteillä lapset riemastuvat tästä jo varmasti siinä vaiheessa unohdetusta ylläristä. Tää on aivan supervinkki!

Käsitöitä tehdessä on tärkeää olla teräväkärkiset ompelusakset, toimivat nimittäin erinomaisesti myös ratkojan korvikkeena ja jokaikinen lanka katkeaa ilman turhaa saksien nytkyttelyä. Sama juttu pätee myös lasten saksien käytön harjoitteluun. Kunnon sakset heti kättelyssä käyttöön, lapsille on aivan liikaa surkeita askartelutarvikkeita muutenkin. Ei tietenkään teräväkärkisiä ompelusaksia, vaan jotkut kunnolliset lasten sakset. Sekä sama myös piirtämisen ja maalaamisen kanssa, reilusti hyvät kynät ja maalit lapsillekin, niin innostuvat paremmin. Kuka hullu jaksaa piirtää puuväreillä joissa ei oo yhtään pigmenttiä ja jotka tuntuvat kuin liikuttelisi muovitikkua paperin päällä.

Niin se pillivinkki! Tiskatessani sujautin pillin läpi pätkän paksua villalankaa, niin jopas putsaantui helposti smoothien jämät pillin sisältä.

Tämä viimeinen vinkki on silti mielestä paras ja muitaihanamaisin. Eivätkö lapsesi innostu syömään iltapalaa vai oletko itse vain vähän tylsistynyt ja onko jääkaapissa vain omituisia jämäasioita eikä mitään järkevää iltapala-ainesta? Ei hätää. Muodosta kaikesta jääkaapista löytyvästä keittiönpöydälle maisema. Se houkuttelee lapset syömään niin innokkaasti, että sain aika monta kertaa kieltää vielä koskemasta, ennenkuin maisema on valmis. Ja voin taata, että erikoisiakin makuyhdistelmiä testataan… Vaniljarahkassa dipattua porkkanaa ja kuivalla spagetilla napsittuja raejuustorakeita, aijai!

Mitäs mahtavia niksejä teillä olisi jakaa?

 

Leave Your Comment