Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TOIVEOHJE – NEULOTAAN YHDESSÄ SUPERHIENO KAULAHUIVI

Tätä on toivottu ja kaivattu ja mää oon silleen pikkuisesti välillä luvannut ja sitten unohtanut koko asian. Oon miettinyt miten tän toteuttais ja tekiskö jonkun ihan uuden huivin, mutta ei, en tee mitään uutta, vaan toteutan nyt monien lukijoiden toiveen. Sinä syksynä, kun odotin kuopusta, neuloin tämän aivan ihanan kaulahuivin ja tein sen myös supernopeaa, olihan meneillään tehokas loppuraskauden aika ja joku hyvä sarja just tulilla. Huivista tuli niin ihana, että tein vielä toisen samanlaisen, mutta eri väreillä, kun tuona jouluna sain lahjaksi keltaiset nahkakintaat. Huivit ovat sellaisia, että niitä ihastellaan lähes aina, kun ne ovat kaulassani ja tuntemattomat ihmiset saattavat ratikassa tai jopa kadulla pysähtyä kehumaan. Silloin kokee kyllä onnistuneensa. Paksut ja muhkeat ja melko pitkätkin huivit nämä huivit ovat kyllä ja en ole ihan varma, onko tämä eteläisen Suomen talvi nyt kovin otollisin aika tälle huiville tähän aikaan vuodesta tehdä, mutta ihan pianhan se taas on seuraava syksykin, jos ei ehkä sitä tänä talvena ja keväänä käyttää. Eli nyt aletaan neulomaan porukalla, semmonen reilu kaksi viikkoa jaan teille joka päivä palan ohjetta. Mikä ihana hetki istahtaa nojatuolin uumeniin, laittaa vaikka lempimusiikkia soimaan, neuloa ja antaa ajatusten solahdella ja soljua, miettiä ihania asioita.

Ensin saatte kuitenkin vielä vähän aikaa hankkia oikeankokoiset puikot ja lankaa. Koska huivi on nähtävillä jo valmiina, on helpompi miettiä omia värivalintoja. Lankaa tarvitsette kuutta eri väriä (Mun huiveissa siis nämä yhdistelmät: valkoinen, keltainen, tomaatti, vaaleanpunainen, musta, harmaa & valkoinen, vaaleanpunainen, beige, minttu, tummansininen, musta), vahvuudeltaan noin vitosta, mutta ohuempaa voi laittaa kaksinkerroin ja jos on kutoselle tarkoitettua lankaa vyötteen mukaan, niin uskon, että sekin käy aivan hyvin, itse neuloisin ainakin. Muistan näistä huiveista ainakin sen verran, että minttusävyisessä huivissa on useampi väri Hjertegarnin Limaa. Tärkeintä on se, että löydätte ihanan värikombon ja että teillä on mukava neuloa, ei se, että on numeroiden mukaan tiptop kaikki puikot ja langat. Puikoksi on hyvä olla vitosen vahvuuden 40 senttinen pyöröpuikko, koska huivi neulotaan pitkänä putkena. Langan menekki on noin puoli kiloa, siihenkään en halua sanoa tarkkoja määriä, mutta sillä, että on kuutta eri väriä ja niitä yhteensä kutakuinkin sen puolisen kiloa yhteensä, pääsee jo hyvin vauhtiin. Jos haluat vielä kurkata aiempia yhteisneulontaprojekteja, niin niitähän on tehty talvisukat, tyyny ja syyssukat. Pian neulotaan!

Kaikki nämä talviset kuvat on ottanut ihana Riikka Kantinkoski.

12 Comments

 1. Reply
  Esteri

  Hui kauhea, mun lukihäiriö luki ensin (monta kertaa), että lankoja, kutakin kuutta, tulisi olla puoli kiloa! :D kerkesin jo laskea projektin hinnankin suurinpirtein, ja ajattelin, että projekti minulta jääköön. Onneksi ei kuitenkaan! :D

 2. Reply
  Heidi

  Onkohan ohje vaikea? En ole koskaan mitään kirjoneuletta tehnyt, mutta huivi niin ihana että yritystä nyt riittäisi…
  Ehkäpä hankin langat ja teen sen minkä osaan. Jos joku tuntuu vaikealta voihan sitä yrittää soveltaa.
  Oot kyllä niin taitava ja ihanaa että jaat ohjeitasi.

 3. Reply
  Lea

  Löysin tänään ihanat sivusi ja tilasin samantien langat huiviin. Toivottavasti tulevat pian :).
  Tarvitseeko muuta kuin odottaa ohjetta? En ole aikaisemmin ollut tällaisessa yhteisessä neuleprojektissa mukana.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hei Lea! Oi, mukavaa, kun löysit tänne. Juu, no muuta ei tarvitse odottaa kuin päivän ohje noin kahden viikon ajan. :)

 4. Reply
  Johanna

  Opettelin pari päivää sitten neulomaan elämäni ensimmäiset silmukat ja päätin alkaa kokeilemaan tämän sinun huivin koska onhan tämä nyt ihana. Mutta mietin mitä lankaa kannattaa käyttää? Miltä merkiltä löytyy sopivan paksuista ja mukavan pehmeää lankaa laajassa värivalikoimassa?

 5. Reply
  Milla

  Löysin tänne vasta vuonna 2020 kun googlailin kivaa huivia jota neuloa – en ihan tiedä tämän yhteiskäsityöportaalin (?) toimintaperiaatetta, onko näihin siis saanut ohjeen kun se on julkaistu sähköpostitse tms? Kovasti tämä kiinnostaisi mutta en löytänyt ohjetta kirjoneuleeseen, olisikohan se vielä saatavilla

Leave Your Comment