Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

JOULUKALENTERI – LUUKKU 17

joulukalenteri 2016 / 21 joulukalenteri 2016 / 21

Tänään vuorossa on marmeladipäivä. Olen tässä elämäni aikana miettinyt useampaan otteeseen, että olisipa mukava tehdä itse marmeladia, mutta se on tuntunut vaivalloiselta ajatukselta. No, eräänä päivänä tässä kaupasta tarttui mukaan oikeat tarvikkeet ja keittiössä hurahti tovi marmeladin teossa ja sehän olikin ihan helppoa ja mukavaa puuhaa.

Tarvitset marmeladien tekoa varten: mustaherukka- ja seljankukkamehua, sokeria, agar-agar-hiutaleita ja vettä. Lusikoi agar-agaria kattilaan 2 ruokalusikallista. Kaada päälle puoli litraa vettä ja kaksi desiä sokeria. Keitä seosta kolme varttia miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä. Ota kattila liedeltä ja lisää mehu (2 dl) (tehtiin samaan aikaan kahta eriä, eli kahdet keitokset, toiseen seljankukkaa ja toiseen mustaherukkaa) joukkoon. Kaada marmeladi tuorekelmulla kuorrutettuun vuokaan ja jätä jähmettymään vaikka seuraavaan päivään. Kaada sitten marmeladilevy leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria. Leikkaa kuvioita esimerkiksi piparimuoteilla ja tittidii, olet tehnyt marmeladia!
joulukalenteri 2016 / 21 joulukalenteri 2016 / 21 joulukalenteri 2016 / 21 joulukalenteri 2016 / 21joulukalenteri 2016 / 21 joulukalenteri 2016 / 21

1 Comment

  1. Reply
    Maud

    Un petit message indien. Des mots fleches pour les indiens…C est un message clin d oeui lpour toi alexis car nous passons ici de tres bons moments, les experiences sont a la fois magiques poignantes, or&8inalesi#g230;mais jouons au petit cochons avec m jouvin frere et mme clara ewald amie.pour ne pas changer nos habitudes francaisesUn bisou a tous les deux, bonne route

Leave Your Comment