Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

JOULUKALENTERI – LUUKKU 16

joulukalnteriluukun pipopoikajoulukalenter 2016 PÄIVÄ 16

Tänään on vuorossa joululahjaneulomuksen aika. Miksipä ei voisi toki omaankin käyttöön neulasta, mutta lahjaksi oikein oiva ja yhdessä illassa valmistuva neule. Tämän kuvan pipon neuloin nimittäin niin, että ystäväni olivat tulleet luokseni istumaan iltaa ja siinä jo tovin oltuamme, aloin kaivella lankalaatikkoa ja yksi ystävä kysyi, että mitä mää nyt oikein aloin touhuamaan, kun samalla tietty siivosin koko laatikon. Löysin sieltä langat ja oikeat puikot ja aloin hommiin. (Se siivous ei olisi ollut niin tarpeen siinä kohtaa, mutta tulipahan tehtyä sekin – joulusiivous!) Käytiin läpi siinä maailmaa parantaessa varmasti useampiki ympärillä leijuva universumi ja viinipullo ja yhtäkkiä istunkin lattialla ja viimeistelen saksilla pipon tupsua. Itsekin ihmettelin, että mites se nyt niin nopeasti valmistui, mutta niin se vaan teki. Muhkea pipo lapselle nimittäin! Tämä lakki on mitoitettu pienelle kaksivuotiaalle, mutta silmukoita lisäämällä voi tehdä vaikka aikuisen koossa.

Tarvikkeet: Rowanin Big Woolia kolme väriä. Kympin sukkapuikot. Ilta ja sohva.

Ohje: Luo puikoille 40 silmukkaa. Neulo harmaalla langalla 2o 2n -joustinta 14 kerrosta. Vaihda lanka vihreään ja jatka neulomista 20 kerrosta. Seuraavalla kerroksella neulo oikeat silmukat oikein yhteen ja sitä seuraavalla nurjat silmukat nurin yhteen. Tämän jälkeen katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä sekä päättele. Tee tupsu keltaisesta langasta ja kiinnitä pipon laelle. Päättele loput langanpäät ja tsadaa! Pipo on valmis!

Huomioitavaa! Tällä ohjeella tehty pipo on ilman taitosta sopiva myös omaan päähäni sellaiseksi tiukahkoksi peruspipoksi, mutta lapsen päähän sopiva peittämään korvat ja olematta liian tiukka. Itse ompelin pipoon kuvien oton jälkeen vielä trikookaistaleen sisäpuolelle suojaamaan ihoa langan aiheuttamalta mahdolliselta kutinalta ja tuulensuojaksi.

Ihania neulomishetkiä!

Taaperon pipo / muita ihania /joulukalenteri Taaperon pipo / muita ihania /joulukalenteri

2 Comments

  1. Reply
    Vicky

    Kiva pipo! Mulla paksuni lanka mitä lähenmäs joulua tultiin, ja kaikki lahjat valmistuivat :) P.S. Mistä tuo valas- juliste on hankittu?

Leave Your Comment