Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

JOULUKALENTERI – LUUKKU 7

joulukalenteri9Tämän päivän luukusta löytyy ompeluvinkki, joka sopii vaikkapa joulupakettiin tai lapsille joulunodotusylläriksi. Ompelin nimittäin housu-, paita-, pää- ja tonttulakkihernepussit! Leikkasin summanmutikassa kankaasta muodot ja vapaatikkailin ompelukoneella niihin yksityiskohtia: päähän kasvot, paitaan rusetin ja housuihin sepaluksen ja taskut. Asetin kappaleet oikeat puolen vastakkain ja jätin pienen kääntöaukon reunaan. Leikkasin saumanvarojen kaareviin kohtiin aukileikkauksia ja käänsin ompelukset oikein päin. Täytin pussukat herneillä (yksi pussi riitti tähän oikein hyvin) ja ompelin kääntöaukot huolellisesti kiinni.

Ai, että miksikö juuri nämä muodot? No, näillä on hauska leikkiä seuraavanlaista leikkiä koko perheen voimin: kisaajat menevät seisomaan maton reunalle ja sovitaan yhdessä maton toiselta reunalta paikka, jonne hernepussukoita heitetään. Pussit pitää saada heitettyä oikeaan järjestykseen, alhaalta ylöspäin housut, paita, pää ja lakki. Kisaaja, joka saa hernepussit lähimmäksi toisiaan ja totuudenmukaisesti, saa siltä kierrokselta pisteen. Kolmella pisteellä voittaa! Tätä leikkiä ollaan leikitty koko perheen voimin, jopa kaksivuotias on ollut reippaasti mukana (pisteidenlaskusta ymmärtämättä, mutta on rakastanut taputuksia ja kehuja omasta ja muiden suorituksista!) ja kaikilla on ollut tosi kivaa. Yksinkertainen idea ja niin helposti toteutettavissa. Hauskoja ompeluhetkiä!

Leave Your Comment