Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SYYSSUKAT – VIIMEINEN PÄIVÄ

valmiit

valmiitsukat3

valmiisukat2

Nyt vedellään kuulkaas viimeisiä näiden sukkien ohjeen osalta. Menipä pariviikkoinen ihan hirmuista kyytiä. Enää on jäljellä viimeinen kuvio, mikäli sille on tarvetta, tai sitten voi aloittaa jo samantien kärkikavennukset. Tässä sukassa koko on noin 38. Mikäli jalka on siitä isompi, niin ehdotan, että voi valita suosikkikuvionsa sukasta ja neuloo vielä sen kertaalleen. Syyssukkien kärki neulotaan näin sen jälkeen, kun pikkuvarvas on peittynyt: Neulo *2 oikein yhteen, 3 oikein* yhden kerroksen verran, jonka jälkeen kolme kerrosta ilman kavennuksia, *2 oikein yhteen, 2 oikein* yhden kerroksen verran, kaksi kerrosta ilman kavennuksia ja tämän jälkeen *2 oikein yhteen, 1 oikein* yhden kerroksen ajan, jonka jälkeen yksi kerros ilman kavennuksia ja sen jälkeen koko kerroksen verran 2 oikein yhteen. Lopuksi katkaistu lanka vedetään loppujen silmukoiden läpi.

ohje_viimeinen

valmiitsukat1

Olipas mukavaa, kun neuloit kanssani yhdessä näitä sukkia! Toivottavasti sukat mahtuivat jalkaan ja lämmittäisivät syksyn edetessä pikkuhiljaa ikuiseksi marraskuuksi. Kukaties tässä tulis taas enemmänkin jotain yhteisneulontaa, katsotaan! Ensi kertaa ajatellen haluaisinkin kuulla teiltä mielipiteitä tästä yhteisneulonnasta, että onko se kivaa, mikä toimii, mikä ei, missä on parannettavaa, tai ihan mitä vaan mielen päällä onkaan! Ihan täydellisen viimeisteltyä tällainen sukkaprojekti ei ole ollut, mutta olen ylpeä itsestäni, että tämän tänne blogiin asti sain tehtyä kaiken muun hulinan ja arkikiireiden keskellä. Toivon myös, että olisin innostanut ihmisiä neulomaan enemmän. Sillä tavalla erityisesti, että ei sillä käsialalla ole niin nöpönuukaa onko se täydellisen tasaista tai että ovatko kaikki langat samaa laatua. Nyt ei olla käsityötunnilla, jossa äkäinen opettaja arvostelee tai käskee jatkuvasti purkamaan rumat tai siis “rumat” kerrokset. Pääasia, että on mukavaa ja kiva neuloa.

Kiitos jokaiselle muitaihaniasyyssukkien neulojalle! Olette huippuja! Tässä vielä behindthescenes-kuva villasukkakuvauksista eli siis porrastreeneistä, jotka vaihtoivat suuntaa villasukkamaisiksi portaat muutaman kerran noustuamme. Kiitos assarilleni reppuselässä!

valmiitsukat_friendship

valmiitsukat_inhimillisyys
ps. Ja tiedän, että ainakin joskus blogiani ovat lukeneet entiset käsityönopettajani ja heidän tyttärensä. Terveisiä heille kaikille, jos ovat siellä ruutujen toisella puolen, että kiitos! <3

15 Comments

 1. Reply
  Riikka Sisko

  Kiitos näistä sukista ohjeineen! Tein pitkästä aikaa sukat ja ensimmäistä kertaa kirjoneulesukat. Olen odottanut ohjetta aina innolla ja tehnyt kahta sukkaa samaan aikaan että varmasti saan valmista joten muu vapaa-aika on vähän kärsinyt tästä neuloosista. Huomasin että värien yhdistely olikin tosi vaikeaa! Loppuvaiheessa totean ettei sukat varmaan kelpaakaan kenellekään lahjaksi, ja pikkujalkana skippasin jalkaterän kuvioista kaikki paitsi ekan, neuloin tasavärisillä loppuun. JA marssin lankakauppaan valikoimaan harmonisempia värejä jotka ovat nyt puikoilla. Joten ekakertalaisena olisin kaivannut enemmän alkuohjeistusta lankojen hankintaan. Myös ruutupiirroksissa värit ovat tosi lähellä toisiaan.. Tiedän ettei ajatuksena ole kopioida täysin sun sukkia mutta kova työ oli niissä ekoissa värisekamelskoissa. Kivalla tatsilla tätä projektia johdit, kivaa juuri se ettei tavoitella täydellisyyttä. Miten sinä viimeistelet sukat? Mun mummu liottaa omansa vedessä missä on pari tippaa käsitiskiainetta ja kuivaa. Taikoja tosiaan tarvitaan, kun kirjoneulenoviisi jätti joustonvaraa ja aika pitkiä langanjuoksuja… Kiitos syksyn piristyksestä! Ja kiitos kaikille neulekollegoille joiden kauniita ja erilaisia sukkia sain kommenteissa fb:ssä ja instagramissa nähdä!

 2. Reply
  Riimi

  Olen aika jälkijunassa, mutta siltä pohjalta itse toivonkin, että julkaisisit koko ohjekuvan kerralla nyt mysteerin auettua. Voisi siten yhdestä rimpsusta katsoa, missä menee, eikä tarvitsisi koettaa muistella mihin päivään jäi jumiin. :)

 3. Reply
  iivikat

  Pari päivää jäljessä laahaan, mutta tulodsa kuitenkin! Parasta tässä on ollut nimenomaan se yhteisöllisyys, kun on seurannut toinen toistaan ihanempien sukkien syntymistä somessa. Kuten Riikalla tuosda yllä, oli mullakin värirn sommittelun kanssa vähän vaikeaa – toisaalta itse päätin, etten avaa uusia keriä näihin sukkiin.
  Kun nyt kerrankin päätin tehdä molemmat sukat yhtä aikaa, oli yks pikku juttu jota jäin kaipaamaan, nimittäin pientä vinkkiä tulevasta. Välillä toinen sukka jäi väkisin tauolle, kun en viitsinyt katkoa lankoja, jos se väri vaikka jatkuukin huomenna. Seuraavaan projektiin toivoisin siis noita vinkkejä, että jatkuuko väri vai ei.

 4. Reply
  Riitapalon Noora

  Kivaa on ollut jälleen ja ehdottomasti seuraavissakin yhteisneulontaprojekteissa tulen olemaan mukana! Ainut asia, johon voisi seuraavalla kerralla kiinnittää huomiota, on joidenkin ohjekuvioiden värivalinta eli hieman enemmän kontrastia peräkkäin olevien kerrosten suhteen noissa mallikuvissa olisi jees. Helpommin huomaisi eri langan tulon mukaan, kun tv:tä katsellessa hämärässä olkkarissa iltaisin sukkaa neuloo :)

 5. Reply
  Hannamari

  Kuten viimeksikin, jäin ihan koukkuun ja tulin jopa hieman neuroottiseksi, että saan joka päivä tehtyä päivän kuvion! Yleisesti ottaen siis olen erittäin tyytyväinen ja pidän esim siitä, että tahti on suht napakka. Ei ehdi kyllästyä parissa viikossa ja saa jopa valmista. Ne asiat, mihin olisin ehkä vielä kaivannut enemmän ohjeistusta oli, että saako lankaa katkaista (koska toista paria ei voinut tehdä samalla langalla samana päivänä, jos ei tiennyt voiko lankaa katkaista). Muutaman kerran olitkin laittanut ohjetta, että jos haluaa pienempää tai isompaa, niin tässä ja tässä kohdassa voit muuttaa ohjetta tällä tavalla. Olisin kaivannut sen tyyppisiä ohjeita enemmän. Suomalaisena noudatan niin orjallisesti ohjeita ja jossain vaiheessa huomasinkin, että sukat ovat nilkasta, sekä jalkaterästä itselle liian löysät – uusi suunnitelma: annan nämä lahjaksi. Sitten kuvioiden jälkeen sovitin uudelleen, niin varpaat peittyi jo kevyesti ja minun käsialalla sukista oli tulossa varmaan jotain 42 kokoa :D Joten tässä sukassa olisi voinut vilautella ajatusta lopetuksesta jo vähän aiemmin, koon mukaan (esim koko 36 voisi lopetella jo tässä vaiheessa tai myös ihan muihinkin kokoihin vinkkiä esim 40 voisi tässä kohtaa lisätä silmukoita tms..). Hyvä asia oli se, että ohjeet tuli aina samaan aikaan. Muistan talvisukkia neuloessani tulleeni melkein hulluksi, kun ohje antoi odottaa itseään muutamana päivänä ja olisin halunnut jo neulomaan lisää :) Vartta tehdessä en myöskään osannut arvioida meneeko omaan jalkaan, kun ei ollut mitään mainintaa, että mihin kohtaan jalkaa tämä sijoittuu. Enemmän sellaisia vinkkejä siis!

 6. Reply
  Tiina

  Mukava kun teet tällaista! :)
  Olisin kaivannut jo ihan alussa tietoa siitä minkä kokoiset sukat on tulossa, olisi osannut jo ehkä aiemmin alkaa miettimään joko jalkaterän pituus oliisi itselle sopiva. Itse kun vähän jälkijunassa tulin enkä malttanut välillä sovittaa. ;D myöskin nilkasta ja jalkaterästä sukka on itselleni liian löysä, ja koska jämälangat näihin tuhlasin niin värit eivät ole joka kohdassa erityisen nättejä yhdistelmiä, aijon kuitenkin ottaa itselleki käyttöön, kotisukiksi, niin kivat kuitenkin!:) nämä on myös ensimmäiset pitkävartiset sukkani ja myöskin ensimmäiset kirjoneulesukat itselleni. :) seuraavalla kauppareissulla käyn ostaan puoli numeroa pienemmät puikot jotta voin tehdä toiset (tai ehkä talvisukat) ohuemmasta langasta ja toivottavasti itselleni sopivamman kokoiset. :)
  Mutta iso kiitos viitseliäisyydestäsi!!!! On ollut ilo olla mukana, varmasti palaan uudestaankin! :)
  Pyysit mielipiteitä siitä mitä olisi mukava neuloa yhdessä. Näin äkkiä tulee mieleen, että myös miehelle olisi kiva tehdä vaikkapa ne villasukat, samoin lapsille. Itselläni on reilun vuoden vanha ja ihan pieni vauva joten sen kokoisetkin sukat kiinnostaisi. :) mutta myös monen muun kokoiset! :)

 7. Reply
  Päivikki

  Ensinnäkin kiitos ihanasta ohjeesta! Olen jäänyt koukkuun näihin yhteisneulonta juttuihin. Näissä onkin parasta yhteisöllisyys ja kiva katsella millaisia sukkia kanssaneulojat saavat aikaan. Näkee miten erilaisia sukkia saa samasta ohjeesta tehtyä.
  Kuten muutkin ovat sanoneet, kaipaisin alkuun tietoja koosta. Varren pituudesta jne. Olisi helpompi hahmottaa minkä pituinen sukasta tulee ja sopiiko jalkaan. Nyt jäi tekemättä varresta yksi kuvio, mutta ei se haittaa. Toinen asia langanvahvuus, osaisi valita paremmin oikean langan. Tuosta langan katkaisusta, itse kerin langat kahdelle kerälle, niin ei tarttenut miettiä katkaisenko langan vai en.
  Todella kiva, kun joku jaksaa tehdä kaiken kiireen keskellä tällaisia tempauksia. Nämä on kivoja! Lähden mukaan seuraavallakin kerralla:D

 8. Reply
  tytti

  Kiitos ihanasta ohjeesta.Tällaisia yhteisneulomuksia on tosi kiva tehdä,innolla odottaa seuraavaa ohjetta.Minä neulon kans kahdelta kerältä yht aikaa kaksia sukkia niin ei ole ongelmia lankojen kanssa.
  Piirroksen värit vois erottua paremmin vaan hyvin on kyllä tominut tähän asti.Lisää tällaisia neule projekteja olen varmasti mukana, yhdessä neulominen on tosi kivaa ja kun ohje tulee pätkä joka päivä ,sukat valmistuu huomaamatta.Oli kiva neuloa kanssassi , varmasti mukna seuraavallakin kerralla.

 9. Reply
  Tiinatuulia

  Moikka, ihana inspiraatio! Itse alan nyt vasta varsinaisen haasteen päätyttyä hommiin, kun en uskaltanut aloittaa ennen kuin näen valmiin mallin ja saan päätettyä omat väriyhdistelmäni ennakkoon :) En ainakaan löytänyt mitään ohjeistusta nopealla vilkaisulla siihen montako väriä tulisi varata sukkien pääväriin/yksityiskohtiin, ehkä tällaiselle perfektionistille se olisi kiva suuntaviiva seuraavaa haastetta ajatellen, niin täälläkin päästäisiin mukaan reaaliajassa :)

 10. Reply
  Suvi

  Kiva projekti! Vaikken vielä itse ole läheskään valmis, mutta perässä tullaan! On huippuhauskaa nähdä mitä värejä muut ovat valinneet ja mitenerilaisia sukista tulee, kun jokainen muuttaa silmukkamäärää omaan jalkaan sopivaksi! Uusia projekteja siis vaan lisää :)

 11. Reply
  Maisku

  Tuun “jälkijunassa”, oli muita projekteja kesken niin paljon. Mut en oo kirjoneuleita tehny juurikaan, löysin viime viikolla kirjoneulelapaset, poron oon onnistunu ohjeen mukaan tekee. Eli enköhän näistäkin selviä. :)

Leave Your Comment