Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SYYSSUKAT – PÄIVÄ 9

muitaihaniasyyssukat

Muisteletteko koulun käsityötuntien villasukkaprojekteja kauhulla? Sitä, että loppujen lopuksi äiti neuloi ne sukat loppuun ja että kantapää oli se kaikista kauhein osuus niissä sukissa – siis sen lisäksi, että ne sukat ylipäätään piti neuloa, tai siis että äiti neuloi ne… Niin, no siis, tuohan on vain tarina, olen joskus jonkun kuullut kertovan, että noin on saattanut villasukkien kanssa käyneen. Se on aivan inhimillistä, teininä saattoi huvittaa ihan muut jutut, ku kässätuntien villasukat. Mutta mikä mahtavinta, luultavasti luette tätä tekstiä siitä syystä, että nyt teitä kiinnostaa ne villasukat! Ja mikäli ne edelliset sukat ovat tehty esimerkiksi vuonna 1993, jolloin itse niitä yläasteiässä tein, niin voin paljastaa, että KANTAPÄÄ EI OO OLLENKAAN VAIKEA! Tänään on kantapääpäivä! (vihreä kantapää meni purkuun, koska halusinkin beigen)

Syyssukissa on vielä se ihanuus, että saat neuloa juuri sellaisen kantapään kuin haluat. Itse olen päätynyt viime aikoina tiimalasikantapäähän, tykkään siitä, että se on jollain tavalla siron näköinen ja ohuehko, sillä en ole sitä villasukankäyttäjäkuntaa, jolla kantapää menee ensimmäisenä rikki. Vahvistettu kantapää on aina hyvä, jos on äkäinen kantapäänkuluttaja ja onhan se ihanan pehmonen jalan alla sellainen muhkeampi kantapää. Perinteinen tasainen kantapää on varmaan se, mitä on siellä kässäntunnilla tehty ja se on helppo tehdä.

Tässä teille muutama hyvä ohje kantapään neulomiseen, mikäli se ei ulkomuistista synny (olisin tehnyt oman videon, mutta hoksasin vasta tänä aamuna, että semmoisen olisin voinut tehdä):

Kaisan (villasukka- ja) kantapääohje

Marttojen villasukkaohje

Tiimalasikantapäävideo

Hartiat alas, muutama kerta olkapääpyöräytyksiä ja puikot kilisemään!

muitaihaniasyyssukat

7 Comments

 1. Reply
  heli

  Hei! Minäkin aion neuloa näitä sukkia, kunhan löydän mieluisat väriyhdistelmät. Osaatko sanoa, olisiko pyöröpuikoilla vaikea neuloa näitä?

 2. Reply
  Anu

  Mä en ymmärrä tuota tiimalasikantapäässä lyhennettyjen kierrosten jälkeistä ohjetta oikein:”Neulo yksi kerros normaalisti koko sukan ympäri kaikilla työssä olevilla silmukoilla, kunnes tulet kerroksen vaihtumiskohtaan eli 4. ja 1. puikon väliin.”
  Tein niin että neuloin kaikilla 4 puikolla. Mutta kun katsoin kuvaasi niin et ole neulonut 2 ja 3 puikoilla ollenkaan. Tästä kohdasta video ois pop miten sä sen teet! :)

  1. Reply
   saaana

   Mä mietin tätä samaa. Nyt purin (onko se ees oikein taivutettu?) valmiin sukan tonne päivä vitosen kohdille, koska sain päähäni, ettei pinkki sovi mun sukkaan. Ja tulin sitten siihen tulokseen, että ihan ehdottomasti haluaisin kantapään tehdä tällä sun tekniikalla.

 3. Reply
  Elina

  Hei, jatkuukohan kuviot millä jaolla kantapään jälkeen?! Mulle tulee jättisukka, jos en vähän vähennä silmukoita jalkaterään siirryttäessä…

Leave Your Comment