Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SYYSSUKAT – PÄIVÄ 5

muitaihaniasyyssukat_syyskuva2

muitaihaniasyyssukat_-paiva5neulekuva

Luin eilen nukkumaan mennessäni teidän sukantekijöiden viestejä ja selaisilin Instagramin #muitaihaniasyyssukat -hashtagia. Mua alkoi itkettää. Siellä oli niin nättejä sukkia ja innokaita neulojia ja tosi moni on lähtenyt mukaan neulomaan näitä sukkia. Osittain itketti se ilo ja riemu ja samalla myös vähän sellaista huoahdusta, että huh, onneksi tein tän. Aivan mahtavaa! Muutamaan teitä askarruttaneeseen asiaan vastailen nyt, koska en ehkä aina joka kanavassa vastailemaan heti, sillä pyörittelen täällä samalla kolmilapsista perhettä ja niillä on etuajo-oikeus villasukkajuttujen ohi.

Tuleeko sukista pitkät? Tuleehan niistä, kutakuinkin talvisukkien mittaiset, pohkeen peittävät. MUTTA! Aina saa tehdä lyhemmät jättämällä jotain pois tai lisäämällä väliin jotain omia kuviokerroksia, jos siltä tuntuu.

Voiko tehdä samalla toistakin sukkaa vai onko toinen sukka erilainen erillinen ohjeensa? Saa tehdä samalla toisenkin, jos haluaa. Toinen sukka on identtinen kaksonen tai vähintäänkin sisarussukka ellei identtisyyteen pysty (minä en ainakaan!).

Voi ei, sukasta tulee liian kireä! Voi itku, sitten ei auta kuin purkaa ja lisätä vaikka kuviollinen lisää silmukoita eli kahdeksan lisäsilmukkaa ellei puikkokoon muuttaminen auta. Purkaminen ei oo vaarallista, eikä siitä kannata ärsyyntyä eikä varsinkaan alakuloistua tai jättää jotain tekemättä, se kuuluu käsitöihin! Itse tein näitä sukkia varten kaksi kokonaista vartta ennenkuin oli hyvä.

En ehtinyt mukaan, no ensi kerralla sitten! Ei ei ei, ei oo kiirettä. Mukaan voi tulla milloin vaan ja neuloa omaan tahtiin, näissä ei oo deadlinea eikä näitä sukkia tule kukaan arvostelemaan, että oliko oikeaan aikaan neulottu.

Langat ovat eri paksuisia ja käsialani näyttää kököltä! Keskeneräistä työtä ei saa arvostella (eikä valmistakaan tarvitse liian ankarasti). Mun sukkani noissa kuvissa ovat aivantarkoituksella vähän rytyssä ja muhkurassa ja langatkin ovat montaa sorttia. Kun langanpäätä päätellään ja sukat lopuksi myllätään, vähän venytellä, muotoillaan, höyrytellään tai annetaan uinua yön yli kosteiden pyyhkeiden välissä, ne kyllä tasaantuvat.

Kääk, miten selviän useamman värin kirjoneuleesta! No aivan hyvin varmasti, välillä voi selvitellä lankoja, jos sekoittuvat solmuuntumiseen saakka ja kolmilankaisia kerroksia ei onneksi ole kovin montaa peräkkäin. Neuloessa voi vaikka miettiä sitä kivaa tunnetta, kun langoista kaksi saa katkaista ja jäljelle jää vain enää se yksi, mitä autuudentunne!

Leppoisia ja rentoja neulomishetkiä!

ohje5

 

9 Comments

 1. Reply
  iivikat

  Aah, eilen jo iski paniikki kun piti ottaa kolmas lanka mukaan, mutta tein, osasin ja selvisin. Kyllä tästäkin! Iloinen olen kun lähdin mukaan, ihana selata muiden luomuksia instassa. Tehdään kaikki samaa, mutta jokainen omannäköistä, samanlaisia pareja ei varmasti synny. Ja hei, auttoipa syyssukka häshtäg jo selvittämään yhdelle ulkosuomalaiselle miten saada uusin Vain elämää kausi katsottua, eli ei yhtään turhaa touhua!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Hyvä hyvä! Ja siis nimenomaan, tuo on ihan huippua, että samaa, mutta niin eriä ja jokaisen itsensä näköistä :)

 2. Reply
  Suvi

  Voi että kaikilla on ollut niin kauniita sukkia, että minunkin oli pakko lähteä mukaan! Olen vasta päivässä kaksi, mutta mukana ollaan ja värikkäin syksysukin!

 3. Reply
  Meri

  Ounou pitääkö mun vaihtaa lankoja, kun oon tehnyt nyt 7 veljestä langalla ja kolmosen puikoilla ja nyt vasta huomasin että lankojen pitäis olla kolmosen paksusia. :(

Leave Your Comment