Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

SYYSSUKAT – PÄIVÄ 1

Oi oi oi, tervetuloa mukaan, vihdoin tai taas, neulomaan blogini nimikkovuodenaikasukkia! Tämä olkoon satunnainen perinne ja ilahduttava sellainen. Tietysti, kukapa ei villasukkia joskus tarvitsisi ja kukapa ei oikeasti villasukista edes pikkiriikkisen pitäisi. Ne ovat suloinen turvavaate. Minullekin, joka laitan ne jalkaani vasta lokakuussa ja otan pois huhtikuussa, käytän kyllä hetken juhannuksena ja neulon vain muutamat sukat vuodessa ja jonka lapset pukevat villasukat jalkaan vasta, kun on oikeasti kunnolla pakkasta. Haaveilen yksivärisistä sukista, mutta myös tänä syksynä neuloin taas kuviolliset pitkät sukat, joiden ohjeen haluan jakaa teille armakset lukijaiseni. Päivä kerrallaan, yhdessä neuloen.

Tarvitset mukaan tälle villasukkamatkalle noin kolmosen vahvuisia lankoja. Välttämättä ei tarvitse olla ärhäköitä villasekoitevillasukkalankoja, vaan myös lempeät alpakat ja suloiset silkkivillasekoitteet käyvät, riippuen toki sukan käyttötehoasteesta, mutta kotisukkiin ja varsinkaan varteen ei tarvitse aina perinteistä villasukkalankaa. Soveltaa siis lankavalinnoissaan saa, mutta kunhan puikkokoko on 3 (tai tietysti käsialansa tunteva voi mennä puoli kokoa suuntaan tai toiseen). Värejä tarvitset vähintään kaksi, mutta suosittelen noin kuutta, enemmänkin toki saa olla. Värivalinnoissa kannattaa kuunnella sydäntä ja valita omaa silmää miellyttäviä yhdistelmiä, hullutellakin saa. Muitaihaniasukkia kun tehdään, niin meininki on rento ja leppoisa, kukaan äkäinen neuleopettaja ei ole sukkia arvostelemassa, tärkeintä on, että neulominen on mukavaa ja sinulle neulojana tulee tämän projektin mukana ihana olo. Tervetuloa mukaan!

muitaihaniasyyssukat / PÄIVÄ 1 / MUITA IHANIA

muitaihaniasyyssukat / PÄIVÄ 1 / FIILIS

Luo kolmosen puikoille 64 silmukkaa. Neulo 2 o 2 n -joustinneuletta, oikeat silmukat kiertäen neuloen yhteensä 8 kerrosta. Joustimen jälkeen neulo kaksi kerrosta sileää ja aloita kuviokerrokset. Vanhat tuttavani eivät ehkä ylläty, että pilvenreunallakuviolla aloitetaan tälläkin kertaa. Viiden kuviollisen kerroksen jälkeen jätä neule lepäämään, pian jatketaan!

kuvio1 / muitaihaniasyyssukat

25 Comments

 1. Reply
  Jutta

  Ekaa kertaa lähden mukaan! Rohkastuin vaikka en ole koskaan kirjoneulonut, mutta nää on niin ihanan näkösiä nää sun neulomukset! Villasukkapuute huutaa kaapissa joten puikot heilumaan :)

 2. Reply
  -Sari-

  Minäkin lähden ensimmäistä kertaa mukaan näihin villasukka haasteisiin.
  Ihanaa saada tehty jotain erilaista.
  Olen tehnyt vain
  simppeleitä juttuja :)
  Kysymys:
  Mitä tarkoitat, oikeat silmukat kiertäen neuloen?

  1. Reply
   Tiina Post author

   Mukavaa, että lähdet mukaan Sari. Eli siis niin, että neulot oikeat silmukan niin, että nostat sen sieltä silmukan takaa ja neulot.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Moikka Kiti! Sukista tulee pitkät, sääret peittävät ja jalkaterän koon voi tehdä omaan jalkaan sopivaksi, kun ollaan siellä menossa :)

 3. Reply
  Marita

  Heti piti aloittaa ja toisesta on resori tehty :) Nämäkin teen jämälangoista kuten talvisukatkin ja yritän tehdä molempia yhtä aikaa. Ja yritän myös pysyä vauhdissa mukana minkä työkiireiltäni ehdin…

  1. Reply
   Tiina Post author

   Moi Marita, kivaa, että olet mukana! :) Jämälangoista onkin oikein hyvä tehdä, niin saa kulutettua ne kätsysti pois :)

 4. Reply
  Maria

  Vihhhhdoinkin! Tätä odotellessa neuloin tytölle lapaset ja jo treenailin pilvenreunaa, sitten tuli vahingossa aloitettua talvisukat, nyt voi välissä tehdä sitten niitä jos ei meinaa jaksaa odottaa seuraavan päivän ohjetta :D En ole koskaan onnistunut tekemään villapaitaa/takkia, jos sellaisesta tulisi joskus tämmöinen knit-a-long niin täällä pompitaan riemusta.

 5. Reply
  NR

  ekaa kertaa mukana, lankana Nalle ja puikot 3,5 sillä teen supertiukkaa. olen tehnyt silmukkamäärällä 64 yleensä miesten sukat…. vähän jänniittää et tuleeko nyt sit aivan liian iso

 6. Reply
  wiivuska

  onko kuviossa olevat kaksi sileää neuletta samat kuin sanalliset tekstissä olevat 2 sileää kerrosta.. malli neuleessa näyttäisi minun silmin että vain 2 sileää kerrosta sileää eikä 4.. eli tehdäänkö siis sanallisen ohjeen lisäksi vielä nuo mallikuvion kerrokset?

  1. Reply
   Tiina Post author

   Sanallisen ohjeen kaksi ja kuvan kaksi ovat yhtä ja samaa, eli vain kaksi kerrosta sileää, mutta neljäkään ei toki haittaa :)

 7. Reply
  Simpleton

  Tehdäänkö lopuksi toinen identtinen sukka? Eli kannattaisiko alkaa heti alussa neuloa kahta rinnakkain saman ohjeen mukaan? Vai onko toinen sukka omilla vaiheittaisilla ohjeillaan erilainen?

  En onnistunut viimeksi hyppäämään kyytiin, mutta josko nyt vielä!

 8. Reply
  Tepsu

  Mulla on vielä talvisukat työn alla.. 😅 kaavailin niitä ensin siskolle joululahjaksi, mutta koska niistä ei tule virheettömät niin ajattelin pitää ne itsellä, kunnes mies kysyi että onko sukat hälle? 😄 Seuraavaksi ajattelin kokeilla myöhässä taimitarhan syyssukkia ja ehkä joskus ensi vuonna pääsen tekemään nämä sinun syyssukat. 😄 Talvisukat aloitin silloin ajallaan, mutta projekti on vähän venynyt.. mut hei, toisen sukan kantapäässä mennään jo!

Leave Your Comment