Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KAKKUA & VIINAA 2 -BILEET JA UUDET NAAMAT

Lauantaina meillä siis juhlittiin, kun kutsuin ystäviäni lähestulkoon jo legendaarisiin Kakkua & viinaa -bailuihin. Ensimmäiset samalla konseptilla järkätyt juhlat olivat tammikuussa ja ne olivat niin hauskat ja helposti järjestettävät ja vieraat tykkäsivät, että samalla kaavalla mentiin nytkin. Teemaan siis kuuluu se, että juhlien vähänniinku pääsylippu on tuoda mukanaan joko kakku tai jotain alkoholijuomaa. Se helpottaa juhlien järjestäjää kyllä tosi paljon ruoka- ja juomatarjoiluissa, kun jokainen osallistuu, eikä tarvitse säätää mitä tuo, on vain kaksi vaihtoehtoa. Tykkään tosi paljon järkätä juhlia, mutta joka kerta ei aika ja rahkeet riitä niiden järkkäilyyn ruokineen kaikkineen, joten siksi näin. Juhlia kun on kuitenkin niin harvoin ja ystävykset tykkäävät kokoontua yhteen! Täydellinen konsepti siis! Suosittelen muillekin.

Kakkua ja viinaa -bileet / uudet naamat / muita ihania

Kakkua ja viinaa -bileet / uudet naamat / muita ihania

Juhliin on näiden kahden kerran aikana juurtunut yksi ohjelmanumerokin, nimittäin askartelu. Edelliskerran paperikukat olivat tällä kertaa paperisten kirjainten leikkuuta ja koristelua. Voi kuulostaa tylsälle ja tälläkin kertaa osa vieraista vähän ehkä säikähti, että pirskatti askartelemaanko täällä täytyy alkaa, mutta ei, kaikista se tais olla kuitenki kivaa! Juoksin vesisateessa Riikan autolle hakemaan sillä siellä olleet huippuihanat paperit, joita päästiin leikkelemään. Tällä kertaa seinälle tuli edellisiltana keikalla kuulemani lause eräästä laulusta, joka sopi niin täydellisesti teemaan, että se oli pakko toteuttaa. En kertonut etukäteen mikä teksti kirjaimista muodostuu ja siinäpä ne sitten arvuutteli, kun asetteln kirjaimia seinille. Loppuillasta tekstiin tuli kolmen kirjaimen muutos melkoisten naurunremakoiden siivittämänä, mutta aamulla oli siveyden sipulilla pakko vaihtaa ne kolme niihin alkuperäisiin. Snäppiä silloin seuranneet ja instagramin #kakkuajaviinaa -hästäkin takaa löytyy.

muitaihanialautanen2

Naapurissa asuvan ystäväni kanssa yhteistuumin mietittiin koko viikko vaunulenkeillä, että mitäs hauskaa somistusta ja kattausjuttua keksittäis juhlia varten. Lauantaiaamuna mentiin rennosti aamusta Kaapelitehtaalle Designmarketiin ja sen jälkeen neljässä tunnissa tykitettiin koristelut paikoilleen ja raahattiin vanha ovi pöydäksi ja puuttuvat astiat rapusta toiseen. Että tavallaan se kakkuajaviinaakonseptin helppous nollaantuu, kun mietin tuota somistukseen kulutettua aikaa, hehe. Koska siis… Alkuviikosta teimme myös autoretken Ikeaan ja ostin sieltä vaaleanpunaisia lautasia, joihin tein siirtokuvakuvioinnit keskiviikon vastaisena yönä, kun tiistaina olin ensin kiireessä hakenut siirtokuvapaperit kaupungilta. Keskiviikkona kiikutin lautaset poltettavaksi. Perjantaina piti sitten tehdä ylimääräinen lautastenhakureissu keskustaan. Mutta että eikös oo nyt aika söpöt ja muitaihaniamaiset lautaset meillä! NO ON! Ja niistä oli hyvä syyä kakkua.

Kakkua ja viinaa -bileet / uudet naamat / muita ihania

Kakkua ja viinaa -bileet / uudet naamat / muita ihania

Kakkua ja viinaa -bileet / uudet naamat / muita ihania

Kakkua ja viinaa -bileet / uudet naamat / muita ihania

Kakkua ja viinaa -bileet / uudet naamat / muita ihania

Kakkua ja viinaa -bileet / uudet naamat / muita ihania

Kakkua ja viinaa -bileet / uudet naamat / muita ihania

Sellaiset juhlat tällä kertaa. Taas todettiin se, että kakku maistuu kaikille, alkoholijuomatkin monille, on kivaa kutsua ystävät koolle, kun on nätiksi laitettu koti, Tiinan supersoittolista Spotifyssa on edelleen SUPER, hillitön rankkasadekaan ei häirinnyt, juhlia on harvoin liikaa, sipsejä ei voi olla liikaa (nyt niitä oli liian vähän) (koska ne ei oo kakkua niin en älynny ostaa tarpeeksi), tanssiminen on ihanaa, kuvat jäi ottamatta, kun snäppi ja instagramstories vei voiton ja se, että YSTÄVÄT ON IHANIA! Kiitos kaikki te ketkä olitte ja tulitte ja juhlitte, olette rakkaita! Ens kertaan! <3 <3 <3

muitaihanialautanen3
muitaihanialautanen1

9 Comments

 1. Reply
  Minna

  Mahtavat lautaset ja huippu teema! Meillä on myös muodostunut tavaksi järkätä bileiden tarjoilu nyyttäreimeiningillä. Kesällä juhlittiin teemalla lapsuuden sankarit ja ruoka oli sen mukaista. Syötiin pannukakkua, voileipäkakkua, kasvislihiksiä ja kaikkea muuta hauskaa, mihin liittyi lapsuus muistoja.

 2. Reply
  MiCo

  Kuulostaa kivalta! Mä en tosin uskaltais ottaa tota teemaa koska kaveripiirini tuntien kaikki tois pelkkää viinaa :D

 3. Reply
  Tuula / Oman katon alla

  Varmasti ihanat kemut :) Meillä ystäväpiirissä on ollut monta vuotta Kakkua ja kuoharia -bileitä. TAisi saada alkunsa joskus pikkuvauvavuosina, kun äiskät kaipasivat hieman herkkuja, seuraa ja kuplia :D Hyvä konsepti – jokainen tuo kuoharipullon ja/tai jotain syötävää. Ja tietenkin tarjolla on aina kakkua. Enää ei ehkä yhtä monta kuin ekoissa bileissä, joissa taisi olla kakku per osallistuja :D

 4. Reply
  Maru

  Goodness miten suloisia lautasia! Aivan mahtava idis! Siis mistä näitä siirtokuvia saa, ja missä kävit polttamassa lautaset? Kiitos jos jaksat vastata, juuri löysin blogiisi, aivan ihana! Paljon luettavaa vielä minulla täällä;) onneeksi;)

 5. Reply
  HannaA

  Lautasia olen ihastellut jo pitkään, ne muistui taas mieleen instasi kautta. Kestivätkö Ikean lautaset siis posliiniuunin? Löysin siirtopaperia ja haluaisin käyttää värikkäitä (ja ehkä myös halpoja) lautasia pohjana, mutta mietityttää tuo uunin kova lämpötila ja astian kestävyys

  1. Reply
   Tiina Post author

   Just nuo mun lautaset kestivät, mutta eivät kyllä olleet parhaat mahdolliset. Eli en aivan täysin suosittelisi :) Arabian lautasiin toimii paremmin.

Leave Your Comment