Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

UUDET LELULAATIKOT JA PILKULLINEN SEINÄ

_lastenhuoneensailytys2

_lastenhuoneensailytys26
Meillä asuu lastenhuoneessa kolme lasta. Yhdeksänvuotias koululainen, viisivuotias villikko ja pian kaksivuotias taapero. Sen voisi ajatella olevan jotenkin hankala kokonaisuus, mutta en ole kokenut yhtään niin. Lapset viihtyvät useimmiten kotona ollessaan siellä huoneessa missä minäkin olen ja aina on silti joku paikka minne pääsee ihan omaankin rauhaan, jos sitä tahtoo. Huoneessa on haastavinta silti ollut se, miten kaikki tavarat saa pysymään järjestyksessä ja mitä tavaraa siellä ylipäätään on. Tuon verran laajaan lasten ikähaarukkaan kun mahtuu monenlaista intressiä, lelua ja lehtistä. Aika paljon on laitettu tavaraa kiertoon, mutta onhan sitä kyllä silti. Taapero tykkää leikkiä pikkuhellalla ja leikkiruualla, duploilla, junaradalla ja autoilla. Isoveljensä taas autoradalla, pikkulegoilla ja erilaisilla figuureilla. Koululainen rakastaa akuankkoja, taskareita ja oikeastaan kaikkia kirjoja. Petshopit ja mylittleponyt ovat koko perheen lemppareita ja ne on oltava helposti saatavilla myös serkkutyttöjä varten. Siinä on jo melkoinen määrä erilaisia leluja. Miten sitten pitää kaikki järjestyksessä? No ainakin olen tullut vuosien saatossa siihen tulokseen, että mitä isommissa laatikoissa leluja säilyttää, sitä pahemmin ne sekoittuvat ja kaikista laatikoista saattaa muodostua romulaatikoita. Siksipä siis olen ratkaissut asian niin, että jokaisella ns. lelulaadulla on oma paikkansa, omanlainen laatikko, kori tai söpö matkalaukku. Meillä tämä toimii suhteellisen hyvin, toki lelujen paikoilleen saamisessa on aina oma hommansa ja välillä saa patistaa, mutta se nyt on aivan normaali juttu se.

Ostin Ikeasta muutaman jämäkän valkoisen muovilaatikon, koska figuurit & pikkueläimet ja ympäriinsä seilaavat (kansioita odottavat) Aku Ankat (olis muuten ihanaa päällystää kaikki punaiset akuankkakansiot joillain lovelyilla papereilla, mutta siihen on tullut tyttäreltä kielto, että ei saa, punaiset kansiot on parhaat) (Hö!) kaipasivat uusia bokseja. Asettelin laatikot hyllyyn, mutta vaikka kuinka olisin halunnut, että pelkät valkoiset olisivat miellyttäneet silmääni, niin ei… Oli pakko hakea maalitussit ja tusauttaa vähän. Onneksi ne saa pyyhittyä pois, jos se pelkkä valkoinen alkaa joskus houkuttaa. Nyt kuitenkin, kaikki kuviolliset ja värikkäät rasiat ja laatikot, siistissä järjestyksessä lastenhuoneen hyllyillä, ne ilahduttavat mua kovasti! Kuvioidut laatikot sopivat myös erittäin hyvin mustan seinän pilkkuihin. Täplät ovat itseasiassa ystäväni tuliaispaketista Japanista, washiteippitarroja. Ihan älyttömän hyviä tuollaiseen seinään koristeluun ja julisteen kiinnipitämiseen.

Tein Styleroomiin hyvin runsaskuvaisen kansion, jossa on meidän kaikki lastenhuoneen säilytysratkaisut. Kannattaa käydä kurkkaamassa ja napata sieltä ideoita, jos on sellainen tilanne, että kaipaisi jotain uutta ajatusta siihen hommaan. Kuopus assaroi kuvauksissa hyvin ahkeraan ja hänellekin kävi kuvausten myötä selväksi se, mitä missäkin paikassa meillä säilytetään. On tullut viime päivinä monta uutta leikkiä!

_lastenhuoneensailytys22

_lastenhuoneensailytys24

© Tiina Arponen, 2016 MUITA IHANIA

2 Comments

 1. Reply
  naurispelto

  Olen ihan samaa mieltä, että kategoriasäilytys toimii parhaiten. Ja aika samanmoisia säilyttimiä täällä käytössä, pikkusalkkuja, kangaskoreja, puulaatikoita ja rottinkikoreja. Pikkulegot on myös sängyn alla, mutta kahdessa viinipullolaatikossa, joihin on lisätty pyörät alle. Toisessa on keskeneräiset leikissä olevat projektit ja toisessa muut. Itse ehkä kaipaisin jotain lajittelulokerikkoa sinne, mutta toisaalta mökillä on (ollut) legot lajiteltuna erilaisiin osioihin ja se ei taas pelittänyt meidän lapsilla ollenkaan. Ovat nyt 3- ja 5-vuotiaat, joten ehkä myöhemmin voisi kokeilla uudelleen ja vähän harvemmalla kategorialla.

  Noi pallowashiteipit onkin kivoja! Mua vähän tavallaan harmittaa, etten kauheesti pysty washiteipeillä leikittelemään sisustuksessa, koska lastenhuoneessa on kirjansivuista tehty “tapetti”, johon olen saanut repeämiä teipeistä (mistä syystä en ole kauhean innokas kokeilemaan makkarimme Kiurujen yöhön). Alakerrassa taas on pääasiassa hirsiseinää, jossa ei meinaa teipit pysyä.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Joo, ehkä myöhemmin pikkulegot toimii. Meilläkin ehkä nyt parhaiten, kun ovat sen viis ja yheksän. Joo, ehkei tapettiin teippailu houkuttele, kun siinä on repeämisvaara. Teippaat oviin ja ikkunoihin :D

Leave Your Comment