Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DIY KUKKASEPPELE

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Olen saanut muutamia kyselyitä kesän mittaan täällä blogissa ja varsinkin Instagramissa ja Snapchatissa vilahdelleista kukkaseppeleistäni. On kyselty mistä olen ne hankkinut ja ovatko kukat oikeita. Kyllä, kukat ovat aitoja ja seppeleet olen tehnyt aivan itse. Vaikka olen käsistäni melko kätevä monessa söpöilyhommassa ja käsityöjutussa, niin sitä perinteistä kukkaseppelettä en oikein saa koskaan onnistumaan. Tai myönnettäköön, en ole koskaan miettinyt sen kummemmin miten se olis järkevin tai oikein tapa tehdä (ei ole oikeaa tapaa). Olen aina jotenkin ajatellut, että letittämällä kukat se pysyisi parhaiten kasassa. Vasta tänä kesänä mulle vinkattiin, että kiepsauta kukat ja seppeleestä ei tule niin rönsyilevä. Päädyin silti koristelemaan pääni ja kukittamaan koko olemukseni näillä näyttävillä rautalankaisilla, koska nämä ovat myös mielestäni tosi helppoja tehdä.

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Kerron teille nyt kuinka tuollaisen, mielestäni tosi nätin seppeleen, tai ehkei sitä voi sanoa ihan seppeleeksi, kun se on vain puoli päätä kiertävä, mutta toisaalta, kukkakoriste kuulostaa liian pieneltä. Puoliseppele kuulostaa kyllä vähän laimealta. Kukkainstallaatio taas megakreisiltä ja ei tää ihan sitäkää oo, eikä kukkaasetelmakaan… En ole tutkinut asiaa yhtään, että miten tällaisia tehdään ammattimaisesti, vaan tämä tapa tehdä on aivan maalaisjärjellä toteutettu karvalakkityyli, mutta toimiva, se on pääasia. Hehe, pääasia, sitäpä just. No mutta, vitsit sikseen, täältä tulee ohje, olkaat hyvät.

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Tarvitset haluamasi kukkia, ihan joko torilta, kukkakaupasta tai luonnonhelmasta, niityn laidalta. Mukaan voi laittaa toki myös esimerkiksi havuja, tammenterhoja tai pihlajanmarjaterttuja, joita itse olen käyttänyt. Luonnonkukissa kannattaa muistaa se, että jotkut kukat nuupahtavat melko pian poimimisen jälkeen eli esimerkiksi maitohorsmaseppelettä en suosittele. Sellaiseen perinteiseen lapsuuden kukkaseppeleeseen verrattuna voit ottaa mukaan oikeastaan mitä vain mitä haluat päähäsi laitettavan ja uskot saavasi sen kiinnitettyä tällä yksinkertaisella tavalla. Lisäksi mulla on ollut kahden vahvuista rautalankaa, paksumpaa pään ympäri kiedottavaksi pannaksi ja ohuempaa kiinnittämään kukat mahdollisimman huomaamattomasti. Lisäksi tarvitset sivuleikkurit, joilla saat katkottua rautalangat ja saksia kukkien leikkuuseen.

juhannushame

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Vinkki! Oikein hyvä rautalanka (siksi paksummaksi langaksi) on esimerkiksi se, joka tulee aina isoja kehyksiä (esim. Ikean Ribba) ostettaessa, joka laitetaan kehykseen ripustusta varten. Itselläni niitä oli työkalulaatikossa muutama ja pariin seppeleeseen käytin sitä ja se oli vahvuudeltaan just hyvä. Rautalankaa leikataan sen verran reilu pätkä, että se kiertää pään kaksi kertaa ympäri. Langan päät kiepsautetaan kiinni ja nyt on valmiina rautalankarinkula, johon kukat kiinnitetään. Itselleni sillä ei ole ollut väliä minkä väristä rautalankaa olen käyttänyt, koska olen laittanut seppeleen päähäni niin, että vedän hiukset kukattoman kohdan päälle.

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Sitten ei oikeastaan muuta kuin pöydälle reilusti tilaa ja kukat levälleen. Ensin on hyvä valita isoimmat kukat, joita kannattaa laittaa maksimissaan kolme, neljä, jottei seppeleestä tule liian painavaa. Isoja kukkia itselläni on ollut esimerkiksi ruusut, pulleat neilikat ja gerberat. Olen leikannut kukkien varret pois niin, että jäljelle on jäänyt noin viiden sentin verran vartta. Sen jälkeen kukat kiinnitetään ohuemmalla rautalangalla kiinni paksumpaan rinkulaan. Vähän kannattaa miettiä sitä mihin suuntaan isot kukat haluaa osoittavan, mutta niiden asentoa saa vähän muutettua seppeleen edetessäkin. Liian tiukalle ei kannata lankaa vetää kukkien ympärille, koska monien kukkien varret katkeavat helposti. Tämän jälkeen isompien kukkien ympärille lisätään pienempiä  ja ne kiinnitetään samalla tavalla rautalankaa kiepsauttaen. Ohuesta rautalangasta kannattaa otta kerralla noin 20 sentin pätkä ja sillä kiinnitellä kukkia. Kun kukkien määrä näyttää sopivalta, aseta seppele päähäsi ja mallaile. Väännä rautalankarinkulaa pääsi muotoihin, niin että se ei paina mistään ja tuntuu hyvältä ja käännä kaikki terävät lankojen päät pois päin päästäsi. Jos jonnekin jää joku terävä kohta, jota et saa käännettyä tai väännettyä mihinkään suuntaan, laita kohtaan huomaamattomasti vaikka pala laastaria tai ilmastointiteippiä.

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Huomio! Liikaa ei tarvitse keskittyä siihen, että seppele olisi “sisäpuolelta” kaunis. Kunhan kukat pysyvät kiinni ja varsien päät eivät paina, se on tärkeintä. Äitini tokaisi vitsaillen, kun tein  seppelettäni Bättrefolkia varten, että melkoinen äpöstys tuo kyllä näyttää olevan, mutta totesin vain, että ehkä, mutta lopputulos tulee olemaan kaunis ja pysyy päässä kasassa koko päivän. Ja niin se olikin! Äitinikin on jo eri mieltä, heh.

Kun seppele tuntuu olevan täysin valmis, laita se päähäsi, pöyhi hiukset ympäriltä nätiksi (mun tukka varsinkin on kovin pöyhkeä haha). Pyydä ystävää tarkistamaan, näkyykö seppeleen jostain välistä rautalankaa ja jos näkyy, sujauta niihin väleihin vielä muutama irtokukka. Usein riittää, että ne vain tökkäisee paikoilleen, ei tarvitse sen kummemmin kiinnitellä. Sitten aletaankin olla jo parhaassa vaiheessa eli ihastelussa. Vitsit miten hieno seppele siitä tulikaan! Se olkoon se tunnetila sinullakin, kun seppele on valmis.

Kuvien seppeleet, jotka eivät ole päässäni, ovat viime viikonlopun Flow-seppeleeni, vähän jo nuupahtaneet. Saanevat kuivahtaa eteisen naulakkoon, haluan ihailla niitä vielä hetken.

kultahame_ekstra

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

Kukkaseppeleet, kesä 2016 / muita ihania

(kaverikuvista kiitos Pinjalle ja Lauralle! Herkät lähikuvat minusta otti Riikka, kiitos!)

Leave Your Comment