Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

OI, IHANA OULU!

Ehkä tiedättekin, että mun juuret on Oulussa. En oo siellä syntynyt, mutta nelivuotiaasta 23-vuotiaaksi asti elellyt, kouluni käynyt ja sydämestäni olen kyllä tosi oululainen. En usko, että koskaan sinne enää muuttaisin, mutta ei se haittaa, osa sydämestä voi silti olla siellä aina. Kaipaan sinne usein, en ehkä siihen kaupunkiin, joka se on nyt, vaan ehkäpä vain niihin ihanimpiin muistoihin vain. Kaupunki on muuttunut vuosien varrella paljon ja niin olen muuttunut minäkin.

Meri Oulussa on omanlaisensa, se on minun lapsuuteni meri. Nallikari on aina jollain tavalla lumoava. Tuntuu kuin siellä leija nousisi aina korkeuksiin ja aava meri siintelisi niin kauniina, että tulee olo jolloin kaikki on mahdollista. Ja onhan siellä vähän sellainen olo, kuin olisi ulkomailla. Ja joka kerran jälkeen taskuista löytyy hiekkaa, vaikkei olisi edes möyrinyt rannalla.

Loppukesän hillasuot, ne tuntuvat auringonkeltaisille, ja männynvihreät metsät, niissä tuoksuu suopursu.

Vein lapset Pilpasuolle, ja kiersimme lyhyen luontopolun. Alku oli lupaava, lapset keräsivät ison kimpun suovilloja, juoksentelivat pitkospuilla. Metsän puolella sääskiarmeija hyökkäsi kimppuumme, ininä oli valtaisa. Taapero tarrautui tiukasti syliin ja lähes juoksimme reitin ympäri. Toisaalta, jos se oltaisiin kevyesti kierretty ilman mitään vastoinkäymistä, ei retki naurattaisi niin paljon jälkeenpäin. Kasvitieteellinen puutarha Linnanmaalla vähän rehahtanut ja ylikasvanut, mutta sääskiä oli sielläkin, tuttua ja turvallista. Oulua ihanimmillaan mulle juuri nyt, kuvina olkaat hyvät. Kiitos Oulu, olet ihana kaupunki.

oululove_pitksopuilla2

oululove_pilpasuo2

oululove_pitkospuilla

oululove_miisujakimppu

oululove_pilpasuo1

oululove_pilpasuo5

oululove_ruujatupasvillat

oululove_pilpasuonpitkospuut

oululove_pilpasuo3

oululove_kaikkilapsetpitkospuilla

oululove2_lansipatela_ruujasateenvarjo

linnanmaalove1

oululove3_kukkakimppu

oululove_lansipatelankoivut

ainolalove1

linnanmaalove3

linnanmaalove2

linnanmaalove4

nallikarilove_ihanat3

nallikarilove_kaukaa

nallikarilove_ihanat

nallikarilove_runo

nallikarilove_mummi

nallikarilove_mv

nallikarilove_uimavalvojakaukaa

nallikarilove_majakkatakaa

nallikarilove_majakka

nallikarilove_varjoa

nallikarilove_pelastusrengas

nallikarilove_heitto

nallikarilove_havupuu

nallikarilove_uimakopit
nallikarilove_uimavalvoja

4 Comments

 1. Reply
  Jiiyy

  Voi Oulu! Itku pääs ikävästä. Varsinki nyt lapsellisena kaipaan just noita lapsuuden Pilpasoita, Hupisaaria ja Torinrantaa että sais omille lapsille ne näyttää.
  Mun lempipaikka Oulussa on Madetojan salin ylimmän kerroksen porrastasanne, keskellä päivää kun talo on tyhjillään. Korkeesta ikkunasta näkyy Karjasilta (vai Höyhtyääkö se on, no ne Iskut ja Askot kuitenki) ja katossa on sellanen lipare johon oon lapsena hukannu ehkä sata superpalloa. Ai että ne pomppas makiasti.
  Mutta joo, ei sitä minunkaan Oulua enää ole. En ennää mielellään siellä käy, kirvelee liikaa.

 2. Reply
  Venla kurkela

  Upeita kuvia. Varsinkin nuo nallikarin kuvat, ihan huikeita! Pilpasuo kuulostaa tutulta, mutta nolo näin oululaisena myöntää ettei hajuakaan missä ne on :) mutta kyllä Oulu vaan on hieno paikka.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Oi kiitos! <3 Mä oon samaa mieltä, että kuvista tuli hyviä ja varsinkin, kun mulla oli tuo taapero jaloissa, kun kuvasin :D Pilpasuo on Sanginsuussa tai -joella... no Sanginjossain, se on yllättävän lähellä oleva kiva luontopolkupaikka :)

Leave Your Comment