Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MUITA IHANIA LOVES BÄTTRE FOLK

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Ajattelin ensin, että kerron teille kesän Suomen maailman ihanimmasta festarista lyhyesti, jotain ihan perusjuttua ja näytän festarikuvia. En vain oikein nyt ehkä osaa tai pystykään, koska alkoi niin naurattaa tämä kuvasaldo, jonka juuri latasin. Kuvia selatessa nimittäin ei välttämättä ollenkaan tiedä, että ne on kaikki otettu festariviikonlopun aikana ja ihan siinä kulmilla missä kuunneltiin kaikkia eri esiintyjiä ja jonotettiin monen euron juomia. Tai siinä missä Pariisin kevät soitti Kesäyön majakan juurella ja samalla oli pakko kääntyä katsomaan selän takana mereen laskevaa aurinkoa ja vaaleanpunasävyistä taivasta. No sen pystyy vähän ehkä jo kuvittelemaan.

Viime viikonloppuna otimme siis kälyni kanssa pienen valkoisen auton allemme ja ajella hurautettiin Hailuotoon. Aivan pelkästään ajamalla sinne ei pääse, vaan matkaa tehdään myös lautalla hurruutellen meren aalloilla. Majoituimme tuttavan pieneen saunamökkiin ja sieltä matkamme jatkui kohti Marjaniemeä, Bättre Folkia. Kukkaseppele (jonka tein taas itse, rautalankaan kukkia kiepsautellen, silleen vähän nopeasti ja vissiin hätäisestikin, kun äitini totesi, että taidat vähän tuolleen äpöstellen tehdä tuota) päähän ja menoksi siis. Marjaniemi festarialueena on ihan ihana ja koko Hailuoto! Olen ollut viidennellä luokalla leirikoulussa Marjaniemessä, tuolla vanhassa kalastajakylässä ja solminut siellä silloin yhden elämäni pisimmistä ystävyyssuhteista, joka jatkuu edelleen, joten siksikin paikalla on tärkeä paikka sydämessäni. Se meri, ihana ja aava meri, sen tuoksu ja kohina, aijai. Taivastakin on niin valtavan paljon. Tuntuu, että hurjimmat sadepilvetkin kiersivät ja oikeastaan sadetta ei tullut juuri ollenkaan (koska lyhyttä pikkusadetta ei lasketa) ja kaikki kauniit auringonlaskut voittavat kyllä sateen. Ihmiset, jollain tavalla ehdottomasti hyväntuulisemmat ja lempeämmät ihmiset, jotka olivat tulleet sinne juhlimaan. Ystävät, vanhat ja uudet tutut. Tapasin siellä myös sattumalta ala-asteaikaisen parhaan ystäväni, jonka kanssa ei oltu nähty ainakaan 20 vuoteen. Ihan tavallisiakin asioita festariviikonloppuun sisältyi, ettei pelkkää satumaista festaritunnelmaa, vaikka sitä ne tavallisetki asiat ehkä taisivat olla. Niinkuin, että haettiin kylän kaupasta kiitospussukka ristikkolehtineen saunamökin emännälle. Kerättiin kukkia saunakamariin. Kuunneltiin sääskien ininää pitkälle yöhön ennen kuin uni saattoi tulla. Istuttiin se pikkiriikkinen sadehetki autossa ja puettiin sadeviitat, jotka piti ottaa lähes heti pois, kun ei se sade tullutkaan. Ei paistettu makkaraa tai kävelty kilometritolkulla pitkospuita, mutta silti, viikonloppu oli ihana, en mää pysty sitä oikein muuten kiteyttämään. Minusta se on juuri oikea kiteytys ja aivan totta. Hailuoto on maaginen ja Bättre Folk festarikävijällekin upea, saatika sitten niille esiintyjille jotka kohti auringonlaskua siinä laulaa luikauttelevat. Kiitos Bättre Folk, kiitos Hailuoto, kiitos ystävät. Nähdään taas, pus!

ps. Jos Instagramista (@muitaihania)  kurkkaa mun #bättrefolk-hästäkätyt kuvat, niin selviää, että näin siellä ihan oikeasti tuttuja ja katselin myös esiintymislavalle päin.

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016
Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016
Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016
Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

Hailuodossa, Bättre Folk, 2016

BUSSIPYSÄKILLÄ HAILUODOSSA

Leave Your Comment