Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KESÄKUUN 17.

JUHANNUSKALENTERI 17/24

Tämän kuvan karkasin ottamaan mökin omistajan ihanaan kasvihuoneeseen. Vähän mietitytti, että pahastuukohan ne kaverit, kun kokoajan juoksentelen ympäriinsä ja kirjoittelen vaan jotain laulujen sanoja samalla kun muut tiskaa ja raahaan samoja paperikukkia paikasta toiseen. Luotin ja luotan siihen, että ei ne. Ei ne suutu. Ne tuntee mut kyllä. Yhtä toista kuvaa ottaessa paperikukat karkasivat järvenpintaa pitkin liplatellen naapurimökin laituria kohti, kun keikuin siinä laiturin reunalla kuvaamassa toisia paperikukkia. Ehkeivät siellä naapurissa asuvat eläkeläiset pahastuneet noita neonpunaisia kaunokaisia. Toivottavasti.

Nythän on käynyt siis niin, että olen monta kesäkuun iltaa istunut koneen ääressä, kuunnellut tuntitolkulla suomalaisia kesäiskelmiä, kirjoitellut sanoja ylös ja taitellut kallista akvarellipaperia pieniksi palasiksi. Maalaillut yömyöhään asti tekstejä niille palasille. Kaatanut aamulla mustepullon keittiön pöydälle, kun yöllä on unohtunut sulkea se. Kantanut kaikki olohuoneen pöydät ikkunan ääreen hyvään valoon. Leikellyt kotiin kerätyt kukkakimput pieniksi kukkasiksi ja silpuksi ja tehnyt asetelmia samalla kun ystävä on sanaakaan sanomatta tilannut meille ruokaa kotiinkuljetuksella. Lapset ovat löytäneet hyllyn reunalta kourallisen lontoonrakeita ja kysyneet, että voiko ne syödä vai onko niissä liimaa. Ei ole liimaa, ne näkkileipäkakut on sitten asia erikseen. Se mökin omistaja kommentoi, että kuinka mukavaa onkaan bongailla näistä kuvista tuttuja paikkoja, joissa kuvat on otettu. Siitä tuli ihan älyttömän ihana olo. Ehkäpä moni muukin saa vaikka noista laulujen sanoista saman fiiliksen, muistoja ja tunnelmia, lempeitä kaipauksia, tuoksuja menneisyydestä, haaveita tulevasta.

Minä taidan laittaa kesäyösoittolistan soimaan ja ikkunan raolleen, kesäsateen jälkeinen tuoksu huumatkoon minut ennen unta. Ehkä teen vielä pari kesälaulutekstausta, ei tämä kalenteri voi vielä juhannukseen loppua, en vaan voi lopettaa, hihii! Olkoon viikonloppunne ihana!

1 Comment

Leave Your Comment