Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

AIKA KIVA KUKKAHAME JA SILLE KAAVA

MUITA IHANIA kukkahame

Tiiättekö sen tunteen, kun hipsii aamukasteiseen puutarhaan pitkässä yöpaidassa varpaat paljaana? Kun kaste tuntuu viileältä, mutta ilmassa on jo aavistus hellepäivästä. Se tunne oli mun ajatus, kun keksin, että haluan hulmuavahelmaisen trikookankaisen kesähameen. Ihan yöpaidassa kun ei kehtaa koko päivää kulkea täällä kaupunkimaisemissa. Siksi.

Piirsin yhteen teipatuille sanomalehtiaukeamille summittaisen kaavan, pikkuisen mittanauhaa ja suorakulmaakin kyllä käytin, mutta ihan yksinkertaiseen malliin päädyin. Hameosat erikseen ja vyötärölle kuminauhalle oma vyötärökaistale ja sivusaumoihin reilut taskut. Valitsin kankaaksi pikkukukkaisen Vimman* trikoon. Se oli juuri sopivan raskasta, että hame laskeutuu kauniisti.

Oon aika tarkka ommellessa siitä, että silitysrautaa käytetään eri vaiheiden väleissä. Silitetään siis saumoja auki ja taitteet kauniiksi, varsinkin jos materiaali on sellaista vaativa. Tässä hameessa ei tietystikään materiaalin puolesta hillitöntä silittämisen tarvetta ollut, mutta pakko tunnustaa, että otin hameen käyttöön ilman, että olin silittänyt helman taitetta. Vitsit mikä rebeli oikein olinkaan, haha!

Tällainen hame siitä sitten silittämättömyydestä huolimatta tuli. Aika kiva, sanoisin. Ehkä joku aamu herään jostain, missä on puutarha ja vaihdankin yöpaidan tähän hameeseen ja kastelen varpaani aamun kosteaan nurmeen ja muistan, että tätä minä silloin sitä hametta tehdessä mietin. Ehkä, ikinä ei voi tietää.

Toivotan teille oikein hyviä hamekelejä, olivatpa hameenne ja haaveenne millaisia tahansa!

hyppy

MUITA IHANIA kukkahame

MUITA IHANIA kukkahame

MUITA IHANIA kukkahame

MUITA IHANIA kukkahame

Kuvat, joissa minä: Riikka Kantinkoski.

* Vimman kangas saatu.

7 Comments

Leave Your Comment