Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

DIY QUIET BOOK LOVELY MONSTER

kaavat_monsteri

diy lovely monster 1

diy monster 2

Innostuin yhtenä päivänä tekemään yhden sivun kuvitteelliseen lapsen kankaiseen kirjaan, quiet bookiin. Siksi kuvitteelliseen, että mulla ei nyt varsinaisesti ole tarkotus sellaista tehdä, ellen ihan täysillä hurahda, mutta testiksi vähän jotain. Kyselin viisivuotiaalta, millaiset sivut voisivat olla hauskoja ja kirjasin niitä vähän muistiin. Valitsin omalta kannaltani helpon ja hauskan toteuttaa ja tartuin tuumasta toimeen. Ihan noin helpostihan se toteutus ei kuitankaan todellisuudessa käy. Kaavojen piirtämisvaiheessa taapero heräsi päiväuniltaan ja halusi auttaa rutistelemalla papereita. Kankaan leikkuuvaiheessa pojat hyppelivät ympärillä niin kovasti, että lähti kankaatkin mukaan. Tukikankaiden silitysvaiheessa he leikkivät kikatusleikkiä silityslaudan alla. Kun etsin tarranauhoja ja levitin niitä pöydälle, he päättivät napata nauhat mukaansa ja niitä sitten metsästelin pehmolelujen ympäriltä. Yksi keltainen tarranauha oli vissiin sen verran vanhaa ja huonolaatuista, että repiessäni nauhoja erilleen, siitä kovemmasta puolesta lensi ja irtosi kaikki ne “koukut” pitkin pöytää. Vähänkö nauratti, melko laadukasta nauhaa, haha!

Tein hahmon tai mikäs lovely monsteri tuo nyt vois ollakaan, osista kaavakuvan ja jos innostut, niin voit printata sen tästä ja tehdä tällaisen quiet bookin sivun itsekin.

Tässä ohje: Printtaa kaava tai keksi oma. Valitse kivoja kankaita. Leikkaa kuviot kankaista, etu- ja takakappale. Useimpia kuvioita on kiva olla kaksi. Silitä tukikangas ainakin päällimäisiin kappaleisiin. Leikkaa tarranauhoista sopivia paloja ja ompele ne kiinni kappaleisiin niin, että pehmeä puoli on aina ylöspäin eli etukappaleella ja koukkupuoli eli karhea, takakappaleella ja alaspäin. Ompele palat yhteen, joko oikeat puolet vastakkain (tässä on vähän viheliäistä se kääntäminen, koska palat ovat pieniä ja tarranauhat mahdollisesti kiinni toisissaan) tai nurjat puolet vastakkain. Tarranauhan paloja voi joihinkin kuvioihin laittaa siis myös päällipuolelle, joten palan päälle voi kiinnittää toisenkin kuvion (toimii hyvin isommissa). Lopuksi leikkaa reunat siistiksi niistä kuvioista, jotka on ommeltu nurjan puolet vastakkain. Oikeat puolet vastakkain ommelluista sulje kääntöaukko. Leikkaa isohko kangaspala tauskakankaaksi eli sivuksi, mikäli teet kirjasen. Väliin voit laittaa paksuhkoa laukkuhuopaa tai vaikka vanulevyä (itse käytin tätä!). Ompele hahmon pää pohjakankaaseen ja pohjakangas oikeat puolet vastakkain ja vanulevy välissä kiinni. Käännä ja ompele kääntöaukko kiinni. Lopuksi ompele pehmeät tarranauhapalat haluamillesi paikoille.

Tämä ohje on supersimppeli ja sitä muokkaamalla saa tehtyä vaikka millaisia omia luomuksia. Tämä testiversioni oli onnistunut. Kaikki lapseni innostuivat!

diy monster3

diymonster11

diymonster4

diymonster9

diymonster10

diymonster6

diymonster5

diymonster15

3 Comments

Leave Your Comment