Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

NEULOTAAN YHDESSÄ MUITAIHANIATYYNY – PÄIVÄ 1

Yhdessä neulottava muitaihaniatyyny

Arvatkaapas mitä? Mua jännittää ihan hirmuisesti tämä helmikuun neulehaaste! Nyt se nimittäin alkaa. Tällä kertaa ollaankin vähän isomman työn ääressä, neulotaan nimittäin kirjoneuleinen, ihana tyyny! Ajatus lähti siitä, että tässä koneella istuessani kaipaan aina selän taakse vähän tukea ja talvella lämmin tyyny selkää vastenhan olis aivan luksusta, joten tarpeesta lähti tämä neuletyö. Ja miettikää, itse neulottu lovely tyyny! Osasitteko odottaa? Ai ette? Jaa, että huivia odotitte? No, tässäpä on myös ilouutinen niille, ketkä eivät halua neulottua tyynyä kotiinsa tai lankojen värit eivät mätsää sisustukseen. Silmukoita vähentämällä nimittäin onnistuu oikein hyvin neulaista myös se kaulahuivi, jota moni toivoi seuraavaksi työksi, kun kyselin aiheesta Instagramin puolella. Ohje on kuitenkin tyynyyn ja siitä lähdetään. Toivottavasti innostutte! Mää ainaski!

Tyyny neulotaan vitosen pyöröpuikoilla. Itselläni on käytössä 80 senttinen, koska sellainen sattui valmiiksi olemaan ja sillä saa levitettyä työtä mukavasti, niin lankajuoksuista ei tule ainakaan liian tiukkoja. Ennen työn aloittamista kannattaa tietysti päättää minkä kokoisen tyynyn haluaa tehdä ja kantsii tehdä myös mallitilkku, niin voi mittailla, että minkäs kokoista sillä omalla käsialalla saadaan aikaan. Tarvittaessa tietty voi käyttää myös muun kokoisia puikkoja.

Itse käytän sen verran montaa eri lankalaatua, että työn leveys sen edetessä vähän vaihtelee. Sen saa tasattua sitten pingotusvaiheessa, joten en huoli siitä. En tiedä oonko liian lepsu näiden suhteen, mutta mua ei näissä töissä haittaa ollenkaan se, että kaikki langat ovat keskenään erilaisia. Kivaa tilkkutäkki-räsymatto-meininkiä vaan. Tyyny siis neulotaan putkena, joten vaikka mukana on kirjoneuletta ja työ on vähän suurempi kuin villasukat, on tämä tosi mukavaa neuloa! Pitää vaan muistaa, etteivät lankajuoksut tosiaan ole liian tiukalla. Välillä tulee myös melko pitkiäkin lankajuoksuja, joten jos ne häiritsevät, lankoja voi välillä kiepsauttaa toistensa ympäri siellä neuleen nurjalla puolella. Itse en sitä juurikaan tee ja varsinkaan tässä työssä se ei ole välttämätöntä, sillä nurja puoli on vain vasten sisätyynyä. Jos mieluummin haluatkin neuloa sen huivin, niin kurkatkaa 194 senttiä ihanuutta ja keltaisten kinttaitten huivi, sieltä löytyy tietoa miten tein huivit.

Nyt kuitenkin hommiin jo. Luo 144 silmukkaa vaaleanpunaisella langalla ja neuloa hursauta kaaviokuvan kaltainen rivistö. Pilvenreunakuviolla aloitetaan niinkuin aina. Jos muunnat silmukkamäärää, niin kerrottakoon, että kuviot, joita jatkossa neulotaan ovat leveydeltään 8, 12 ja 16 silmukkaisia. Valmiin tyynyn koko olis tarkoitus olla noin 45 x 45 cm.

Neuletiheys, leveys: 10 cm = 16 s, korkeus: 10 cm = 21 krs.

Kertokaa mikä tahti teistä olis paras, laitanko ohjeen vain joka toinen päivä, ettei ihan hikihatussa tarvii neuloa joka ilta vai haluatteko, että mennään täysillä? Tai ehkä postaan aina, kun mulla on parhain aika. Ihanaa, että ootte matkassa, neuloittepa tai ette! Taas on sitten tässäkin neulehaasteessa se meininki, että mitään tarkkoja sääntöjä ei oo ja mukaan saa tulla koska vaan ja pääasia on, että on kivvaa!

ps. Niin ja ne tärkeimmät: #muitaihaniatyyny & #helmikuunneulehaaste.

Yhdessä neulottava muitaihaniatyyny

38 Comments

 1. Reply
  Pirit

  Matkassa! Aiemmin en ookkaan mitään tämän kokoluokan hommaa tehnyt, saatika neulonut mitään kotiin :) Tästä tuleekin jännää! :)

 2. Reply
  Piia

  Nyt sitten pää edellä lankajemmaan tonkimaan, niin pääsee aloittamaan ♡ Oisko tässä joka toinen päivä hyvä? Ettei ihan piipussa tarvi tikuttaa :’D

 3. Reply
  Hilmukka

  Huisia! Hienoa, että olet ottanut myös toiveet huivista huomioon. Tyynyllä mennään tämä haaste, mutta ehkä joskus sovellan ohjetta myös siihen kauan haluamaani huiviin. En ole tehnyt kirjoneuletta pitkään aikaan, katsotaan miten käy ;)

 4. Reply
  Jenni

  Tyyny ei ole yhtään miun juttu – joten täällä syntyy huivi. Osaatko sanoa monelle jaollisia tyynyn kuviot tulevat olemaan? Vai kannattaako vain itse sumplia?

 5. Reply
  kaisa

  Jos ja kun ei ole oikean kokoisia pyöröpuikkoja, niin tämänhän voi neuloa myös tasona? Minkä kokoiset puikot ois hyvät Tiina? Ihana haaste taas. Syyhyttää mukaan. Huomenna lankakauppaan!

 6. Reply
  Lyde

  Oi sentään, nyt tuntuu siltä että pitää oikeasti mennä kaivelemaan kaappeja, olisko mulla tuollainen pitkä pyöröpuikko jossain. Ja vähän lankaa… En ole kovinkaan paljon neuleihmisiä, mutta tyyny houkuttelee nyt tosin paljon! :-)

 7. Reply
  Mira

  Minusta on ihan ok, jos postaat sitten ku sulle passaa! 😊 sukkiaki oli kiva tehä repäsemällä kerralla kantapäähän asti. Nyt käy varmaan samalla lailla, että kerralla menee monta päivää. 😉

 8. Reply
  Anu

  Kuviota on vähän vaikea seurata kun eikö kuviokerta ole tässä 12 silmukkaa? Kuitenkin kuvio on 15 silmukkaa. Vai olenko ymmärtänyt kuvion jotenkin väärin? Silmukoita kun on 144 niin sehän ei mene 15 tasan.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Moikka Anu! No juu, totta, hyvä huomio. Mutta koska tässä työssä kuvioiden leveydet voivat olla 8, 12 ja 16 silmukkaa, ne ovat kaikki 144 silmukkaan jaollisia, niin kuvaa on katsottava vähän toisella tavalla. En itseasiassa ollut ajatellut asiaa näin. Eli siis tämän kuvion leveys on 8 silmukkaa ja se toistuu kuten kuvassa näkyy eli kolmen väriryppäyksen jälkeen sama uudelleen :) Voisin toki piirtää kuvion 32 silmukkaisena, niin olisi helpompi luettava. Kiitos huomiosta!

Leave Your Comment