Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PERJANTAIKUKAT & KEVÄTTÄ ILMOILLA

PERJANTAIKUKAT & KEVÄTTÄ ILMOILLA

PERJANTAIKUKAT & KEVÄTTÄ ILMOILLA

PERJANTAIKUKAT & KEVÄTTÄ ILMOILLA

Tammikuussa oli aivan mahtavia pakkaskelejä ja kunnolla lunta ja se sai aikaan ihanan, talvisen tunnelman kaikkialle. No, tällä viikolla vesi vei sen ihmemaan pois ja tänä aamuna tuntui jopa keväiseltä. Aurinko nousi liukuvärjätyn taivaan saattelemana ja melkein teki mieli avata takki ja kävellä hulmutella kevätfiiliksissä. En avannut takkia, vaan vedin kaulahuivia tiukemmalle ja menin Hakaniemen torille ostamaan kukkia. Perjantaikukkia ihan vain itselleni. Paikalle sattui vanha herra, joka kertoi käyneensä torilla 70 vuoden ajan. Hän kertoi tarinoita torilta ja osti rouvalleen kukkakimpun. Totesi lopuksi, että olisipa mahtavaa olla kuin tuo pikkuinen siellä rattaissa istumassa, kun kaikki hyvä olisi vielä edessäpäin. Niin, kaikkea sitä hyvää kohti nyt, joka edessä siintää ja mistä me ei tiietä vielä yhtään mitään!

PERJANTAIKUKAT & KEVÄTTÄ ILMOILLA

PERJANTAIKUKAT & KEVÄTTÄ ILMOILLA

Kotona asettelin kukat lempimaljakoihini (kaikista muista maljakoista olen luopunut, joten ei oo oikein maljakoilla vaihtoehtoja) ja vahingossa tulin tehneeksi aikas kivan, uuden keväisen ilmeen koko keittiöön. Vaihdoin muuten pois sen maton pöydän alta, jota pohdin tovi sitten, että voiko sitä siinä pitää. Se oli ihan hyvä, mutta tokihan se likaantui, joten oli aika vaihtaa se ja tilalle takaisin ihana virkattu vaaleanpunainen pitsimatto. Ananastaulukin vaihtoi paikkaa ja tilalle tuli yksi suosikkiprinteistäni, maalauksenomainen vanha maalaistalo.

Ja että mitenkö tuollainen asetelma toimii perheessä, jossa on yksi yksivuotias? No, aivan hyvin. Maljakoihin hän ei ole koskaan koskenut, joten luotan ettei ne kiinnosta. Maatuskamitoilla leikkii ja yleensä piilottaa ne kärryn alle ja möyrii niitä sitten sieltä itse hakemassa. Hedelmiä kaikki lapset syövät ja hyvin ja paljon, koska näkevät ne ja saavat itse otettua ja tuotua. Mitä nyt välillä mandariinia on meinattu syödä kuorineen tai omenat on kaikki syöty. Keittokirjojen on oltava lähietäisyydellä, koska mää oon innostunut pitkästä aikaa ruuanlaitosta! Yksivuotias saa selata kirjoja kans, mutta harvoin niin tekee.

PERJANTAIKUKAT & KEVÄTTÄ ILMOILLA

PERJANTAIKUKAT & KEVÄTTÄ ILMOILLA

8 Comments

 1. Reply
  naurispelto

  Kaunis taulu! Meillä on alkanut vasta ehkä 0,5-1 v sisään pysyä kukat ja muut tasoilla/pöydillä olevat esineet kunnossa ja suht paikoillaan (lapset nyt 3 ja vajaa 5 v, erittäin kiinnostuneita… no kaikesta :D). Sekin kyllä auttaa, kun sitkeästi vaan raahaa niitä kukkia sinne kotiin, kesällä luonnosta tietenkin tulee edukkaammaksi ;).

  Tänään oli kyllä keväinen fiilis, kun katolta tippuneita lumia lappasin pois navetan edestä. Vesi tippui katolta ja ihan kuin ois linnutkin laulelleet ja aurinko paistoi. Keväinen fiilis sai minutkin ostamaan eilen ruusuja, melkein samanvärisiä kuin nuo sinun :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kyllä se kevät sieltä pikkuhiljaa tuleekin :) Aika ihanaa! Juu, mää oon halunnutkin koittaa kasvattaa lapsia niin, että täällä voi olla kukkia ja herkkujakin esillä, mutta niihin ei välttämättä saa koskea.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Juu, niillä on ihan tarkoituskin. :) Ne ovat mittakippoja. En nyt muista mitä ne mitat tarkalleen olivat, mutta ihan siis keittiökamaa. Meillä olleet jo todella kauan ja pitkän aikaa ihan vaan leikeissä, mutta nyt löysivät paikkansa tuolta.

   Googlaappa matryoshka measuring cup :)

 2. Reply
  Rouva Tiainen

  Hei Tiina ja iso kiitos ihanasta blogista =) Olisiko mahdollista saada parempaa kuvaa tuosta ihanasta tyynystä mikä sulla on syöttötuolissa? Huomasin, ettei taida olla mikään “peruskangas” vaan päällitikattua ja kirjontaa sekaisin, olenko oikeassa. Kivalta näyttää ja nuo sattumalta sattuneet torikeskustelut tuovat usein hyvä mielen useaksi päiväksi. Hyvää viikonloppua!

 3. Reply
  Ritutiina

  Hei Tiina!
  Oon monta kertaa huokaillut tuon talo-aiheisen taulun (printin?) ihanuutta. Uskaltauduin kysymään, kun printiksi sitä mainitsit, että kertoisitko vähän lisätietoja? Tähän saakka oon luullut, että on kyse jostain ainokais-uniikista maalauksesta.

  Kiva kun postaustahtisi on ollut tiheämpi tänä talvena, tykkään näistä sinun jutuista kovasti. Ihastuneena oon seurannut sinun ja monen muunkin bloggarin talvisukkien valmistumista. Hienoja neuleita on syntynyt! Itselläkin hinguttaisi aloittaa mutta ei vielä kerkee, nyt on niin monet vauvaneuleet puikoilla kun tuntuu että lähipiiriin oikein putkahtelee vauvoja tänä vuonna.

  Oli muuten jännä hoksautus tuossa viime viikolla kun kävin lankakaupoilla, huomasin pyöritteleväni käsissä ihan minulle epätyypillisiä värejä. Tovin ihmettelin itseäni, että mistä nyt tuulee kunnes tajusin, että värit on ihan Muitaihaniamaisia! =D Selvästikin oon imenyt vaikutteita. Oijoi, mihin tässä vielä hillittömien harmaiden, lempeän mustan ja räväkän beigen ystävä joutuukaan….
  -Ritutiina

  1. Reply
   Tiina Post author

   Oi kiitos! :) Oon kyllä postannut viime aikoina niinkin tiuhaan, että parin päivän postauksettomuus on jo itsellekin että mitäs nyt :D Mutta siis joo, printti se talojuliste on. Se on vaateliikkeestä. Selectedillä myytiin muutama vuosi sitten erä printtejä ja sieltä lähtöisin.

Leave Your Comment