Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TALVISUKKAOHJE, PÄIVÄ 8 – WOOLEN SOCKS, DAY 8

Muita Ihania -blogin ikiomat talvisukat, jotka valmistuvat pikkuhiljaa päivä kerrallaan.

Kantapään aika ja puikoille tummanvihreä lanka. Tässä talvisukkamallissa on tehty tiimalasikantapää tämän ohjeen mukaan, mutta voit neuloa kantapään juuri sen ohjeen mukaan, josta itse eniten pidät. Löysin oikein hyvän videon, josta saa selkeät ohjeet tiimalasikantapään tekoon. Eli vaikket olisi koskaan kantapäätä neulonut, niin tuon videon nähtyäsi selviät varmasti. Olisin halunnut tehdä oman videon tai muun superin tutoriaalin kantapään tekemiseen, mutta tiiättekö, en vaan ehtinyt. Onneksi muut on tehneet!

Kun olet neulonut kantapääosuuden, neulo vihreällä langalla kolme sileää kerrosta  ja sen jälkeen taas tuttu ja ihana pilvenreunallakuvio.

Huom! Silmukoita on tässä vaiheessa saman verran kuin sukan varressakin. Kuviot on mallattu 48 silmukalle. Jos haluat voit toki vähentää silmukoita tekemällä kavennuksia, mutta tällöin kuvioiden silmukkamäärät eivät aivan täsmää, joten se kannattaa ottaa huomioon. Jatketaan huomenna morjens!

Muita Ihania -blogin ikiomat talvisukat, jotka valmistuvat pikkuhiljaa päivä kerrallaan.

It’s time to knit the heel and grab a dark green yarn. I have a knitted a short row heel for this motif according to these (only in Finnish) instructions, but you can knit the heel by any instructions you like. I found a very nice video (also in Finnish only), which gives clear instructions for a short row heel. So even if you have never knitted a heel, I’m sure you’ll be fine with it. I really wanted to make a video of my own or some other super tutorial for knitting the heel, but honestly, I just didn’t have the time. Luckily others have made some!

Once you’ve knitted the heel part, knit three plain rows with green yarn and continue with the lovely gingerbread bump pattern. Note! The number of loops is the same at this stage as in the leg of the sock. The patterns have been adjusted for 48 loops. If you like, you can make decreases, but then the number of loops in the patterns doesn’t match the same way so you should be aware of that. Back again tomorrow, cheerio!

kärkiosan kuviointi, talvisukat

 

 

 

10 Comments

 1. Reply
  Sanna

  Tässä on kyllä haastetta kerrakseen – elämäni eka kirjoneule JA uusi kantapää! Mutta on ollut kivaa ja toi video oli todella selkeä, kiitos. Huomenna kantapään kimppuun, jee?!

 2. Reply
  Mai-ju

  Vaikka en nyt tähän haasteeseen ehtinytkään (ehkä myöhemmin!) niin kylläpä on hykerryttävän ihanaa seurata instassa #muitaihaniatalvisukkia, siis wau miten erilaisia ja hienoja! Mun täytyy alkaa kaivelemaan lankavarastoja…

 3. Reply
  Marja

  En olis uskonu, että tammikuussa opettelen kirjoneuletta ja uuden kantapään:-) No ekassa kantapäässä meni 3 tuntia ja toisessa 30 minuuttia, en vain antanut periksi.Mukavaa on.

 4. Reply
  Minna

  Eilen (26.1.) löysin blogisi Pilkkeitä-blogin kautta ja aloitin samantien talvivillasukkien kutomisen ja kun nyt on ollut aikaa, niin olen huiskinut puikoilla reippaasti ja saanut kaikki 8 päivää kudottua. Innolla odotan seuraavaa ohjetta! Tää on ihan huippujuttu! Ja opin myös uuden tavan tehdä kantapään, kiitos!

Leave Your Comment