Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

TALVISUKKAOHJE, PÄIVÄ 2 – WOOLEN SOCKS, DAY 2

Muita Ihania -blogin ikiomat talvisukat, jotka valmistuvat pikkuhiljaa päivä kerrallaan.

Ihanaa, että teitä sukkien neulojia innostui mukaan niin paljon! Vielä muutama huomio ennenkuin päästään aivan kunnolla vauhtiin. Sukissa on siis tämän ohjeen mukaan 48 silmukkaa, mallikerran leveys on kahdeksan silmukkaa. Kannattaa tarkistaa neulomalla vaikka mallitilkku, että sopiiko minun neulomani neuletiheys yksiin omasi kanssa ja sitä mukaa muokata silmukkamäärää. Toki myös käyttämäsi lanka vaikuttaa. Itse tein sukat monesta eri langasta ja veikkaan, että niiden vahvuudet ovat 3,5 – 4,5. Ei siis aivan justiinsa mitä käyttää näissä sukissa.

Tiheys: leveys 10 cm = 19 silmukkaa, korkeus 10 cm = 22 kerrosta.

Tein myös noita tuollaisia ihan hienoja mallikuviopiirustuksia maalaillen ja piirtäen. Tajusin sitten vähän liian myöhään, että kuvathan ovat tavallaan aivan väärinpäin, koska niissä neulottava kuvio näkyy niin päin miten sukka on jalassa, ei niinpäin miten sukkaa neulotaan eli ylhäältä alaspäin. Nuo teknisemmät kuvat postauksen lopussa ovat siis ne “viralliset”. Onneksi näette myös tuosta minun sukastani, miten kuvio siihen sukkaan neulotaan. Ehkä joku teistäkin näkee neulottavan kuvion selkeämmin tuosta taiteellisemmasta kuvasta, joten pidetään kaikki esillä. Vähän hömelöneulojamuikkeli täällä moro! Jos on jotain epäselvää, niin saa edelleen kysyä!

Joustinneuleen jälkeen ota valkoinen ja tummanvihreä lanka. Kuvio on vanha tuttu, pilvenreunalla-kuvio. Tämä vaihe on yhteensä yhdeksän kerrosta. Ensin kaksi sileää, jonka jälkeen kuviokerrokset ja sitten taas kaksi sileää. Älä katkaise lankaa. Huomiseen!

Ps. Sukkiin tulee kirjoneuletta, joten muista pitää nurjan puolen lankajuoksut riittävän löysinä. Levitä silmukat oikeaan leveyteensä ennen kuin vaihdat väriä!

Muita Ihania -blogin ikiomat talvisukat, jotka valmistuvat pikkuhiljaa päivä kerrallaan.

I just love how many of you knitters came along! Just a few more things before we get properly going. So, the socks have 48 loops according to these instructions, and the motif is eight loops wide. Hence, it’s good to check if my tension fits yours by knitting a swatch, then changing the number of loops if needed. This also depends on the thickness of your yarn, of course. I knitted my socks with several different yarns, around 3,5 – 4,5 mm. So I wouldn’t worry about it too much.

Tension: width 10 cm = 19 loops, height 10 cm = 22 rows.

I also added some drawings and paintings of motif. Then I realised, too late, that the pictures were upside down, since the pattern is shown the way you would wear the socks, not the way you would knit it, from top to bottom. So the more technical pictures at the end of the post are the “official” ones. Fortunately, you can also see the direction of the pattern from my sock. And who knows if one of you finds the artistic picture more helpful, so let’s just keep everything visible. So bye then from justatinybitgoofyknittergirl, if you have any questions, feel free to ask!

After the twisted rib, take some white and dark green yarn. The pattern is the good old gingerbread bump thing that I’ve used many times before. This stage lasts for nine rows: start with two plain ones, then the pattern rows, then two plain ones again. Don’t cut the yarn. See you tomorrow!

Ps. There will be some two-coloured knitting, so remember to keep the float stitches on the wrong side loose enough. Spreat the loops to the right width before changing the colour!

Muita Ihania -blogin ikiomat talvisukat, jotka valmistuvat pikkuhiljaa päivä kerrallaan.

25 Comments

   1. Reply
    Micheal

    “And I think, ‘I sure wish I could feel something. This would be the moment to feel something. Right now.’ But I don’t, so I smile and hope he can’t tell.”I can’t tell you how perfect this post is};2830#{{{hugs&}}

 1. Reply
  Tepsu

  Voi että, en oo ikinä neulonut sukkiin mitään kuviota, enintään pelkkää raitaa ja nyt houkuttaa kyllä tämä ohje ja kovasti! Etenkin, koska muitaihania-sukat ja pipot ja neuleet jajaja on ihania!! Pitänee etsiä jostain lankoja lisää ja yrittää ehtiä työn ja elämän ohessa neulomaan vähän villasukkaa :) oot huippu!

  1. Reply
   Tepsu

   Ainiin, mullahan oli kysymyskin. Onko järkevää/mahdollista kuljettaa muita värejä neuloessa mukana niin, ettei lankalenkkejä jää ollenkaan? Ainakin Virkkurissa käytettiin kyseistä tekniikkaa ja mietin, että onnistuisiko se myös neuloen. Facebookissakin kyllä näin jonkun sen tapaisen neulomisvideon..

   1. Reply
    Tiina Post author

    Ääks, mää en osaa vastata tähän. Varmaankin tässä maailmassa joku ohje löytyy ettei lankalenkkejä jää, mutta mää en osaa sitä vastausta antaa :) Ja virkkaaminenkin on mulle lähestulkoon hepreaa (paitsi isoäidinneliöt). :)

 2. Reply
  Tytti

  Voi hitsi kun kiinnostaisi lähteä mukaan! Minulla on kyllä pari keskeneräistä neuletta jo valmiiksi… Mutta ei tämä paljon aikaa päivästä veisi… :) Ihanalta näyttää alku! <3

   1. Reply
    Tiina Post author

    Saa tehdä niin kuin kokee parhaaksi. Mää tein ensin yhden ja sitten toisen :) Instagram näyttää, että tuplasukkiakin tehdään :)

Leave Your Comment