Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

MUITA IHANIAN TALVISUKAT – WOOLEN SOCKS FOR THE WINTER

Muita Ihania -blogin ikiomat talvisukat, jotka valmistuvat pikkuhiljaa päivä kerrallaan.

Muita Ihania -blogin ikiomat talvisukat, jotka valmistuvat pikkuhiljaa päivä kerrallaan.

Eräänä aamuna joulun alla tuli olo, että haluttaisi uusia villasukkia, vaikka niille ei todellakaan ollut tarve. Istuin silloin sängyn laidalla ja vieressä oli kaksi suurta myttyä edellistalvina tekemiäni pitkävartisia, muitaihaniamaisia villasukkia (nämä ja nämä) ja ulkona kymmenen astetta lämmintä. Siinä sitten päivän mittaan facebookia selatessani vastaan tuli erään ystäväni päivitys joulukalenterivillasukista. Hän kehui niitä ja kuvakin oli, aivan huikeat! Ja tämä ystäväni, hän ei ollut neulonut kai vuosikymmeniin tai ainakaan aikuisiällä ollenkaan, aloitti vasta viime vuonna neulomaan ja on neuloa hurautellut vissiin viidenkymmenet sukat! Oon niin ylpeä hänestä, koska mää oon meistä ollu ehkä enempi se kässäilijä, tai siis todellakin enemmän, mutta villasukkain määrässä koko elämän aikana tehdyissä, se on varmasti ohittanu mut jo! Terkkuja sinne ihana Minna! Mutta siis niin… Keksin sitten, että määki tahdon tehdä semmoiset sukat, joita salamyhkäisesti tehdään vain vähän kerrallaan ja jotka yllätysmäisesti valmistuvat ja joita tekee (toivottavasti) moni ihminen samaan aikaan. Siitäpä se ajatus sitten lähti… Joten toivotan tervetulleeksi jokaisen neulojan, nyt aletaan tehdä Muita Ihanian Talvivillasukkia! Ja mikä luksuksinta, tämä villasukkahomma on maailmanlaajuinen, tämän saatte kokea myös englanniksi! Jee!

Joka päivä tästä eteenpäin parin viikon ajan, tulee postaus, jossa on ohje seuraavaan kuvioon. Voi siis edetä päivä kerrallaan tai säästellä ja tehdä sitten yhdellä rykäyksellä koko sukat. Voipi tehdä yhtä sukkaa kerralla, tai molempia samaan aikaan. Tarkkoja sääntöjä ei ole, tehköön kukainenkin niinkuin parhaaksi kokee, mutta minä jaan täältä teille kuvioinnin ja tietty tärkeimmän, heh, oman hästäkin eli #muitaihaniatalvisukat.

Nyt kaivamaan lankoja ja puikot esiin. (tässä välissä voit jättää tämän sivun auki, ohje ei mene minnekään) Nyt alkaa, tervetuloa mukaan!

Tarvitset siis erivärisiä lankoja, vahvuudeltaan nelosen puikoille sopivia. Ja sitten ne nelosen sukkapuikot. Ohje on naiselle sopiva, mutta toki voi muokkailla lapselle tai miehellekin lisäämällä tai vähentämällä silmukoita. Kuitenkin niin, että kuviot on laskettu täsmäävän juuri tälle silmukkamäärälle. Saat tehdä juuri sen värisillä langoilla kuin haluat, mutta ohjeessa käytän niitä värejä, joilla olen omaa sukkaani tehnyt.

Luo 48 silmukkaa mintunvihreällä ja jaa ne puikoille. Aloita kierretty joustinneule: *1 o silmukan takareunasta ja 1 n normaalisti*, toista *-*. Neulo joustinta kahdeksan kerrosta. Lähdetään sillä liikkeelle! Morjens!

Muita Ihania -blogin ikiomat talvisukat, jotka valmistuvat pikkuhiljaa päivä kerrallaan.

One morning before Christmas I felt I’d fancy a new pair of woolen socks, even though I really didn’t need one. I was sitting on the edge of my bed and there were two big bundles of higher, muitaihaniaish socks that I had made during the past few winters (1 & 2) and it was +10 degrees outside. So while hanging around and browsing Facebook I spotted a status update by a friend of mine about a woolen sock advent calendar. She praised them and included a picture as well, how lovely! This friend of mine hadn’t knitted at all in decades, or at least after her teenage years. She started again last year and has since knitted like 50 pairs!

I’m so proud of her, since I’ve probably been more of the knitter of the two of us, for sure actually, but she’s probably already past me when it comes to the number of woolen socks we’ve made! Hey there lovely Minna! So, where was I… yeah, I figured out I want to make socks in a similar way, finishing a bit after bit, each one of them a surprise, and (hopefully) accompanied by many other knitters at the same time. So that’s where I got the idea from… I wish a warm welcome to every knitter, it’s time to start knitting the Muita Ihania Woolen Socks for the winter! And to make things even more luxury, this woolen sock thing is international: it comes in English as well! Yay! For two weeks from now on, I will post a new piece of instructions every day for the next step. So you can take it day by day or save it for a full session. One sock at a time, or both.

There are no precise rules, just follow your intuition. I’ll share the pattern and of course, most importantly haha, the very own hashtag #muitaihaniavillasukat. So dig into your baskets of yarn and needles (at this point you can leave this page open, the instructions will stay where they are). So here we go, welcome aboard!

What you need is yarn in different colours and in thickness suitable for a 4mm double pointed needle. Then you need a pair of 4mm double pointed needles. The instructions are for a pair suitable for a woman, but feel free to make less or more stitches for children or men. However, make sure the patterns are counted to match exactly the number of stitches you make. You choose the colours of the yarn, but in the instructions I’m using the colours I used for my own socks. Make 48 stitches with mint green and divide them among two needles. Begin with a twisted rib: *K1 from the back of the stitch and P1 regularly, repeat *-*. Knit the rib for eight rounds. We’ll take it from there and continue soon, bye then!

94 Comments

  1. Reply
   Tiina Post author

   Valitettavasti mulla ei oo linkata sitä, jonka mukaan ystäväni oli sukat tehnyt, koska en ole ohjetta nähnyt, näin vain valmiit sukat ja suurinpiirtein tiedän miten sellaisia tehdään. :D

 1. Reply
  Pilviraitti

  Ihan mahti idea! Mä en ole neulonut vielä yksiäkään sukkia tänä talvena, mutta nyt tuli tilaisuus korjata tämä. Olisiko suositella mitään lankaa? Onnistuukohan perus seiskaveikasta? Sitä kun löytyisi nurkista.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Jee! Nyt sitten siis vaan sukkien tekoon :) Mun lankani ovat kaikki jotain jämiä, mutta varmastikin seiskaveikka on aivan hyvä, eikös siinä oo suosituskin neloselle? Ota sitä! :)

 2. Reply
  saaras

  Jee mä oon mukana! Juuri pakkasin kassillisen nelkun sukkalankoja odottamaan inspistä. Ois vaan ihana nähä valmis sukka jo aluks.

 3. Reply
  Jaana

  Oi että, pitääpä tarkistaa lankavarastot! Pari vuotta sitten kudoin ekat sukat sitten kouluaikojen, ehkä nyt olis toisen parin vuoro! :)

 4. Reply
  Norsis

  Jee, voisin alkaa! Mutta mulla kun on tää 42 mono ja muutenkin paksu jalka niin voiko kysyy sen verran että tuleeko näistä polvisukat vai ns normaalit n. 15-20 cm varsilla jotta tiedän säätää silmukkamäärän heti alussa sopivaksi :) Tykkään kyllä ylläreistä ja siitä ettei liikaa spoilata etukäteen :D :D :D

  1. Reply
   Tiina Post author

   Jes, kivaa että oot mukana. Varsi on suunnilleen 25 senttiä ja joo, en oikeastaan ollut ajatellut riittävästi tätä säätöä, mutta siis joo… mitäshän sanoisin, kuviot on jaollisia kahdeksan silmukan mukaan. :)

 5. Reply
  Maria

  Mukana ollaan! Jatkuvasti sitä vaan löytyy tällasia ihania villasukkaideoita vaikka uusille villasukile ei todella olisi mitään tarvetta. Mutta nääkin on vaan pakko tehdä! Eka tämmönen knit-a-long projekti mihin osallistun ja ainakin ite tykkään ideasta, että sukat näkee vasta sitä mukaa kun valmistuvat :)

 6. Reply
  Marita

  Mun jämälangat on hiukka ohkasempaa sorttia, joten joudun vähän lisäämään silmukkamäärää. Onnistuuko, jos on 14 silmukkaa puikolla eli 56 yhteensä? Mielellään olisin mukana :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Tervetuloa mukaan! Joo, onnistuu varmastikin tuolla silmukkamäärällä. Laitan vielä tiheysmitat niin saa vähän laskeskella. Kaikkeen en osannut ennakkoon varautua tämmösessä yllätysjutussa :D

 7. Reply
  Villis

  Tottahan tämäkin mummi tulee mukaan, langat löytyy lankakopan pohjalta ja tuli sitten minkäkokoiset tahansa, niin aina niille osoite löytyy! Kiva idea!!!

 8. Reply
  AnKa

  Mun neulomisinto on ollu hukassa jo pitkään ja kaikki sukat alkaa olla puhki. Oiskohan tässä nyt mun mahdollisuus. Täytyypä tutkia lankavarastot.

 9. Reply
  Jenni

  Ihana idea, minäkin ekaa kertaa mukana :) jämiksiä löytyisi kuitenkin tällä hetkellä enimmäkseen novitan nallea ja muita vastaavanpaksuisia, joten joudun lisäämään silmukkamäärää n. 56:een. Mitään suuria paljastuksia en kaipaa, mutta silmukkamäärän muokkaamista helpottaisi tieto, että millä silmukkamäärällä kuviot toistuvat niin sen voisi huomioida jo silmukoita luodessa.

 10. Reply
  Jenni

  Ihana idea, minäkin ekaa kertaa mukana :) jämiksiä löytyisi kuitenkin tällä hetkellä enimmäkseen novitan nallea ja muita vastaavanpaksuisia, joten joudun lisäämään silmukkamäärää n. 56:een. Mitään suuria paljastuksia en kaipaa, mutta silmukkamäärän muokkaamista helpottaisi tieto, että millä silmukkamäärällä kuviot toistuvat niin sen voisi huomioida jo silmukoita luodessa.

 11. Reply
  Tanja

  Ihanaa! Lähden niin mukaan! Joulunaikaan on aina niin kiire, et nuo joulukalenterisukat jää joka vuosi tekemättä … Nyt on just paras aika tällaiselle hommalle … Kiitos jo etukäteen! ;o)

  1. Reply
   Tiina Post author

   No niin määki sitten ajattelin, että jouluna on muutakin puuhaa. Nyt on kivempi neuloa ihan rauhassa :) Kivaa, kun oot mukana!

 12. Reply
  Aaakookoo

  Mäkin oon mukana! Ihailin joukusukkia, mutta silloin vauva oli vielä koko ajan rinnalla. Tämä on hyvä syy ja keino ottaa omaa aikaa ainakin hetkeksi päivittäin. Langatkin löytyivät jemmoista. Ekat kerrokset tehty, huomista ootellessa!

 13. Reply
  Minttu MGG

  Jos mä tajuaisin YHTÄÄN MITÄÄN noista ohjeista niin koittasin lähteä mukaan. Koska oon haaveillut noista sukista iät ja ajat. Mutta en tajua :D ihana juttu silti tämä!

  1. Reply
   Tiina Post author

   hehe! Jos yhtään mitään et tajua, niin sitten tälleen äkkiseltään on hankala lähtä mukaan, mutta hei mää voin auttaa joskus ja opetan :D

 14. Reply
  Mai-ju

  Ihana idea! Jos joskus tulevaisuudessa keksit vastaavaa, olisi hienoa saada ennakkovaroitus vaikkapa.. pari viikkoa (?) etukäteen :) Nyt en millään ehdi mukaan, vaikka haluaisin kovasti :D Mutta ilolla katselen ja kuuntelen miten tämä etenee. Jospa instassa ihmiset jakaisivat kuvia jollain tietyllä tägillä?

  1. Reply
   Tiina Post author

   En mää uskaltanu etukäteen tästä hiiskua, ku epäilytti, että lähtiskö kukaan ees mukaan. Mutta lupaan että ens kerralla (jos!) varoitan vaikka vähän etukäteen. Mutta onneksi nää voi sitten tehdä myös myöhemmin jos tykkää lopputuloksesta! :) Instassa löytyy #muitaihaniatalvisukat :)

 15. Reply
  Leena

  Mukana, vaikka vähän myöhässä ;) Kiva idea, ja se on tosi hyvä, että edetään tälleen hitaasti niin ei tule mitään paineita :)

 16. Reply
  Tiina

  Nuo ylhäällä näkyvät langatb+ se mustako riittää pariin? Siis lähinnä vaan että osaan sit kuvan perusteella valita mikä mun jämäkeristä vois riittää korvaamaan minkäkin värin.Tosi kiva idea. Mukava olla jakamassa tämmöstä. :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Nuo langat ovat mustan kanssa riittäneet, mutta siis ainahan voi sitten lisätä uusia värejä, jos näyttääkin että loppuu :) Kiva, että oot mukana!

 17. Reply
  Tytti

  Neuloin sukkakalenteri sukat ja tähän myös ehdottomasti mukaan.
  Hienoa kun on jotain erillaista sukan tekoon,mielenkiintoista odottaa ohjetta joka päivä.Kiitos.

 18. Reply
  Riikka Ahtiainen

  Hei! Voi ei, nyt tulee taas yksi keskeneräinen työ lisää, mutta mukana ollaan! Olen tehnyt nyt pitsiä, raitaa ja palmikkoa niin paljon, että kuviot maistuvat mainiosti😉

   1. Reply
    Joni

    After much deliberation, i have re-rated my review to 4 out of 5. This was one of the albums that was hovering on the cusp of both ratings. The music is definitely unique, and one of the most ingenious song writing I’ve seen since Tenth Avenue North’s ‘The Stg;&rleg#8217u.

 19. Reply
  Riimi

  Ihanaa! Vasta tänään huomasin ja keskeneräisiä neuletöitä on yöpöytä täynnä, mutta pakkohan näihinkin on ryhtyä! Toivottavasti löydän tarpeeksi monta eri väristä lankaa, vaikka eipä senkään kanssa niin justiinsa. Kiva projekti!

 20. Reply
  naurispelto

  Jee, tähän vois lähtä :) Joka vuosi olen yleensä tehnyt vähintään parit sukat, mutta nyt ei ole oikein lähtenyt käyntiin mikään lankoihin liittyvä työ. Noita joulukalenterisukkia olenkin ihastellut eri blogeissa.

 21. Reply
  Karolil

  Justiinsa olin aikeissa aloittaa villasukat, kuviokin oli jo mielessä, mutta se kuvio voipi ootella :) Mukana siis, vaikkakin päivän myöhässä… :)

 22. Reply
  Hannamari

  Just aloitin! Piti odottaa, että mies tulee kotiin pohjoisesta, kun sen autossa oli just tuota turkoosia lankaa ☺️ sitten kysymys! Pitäskö ton näyttää resorilta? Mulla se näyttää tavalliselta sileältä 😁 Otin siis yks oikein ja yks oikein takareunasta, niin että silmukka kiertyy. Sun kuvassa se silti näyttää ihan resorilta. Mitä teen väärin byhyyy 😭

  1. Reply
   Tiina Post author

   Joo, resorria siitä olis tarkoitus tulla. Oikea silmukka takareunasta neuloen ja nurja silmukka normaalisti nurin :)

   1. Reply
    Hannamari

    Tää oli ihan oma lukihärö, vaikka muka monta kertaa tarkistin :D Mutta korjattu nyt ja melkein jopa samassa tahdissa oon nyt muiden kanssa :)

 23. Reply
  Yoslene

  Jes, mukana ollaan. On vähän kirittävää, kun eilen aloitin, mutta eiköhän se onnistu. :) Kannattaako muuten langat aina katkaista? Esim. tuo minttu. Toivoisin, että kerrot sen aina postauksessasi. :)

  1. Reply
   Tiina Post author

   Ei kannata katkaista ennenkuin näkee seuraavan päivän projektin, joka välissä en ole muistanut mainita asiasta. :) Lisään sen infon kyllä nyt noihin tuleviin postauksiin :)

 24. Reply
  Kaisa

  Minäkin innostun tästä nyt vaikkakin vähän myöhäsytytyksellä. Ehkäpä saan teidät kiinni. Joulukalenterisukkia olen haaveillut joskus neulomaan mutta tuntuu että joulun alla ei ole ollut aikaa paneutua semmoisiin. Tämä tuntuu oikealta hetkeltä! Kiitos sinulle tästä!

 25. Reply
  Mira

  Ihana haaste! <3 Instassa onkin jo pyörinyt mitä ihanimpia väriyhdistelmiä, hyppään mukaan nyt jälkijunassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

Leave Your Comment