Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KAKKUA & VIINAA -BILEET

Kakkua ja viinaa -bileet

Tykkään järjestää juhlia. Usein niissä on melkolailla samanlainen kaava, aina on syy juhlia, olipa se sitten syntymäpäivä tai ihan vaan elämä. Mulla on aina uusia suunnitelmia tarjoiluun, kattaukseen ja ohjelmaan. Juhlat lähestyvät, kutsut on laitettu menemään. Yhtäkkiä ollaankin siinä muutaman päivän päässä juhlista ja taas sama tilanne, nimittäin hoppu. Nykyään en enää juurikaan stressaa, teen sen mitä ehdin, mihin pystyn ja miten elämä antaa myöten. Mutta hoppu se on silti. Usein haluan jotain uusia koristeluita joka juhliin, edes jotain pientä, koska niiden tekeminen on aina kuitenkin mukavaa ja tykkään tehdä. Tarjoiltavia yritän miettiä niin, että samat vakkariherkut saa olla, mutta jos jotain keksisi uutta seuraaviin juhliin. Kattaus on se, josta aina loppujen lopuksi luistan, mennään niillä samoilla vanhoilla ja laitetaan ne tähän helposti ja käytännöllisesti, ajattelen. Tämän vaiheen saatan usein myös jättää ihan viimeiseksi, koska aikaa ei vaan ole ja minua vain yksi.

Eilen pari tuntia ennen juhlia samalla siinä tiskatessa mietin, että jopas on taas viimetinka, en tiiä mitä laitan päälle, hiukset on laittamatta, meikkaus kesken ja vaatteetkin valitsematta, seinäkoristeet tekemättä loppuun ja pöydällä vain edellisyönä tekemäni näkkileipäkakku. Silti mietin, että on ihan mahtavaa, että mää järjestän näitä juhlia, ihan mitä tahansa juhlia, usein ihan yksin (tainno kyllä jaloissa aina joku lapsi hyörii) (ja tällä kertaa en ihan ihan yksin, siitä lisää myöhemmin) ja siitä ilosta, että aina on aihetta juhlaan ja siihen, että ystävät saadaan koolle! Silloin on ihan sama, onko pöydässä servetit suorassa tai juuri oikeanvärisiä pillejä tai parilliset kahvikupit ojossa. Koti on juhlia ennen aina siisti (tykkään myös tästä osiosta, kodin siivoamisesta juhlia varten), pöydät tyhjillään odottamassa kakkulautasia ja viinilaseja. Puhtaat käsipyyhkeet kylpyhuoneessa ja tuoreet kukat maljakossa. Se hetki, kun kello on juuri sen verran, mikä kutsussa on laitettu juhlien alkamisajankohdaksi ja musiikki soi ja istahdan valmiina sohvalle ja huoahdan. Se on ihana hetki. Ovikello soi. Juhlat alkakoon!

Kakkua ja viinaa -bileet

Lokakuussa aloin miettimään, että milloinkahan sitä järjestäisi ystäville pikkujoulut. Kävin kalenterista läpi sopivat viikonloput ennen joulua ja tajusin, että ei, ei ole aikaa. Siispä päätin, että juhlat pidetään tammikuussa. Perinteiset pikkujoulut tammikuussa tuntuivat kuitenkin mälsähkölle ajatukselle. Mietin, mistä asioista juhlissa tykkään ja päätin napata juhlien vähänniinku teemaksi ne. Kakkua ja viinaa. Vois olla aivan hyvin, että Herkkuja ja limonaatia, Muffinsseja ja sateenkaaridrinkkejä, mutta Kakkua ja viinaa näytti visuaalisesti hienoimmalle. Tällä kertaa ajattelin helpottaa myös omaa panostani ja keksin, että nyyttärimeininki ja noilla tykkäämilläni asioilla, joo! Muutkin varmasti tykkäävät ajatuksesta.

“Juhlien syy on elämä ja sisään pääsee

tuomalla mukanaan joko kakun tai viinaa.

Kutsun sinut siksi, että olet ihana!”,

kirjoitin kutsuihin ja painoin lähetä-nappia.

Kakkua ja viinaa -bileet

Kakkua ja viinaa -bileet

Ja voi vitsit, juhlat onnistuivat täydellisesti. Kaikki eivät tietenkään päässeet, mutta tosi moni pääsi. Hänkin, jolla oli aikainen aamulento seuraavana päivänä, hän, jolla oli ollut heikottava olo monta päivää ja sekin tyyppi, joka laittoi 12 minuuttia ennen juhlien alkua viestin, ettei kertakaikkiaan jaksa tulla, on liian poikki. Hän pölähti oven taakse pari tuntia myöhemmin, koska ei näitä juhlia liikaa ole ja koska juhlien jälkeistä univajetta ei voi verrata siihen, mitä hyvää ystävien seura saa aikaan! En ehtinyt myöskään tehdä seinän Kakkua & Viinaa -asetelmaa valmiiksi, vaan keksin sillä samalla aiemmin mainitsemallani tiskihetkellä senkin, että en ala kiireessä tekemään itse kaikkia paperikukkia, vaan siitä tulee ohjelmanumero! Jokainen vieras tekee yhden kukan. Oli muuten ehkä superein ohjelmanumero (heti bingon jälkeen!), vaikka melko moni vähän vastusti askartelemaan alkamista. Etteivät muka ole kahteenkymmeneen vuoteen koskeneetkaan liimaan ja paperiin, ja että eivät keksi tai osaa. Mutta huhhuh, jokainen ihanasti uppoutui siihen tekemiseen ja seinä täyttyi kukista. Illassa oli paljon naurua, uusia tuttavuuksia, erilaisia drinkkejä tuoduista juomista ja monen sorttista kakkua, bingo ja tanssiaskelia. Ja oli kuin viesti maailmankaikkeudelta se hetki, kun otetaan ryhmäkuvaa ja soittolistalta pölähtää soimaan Wonderwall ja koko porukka laulaa yhdessä. Kiitos ystävät, olette parhaita!

Kakkua ja viinaa -bileet

Kakkua ja viinaa -bileet

Kakkua ja viinaa -bileet

 

4 Comments

 1. Reply
  Ansku

  Ihan mahtava teema, varsinkin nyyttärihengessä toteutettuna! Usein käy niin, että on tuotu kymmentä eri sorttia, mikä ei sekään huono juttu ole, mutta tykkään tästä ideasta, että on selkeät sävelet illan tarjoiluun. Ja tulipas hieno yhteisaskartelu!

  1. Reply
   Tiina Post author

   Tää oli kyllä loistava nyyttäritapa, vielä olis voinu ehkä ite tehdä jotain suolaista varuille, mutta näilläkin pärjättiin todella hyvin :) Ja kiitos kaikkien puolesta, yhteisaskartelu on ihana!

 2. Reply
  Hosuli

  Superhieno juhlahärpäke! 8) Olen huomannut myös, että kun vieraat laittaa juhlissa tekemään asioita, tunnelma rentoutuu ja tutustuminen on helpompaa.

Leave Your Comment