Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VUODEN ENSIMMÄINEN SUKKAPARI


Mulla on selvästikin sellainen elämänrytmi, että näinä pakkaskuukausina teen villasukat itselleni. En saa koskaan vanhoja sukkia puhki, ehkä pesussa vähän huovutan, mutta jokatalvinen juttu nuo pitkävartiset kirjoneulesukat näköjään ovat. Tänä vuonna pysyin kaulahuivin kanssa samoissa kuvioissa. Värit ovat erit, koska jämälangoista tein nämäkin. On mukavaa, kun lankalaatikko menee pian jo ihan sievästi soljuen kiinni.

Silmukoita oli nelosen puikoille alussa 50, nilkan kohdalla kavensin kaksi silmukkaa pois ja loppusukat teinkin sillä silmukkamäärällä. Kantapään tein tiimalasityyliin, se on ehkä tän hetkinen suosikkini. Sukkia tehdessä katselin suomalaista sairaalasarjaa, istuin yksikseni keittiössä lasten nukahdettua, kuuntelin musiikkia josta tuli mieleen tosi mukavia muistoja ja ihana ihminen, haaveilin siitä, että joskus olen sellaisella matkalla, missä isoin ongelma on, että uisko meressä vai uima-altaassa.

23 Comments

 1. Reply
  Anonyymi

  Mä ihailen sun värien yhdistelykykyä! Varsinkin tuon vaaleanpunaisen kanssa olet taitava, sun käsitöistäsi olen oppinut että sekin on hieno väri kun osaa käyttää "oikein".

 2. Reply
  Anonyymi

  Nämä käsityösi ovat aivan ihania! Osaisitko superneulojana neuvoa tuurineulojaa? Joustoneuleeni jää vuodesta toiseen löysäksi, minkä vuoksi esim. kynsikkäät eivät pysy kädessä kunnolla lapasista puhumattakaan. Olen kokeillut monenkokoisia puikkoja, mutta en ole löytänyt parannusta lopputulokseen. Olisiko jotain vinkkiä neulomistekniikan tarkastamiseen/parantamiseen, jota voisin kokeilla?

  Terveisin,
  Paula

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos Paula! Noh, en tiiä mikä auttais parhaiten, mutta mää koittaisin (itsellänikin on toisinaan aika löysä joustin) ensin että ihan vaan kiristän parin silmukan välein, mutta jos se ei toimi, niin sittenhän joustinneuleen voi neuloa niin että nostaa silmukat kiertäen (olikohan oikea termi), siitä tulee ainakin siistimmän näköinen, mutta varmastikin myös napakampi. Kannattaa koittaa ainakin. :)

 3. Reply
  Kivimäen Jenni

  Voi että, miten kivat sukat! Miten saatkaan noista pitkistä langanjuoksuista noin tasaiset? Höyrytätkö valmiit sukat? :) Haaveilen, että tekisin tuon sinun pilvenreunakuviosi inspiroimat sukat serkun kohta 1-vuotiaalle mutta jännitän noita pitkiä langanjuoksuja.

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! :) Juu, siellä on aika pitkiä lankajuoksuja, mutta otan välillä ne mukaan niin että kiepsautan puolessa välissä "pitkää tyhjää" sen käytössä olevan langan kans kierteelle ettei se roiku siellä, mutta se taas saattaa näkyä valmiissa neuleessa, niin joskus vaan jätän pitkät juoksut nurjalle ja ompelen ne samalla kiinni kun päättelen langat. Ja kiristää ei pidä neuloessa niitä ettei neule ala kirraamaan. Harjoittelemalla oppii :) Ja aina valmiit työt laitan yöksi kostutetun harson väliin, niin että neulaan työn nuppineuloin muotoonsa (esim. maton päälle), tulee ihanan viimeistelty työ.

Leave Your Comment