Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

LOHIKÄÄRMETYYNY, MISU & MOROPORO

Ollessani työharjoittelussa 2000-luvun alussa, sain tehtäväkseni suunnitella ja tehdä imetystyynyn. En ollut koskaan sellaisista aiemmin kuullutkaan, minä, reilu kakskymppinen tyttönen, ehei! Tuumasta toimeen kävin silti ja sain toteutettua tyynyn ja siihen hienot päälliset. Toinen oli kuin kukka terälehtineen ja toiseen aplikoin muistaakseni kaloja ja muita mereneläviä. Ja vielä viikkoja tyynyjen teon jälkeen löysin housujeni taskuista pieniä styroksikuulia, joilla tyynyt täytettiin, kun ei taidettu aivan heti keksiä parasta keinoa saada kuulat tyynypussin sisään vaan niitä oli koko ompeluhuone ympäriinsä.

Vuosia myöhemmin käytin tuota samaa kaavaa, kun tein omalle tytölleni imetystyynyn. Oli jotenkin ihanan nostalginen olo sitä tehdessä. Silloin tein päälliseen jotain söpöjä aplikointikuvioita, en enää oikein muista mitä ja sittemmin päällinen on lähtenyt kiertoon maailmalle. Osasin jo sisätyynyn täytönkin vähän paremmin. Tyyny oli kovasti käytössä silloin, sekä pojan syntyessä.

Tällä kertaa ei tarvinnut muuta kuin tehdä vanhalle sisäpussille uusi päällinen. Tilasin ihanaa Avaruuskarkki-kangasta Vimmalta ja tein sen siitä. Vähän piti jotain lisätä ja tein nuo lohikäärmekolmiot. Ne ovat hauskat! Ja suosittelen kyllä imetystyynyä helpottamaan noita ihania imetyshetkiä, sekä aika kätevä se on myös esimerkiksi loppuraskauden aikaan halattavana unikaverityynynä.

Entäs nämä kaverit sitten? He ovat Misu ja Moroporo, jotka tein viimeisinä raskauspäivinä, tuo pieni ihana imetystyynyllä köllöttelijä vielä masussain. Ne ovat pienet yllätykset tuoreille tuplaisosiskolle ja isoveljelle. Pehmot tietty, koska meillä on niitä jo niin paljon, että turha tässä on enää jättää yhtään ideaa toteuttamatta. Voidaan kohta toteuttaa pehmolelumeri!

19 Comments

 1. Reply
  HennaK.

  Sekö on sun käsialaa? Minä tein kymmenisen vuotta sitten sen terälehti-version. Tyyny oli loistava vaikka täytteeksi tulikin vanua.. Eilen ystäväni, jolla se oli myös aikanaan lainassa harmitteli kun tyyny on jo muilla mailla(kierrätettynä). Sille olisi taas tarvetta.

 2. Reply
  Anonyymi

  Paljon paljon onnea pikkuisesta ihanasta! – ja sitten utelen, miten sen tyynyn kätevästi täytit? Meillä oli olohuone täynnä palleroita täyttelyn jäljiltä…

  1. Reply
   Tiina Post author

   Kiitos! :) Täysin sen niin, että tein palleropussin kulmaan reiän ja sujautin sen sisäpussin sisään ja en antanut mahdollsiuutta sille, että yksikään (okei, pääsi niitä, mutta tavallaan) styroksipallo pääsis ulkopuolelle.

 3. Reply
  Ellimelli

  Voi hyvä hyvänen, muistan nuo kaavat! Tein silloiselle kuopukselle pirteänkeltaisen imetystyynyn, tosin ilman kaloja tai terälehtiä. Mutta hyvin palveli nykyisenkin kuopuksen imetyksen ajan. :)

  Onnea vauvasta toki myös! <3

 4. Reply
  Pia

  Vanha ketju mutta etsin kuvia juuri siitä terälehti tyynystä 😊 Tein sellaisen v 2005 kun esikoiseni syntyi. Se oli ihana ja todella hyvä kaava! Toivottavasti se tulisi uudelleen johonkin ompelulehteen!

Leave Your Comment