Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KEVÄTJUHLATUNIKA

Aamu valkeni tänään niin kauniina, ihanana kesäisenä, lämpömittarin lukemat kohosivat, ulkoa kuului elämän ääniä. Samaan aikaan mulla iski ajatus siitä, millaisen kevätjuhlavaatteen haluan tytölle. Sievinä aamuina mieleni on otollinen tämän kaltaiselle pohdinnalle. Tuumasta toimeen, kankaat kaapista ulos, kaavat lattialle ja hommiin. Pari, kolmisen tuntia siinä vierähti, ja kun tunika oli valmis, ei päivä ollut vielä pitkälläkään ja ehdittiin koko perhe ulos nauttimaan päivästä ja monta tuntia siellä menikin jäätelöä syöden, kiviä veteen heitellen ja katuliiduilla piirrellen.

Kaavan tunikaan löysin Ottobren jostain vuoden 2009 lehdestä. Kangas on viime kesänä palalaarista itselleni ostama housukangas. Tilkut nallemaiseen hahmoon ovat mitä sattuu, monenlaista tarinaa on niiden takana. Yhden kankaan ostin vuosia sitten ja samana iltana, kun kangaspalan olin ostanut, katsoin teeveestä Täydellisiä Naisia ja jollain oli jossain kohtauksessa samasta kankaasta pusero. Nahkapalat ovat pehmoisista nahkahousuista, joissa näytin liikaa motoristilta, joten housut ovat päätyivät ompeluhommiin ilman yhtään käyttökertaa. Korvissa on valkoista pellavaa, joissa on tytön itsepiirtämät Eiffel-tornin jalat painettuna kankaalle. Aplikaatiokuvio eli tuo nalle on ommeltu miehustaan ihan vain suoralla ompeleella ilman mitään tuki- tai liimakankaita. Reunat saavat repsottaa rosoisesti. Käsinpesun ajattelin tälle vaatteelle kuitenkin, kun on noita pieniä nahkaisia yksityiskohtiakin. 

Tunika on kuulema niin ihanan pehmeä päällä, että se varattiin koko ensi viikoksi päiväkotiin. Että juhlitaan niitä kevätjuhlia koko viikko sitten!

PS. Pakko vielä palata aurinkoiseen säähän ja siihen, että joskus joillain voi tulla huono omatunto siitä, että on nättinä päivänä sisällä. Minä oon kyllä sitä ihmislaatua, että musta on aivan fine pysytellä kauniina päivinä koko päivä sisälläkin, jos sille tuntuu. Fiilis se on aurinkoinen sielläkin. Varsinkin jos on sitä sorttia, joka ei ikinä sulje verhoja.

6 Comments

  1. Reply
    Bianca Bernard

    Yhdyn viimeiseen ajatukseen sisälläolosta..vaikkakin aina se oman äidin ääni huhuilee päänsisällä kun jumittaa sisällä aurinkoisella säällä ja saa lopulta pienelle happihyppelylle..:D

  2. Reply
    Karo-Liina

    Hieno tunika! Ja semmoinen hassu juttu tapahtui tänään, että törmäsin kirppiksellä kirjaan "Tilli Mössönpoika"! En ollut tiennyt, että se on kirja, enkä tiennyt mistä toi ed. blogisi nimi tulee :). mun oli pakko ostaa se, kun oli halpa ja vaikutti vielä ihan hauskalta kirjata, aiheena mm. ilmeisesti uhma, jota täällä kuopuksella kovasti nyt, argh. Sulla varmaan on se kirja mutta jollei niin voin lähettää sen sulle, siellä se kuitenkin vielä merkityksellisempi on, paa vaan meiliä tai viestiä tulemaan jos oma kirjanne on jo huonona :)

Leave Your Comment